Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj kuhate na morju

kaj kuhate na morju

Kaj kuhate na morju v enem loncu? Kaj pripravljate za kosilo?

Gremo prvič s šotori na morje in moram malo naštudirat, kaj bi kuhala…

Kakšno idejo prosim (poleg makaronov na 1001 način..)

Za makarone na 1001 boš potrebovala 2 lonca :))
Rižote na 1001 način bi pa šlo, pa kake čorbice, pa najprej skuhaš krompir za v solato, potem pa še meso poleg, al pa solate na vse mogoče načine pa priloga zraven.

Jaz imam kuhalnik z dvema ploščama, pa jemo tako kot doma, kjer imam 4 gorilnike, malo lonce premetavam in kombiniram in gre.

Rižote na 1001 način :)))))))

Potem pa še:
-sataraš
-krompirjev golaž (s hrenovko, mesom (tudi mletim), ribo,…)
-zelenjavne mineštre, palačinke
-popečena riba s smetano in kus kus

Na morje pa res grem zato, da drugi men kuhajo in pedenajo…

******************* flo ********************* [img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]

Točno tako. Kuhati je veliko bolj udobno doma.

…………je to že too much….vsak dan ena in ista pesem….

Predlagam, da vsi, ki ne veste kam ne kod na dopust, kaj kuhat, kolk mesa švercat, kolk brisač vzet….OSTANITE DOMA!

:-)))))))))))))

Malo domišljije vključi, in prilagodi jedilnik pač svojim družinskim članom, mi ne vemo kaj imate najraje.

Jaz osebno bi bila zadovoljna z nekuhanim menujem. Na primer: mocarela s češnjevci, solata iz kumar in skute, tunina z različno zelenjavo (paradižniki, kumare, paprike, čebula, fižol itn..), al pa fižolova (konzerva) solata s čebulo. Malo polnozrnatega kruha zravn in to je to….

Ne moreš verjet. Nekdo napiše jasen naslov, drugi to odpre in soli pamet, da spet ista vprašanja. Kaj za vraga odpirate? Ali pametujete, da VI na morju ne kuhate, saj ni vprašala tega.
Kuhamo podobno kot doma, razen juh, ki jih ni nikoli.

Točno tako. Kuhati je veliko bolj udobno doma.[/quote]

Ene pa res ne znate uživat. Jaz pa na morju rade volje 14 dni kuham in pedenam s hrano druge, drugi pa potem mene preostanek leta doma.
Pa ker sem zadolžena za kuhanje, sem prosta vseh drugih opravil, otroke prevzame mož.

Vedve ste pa res ene nezrele češplje :)))
Prvič sploh ne znata prebrati in odgovoriti na zastavljeno vprašanje.
Drugič je vprašanje ali sploh znata kuhati in kao sploh znata kuhati, če sploh kuhata doma :)))
Tretjič vsakič šinfate kako drugi preživljajo svoj dopust… potem pa prosim zaupajta skrivnost in povejta konkretno kje točno in v katerem kraju, vsako leto preživljata vajin dopust, kjer vas drugi pedenajo(kdo pa pedena majhne otroke???)….da še mi malo pošinfamo vajin dopust. :)))

Avtorica sprašuje za ideje, ne pa kdo tebe in tvojo rit pedena na morju!?

Najbolje je vsak dan zakurit roštilj pa je mir.

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Jao, ma ti si tudi dosadna, se že ponavljaš s tem tvojim pedenanjem in kuhanjem in preživljanjem dopusta na TVOJ način in se vtakneš v te teme, ki sploh ne vem zakaj, če nimaš kaj pametnega napisat razen to, kako TI preživljaš. Ma kaj nas briga, no?!. Veš, eni pa imamo srečo, da živimo na morju in da nam drugi kuhajo med tednom ali pa jemo zunaj, si moreš mislit?! In zato nam je dopust, kjer spimo v šotorih in kuhamo v enem loncu, PRIJETNA sprememba, čas, ki si ga vzamemo na dopustu in ga uživamo ob skupnih pripravah hrane.

Drugače pa:
– testenine z baziliko in paradižnikom (brez kuhanja paradižnika): Zelo zrel paradižnik olupi, nakockaj na male koščke in stresi v skledo, stri strok česna, natrgaj baziliko na male listke, vrži poleg še kos masla in v vse to stresi ravno skuhano, vrelo pašto ter nastrgaj parmezan in vse zmešaj
– testenine s tuno: konzerva tune direkt na pašto
– pizza pan in v njem sto čuda: meso s krompirjem, riba s krompirjem, jajca z zelenjavo, rižota z mesom/zelenjavo/morskimi sadeži, palačinke, pizza, toasti…

Vedve ste pa res ene nezrele češplje :)))
Prvič sploh ne znata prebrati in odgovoriti na zastavljeno vprašanje.
Drugič je vprašanje ali sploh znata kuhati in kao sploh znata kuhati, če sploh kuhata doma :)))
Tretjič vsakič šinfate kako drugi preživljajo svoj dopust… potem pa prosim zaupajta skrivnost in povejta konkretno kje točno in v katerem kraju, vsako leto preživljata vajin dopust, kjer vas drugi pedenajo(kdo pa pedena majhne otroke???)….da še mi malo pošinfamo vajin dopust. :)))

Avtorica sprašuje za ideje, ne pa kdo tebe in tvojo rit pedena na morju!?[/quote]

1. nisva nobeni češplji, ker je Elaine klobasa, torej moški… Torej, kdo ne zna brat, a?
2. ne znam kuhat, priznam…
3. nč ne šimfam, ampak povem SVOJE mnenje… A smem? Al je po novem prepovedano??
4. ne grem na dopust vsako leto, ampak le takrat, ko našparam tolk keša, da lohk grem v orenk hotel… vsaj **** ali *****, kapiš? In tam me pedenajo odspredi in odzadi, ker grem all inclusive varianto… In kolk vidim pri družinah z otroci, imajo v takšnem hotelu marsikaj za jest… še nism nobene mame vidla k bi s kuhalnikom po plaži laufala in kuhala za otroke… 😀

******************* flo ********************* [img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]

Pol pa pride Gunnar, pa bo hudič….

na morju je pri nas žar obvezen(plinski, električni, klasični( vse mora bit , sicer mož ni zdrav)). jemo pa 90% ribe. zjutraj gremo vedno na tržnico, izberemo, potem pa proti večeru mož peče, jaz pa sem zadolžena za solate. ko nam po tednu dni ribe že iz ušes gledajo, kupimo kak mesek ali popečemo zelenjavo…

Zjutraj torej obilen zajtrk (za otroke in moža-jaz pa kako sadje ali paradižnik-za kopalke je treba mal potrpet 🙂 ), potem čez dan sadje, pa otroci kako neumnost :-(… ob cca 18.00 uri pa ribja pojedina. Tako je že leta in nam vsem ustreza.

Če sem pri zajtrkih disciplinirana in se čez dan izogibam bedarijam, ki jih v usta mečejo otroci, mi z veliko plavanja in teka uspe v 14 dneh izgubit kako kilco- kar pa je tud super.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close