kaj kuhate na morju
Jaz kuham v kampu na enem gorilniku ( še štedilnika nimam) pa skuham čisto normalna kosila, res da so bolj pozno, ker kuham ko ni vroče.
V apartmaju je pa itak skoraj tako kot doma, tako da res ne vem v čem je problem. Ker jaz če hočem zraven skuhat še riž ali pa makarone, ali krompir ga ne morem kuhat vzporedno ker je samo en plin, pa mi je še vedno ratalo vse skuhat.
Evo malo idej; rižota, njoki z omako, bučke v omaki pa krompir, zrezki z rižem, makaroni,testeninska solata, kakšno pečeno meso, ribe, jota ( to imam ponavadi iz konzerve, zraven pa krompir) , presno zelje, ričet….
Ma v bistvukaj takega kar kuhate tudi doma.
Palačinke pa gres in podobne stvari imamo pa mi za zajtrk oz večerjo, ne za kosilo:o))
tudi mi kampiramo, kuhamo pa podobno kot doma :
rižoto z morskimi sadeži & solato
jedi z žara, pečen krompir & paradižnik
tortelini z omako & solato
špageti po bolonjsko & solato
filane paprike / kruh – to prinesem zmrznjeno od doma
en dan gremo na pizzo
Pa je teden že skoraj naokrog
Poslužimo pa se tudi hrenovk z obilo paradižnikove solate
dunajski zrezki s pečenim krompirjem , krompirjev golaž & puding, zrezki v omaki & makarončki , pa spet bolonez špageti, enkrat gremo potem še na orade in brancine njamiiiii pa je drugi teden dopusta že spet naokrog :-)))
joj kako ste vse pridne.mene pa mož zmeraj opozarja,da ne bo nog držal na volanu,če bom avto preveč zatrpala.tako sedaj ne komprliciram več in se prepustim trenutnim željam in dišavam na dopustu.mogoče je kaj malo dražje,vendar bolj uživam vtistem.s seboj pa na hrvaško vzamem pijačo,ker je tam res občutno dražja in začimre. poskusite ,ne bo vam žal,prihranili si boste marsikatero hudo uro.
Ponavadi, če smo šli v apartma, smo bili vsaj 2 ali 3 pari in smo sestavili približen jedilnik vnaprej, vendar ne za vse dni, ker smo si tudi zunaj kaj privoščili.
Napol pripravljene ali zamrznjene jedi smo dali potem v hladilne skrinje, ki jo imaš tudi v avtu priklopljeno, da ohranja nizko temperaturo in ko smo prišli v apartma, stvari dali tam v skrinjo.
Pripravili smo kake panirane dunajske ali cordon bleu, polnjene paprike, golaž (pa potem samo še riž z zelenjavo notr zakuhaš), kako omako ipd…
Itak smo bili pa vsi nori na testenine in ni bil problem tud vsak drugi dan jest pašte z različnimi omakami.
Mi smo bili pa letos prvič v apartmaju in nisemnič prej pripravljala pa tudi s seboj nisem preveč jemala in smo imeli vsega dovolj. Kuhano smo edli samo proti večeru. Zjutraj kava, mleko, kosmiči, kakšna marmelada. V času sieste: lubenica, melona, kakšen košček salame, pašteta, sirčki,enkrat hrenovke, solata. Zvečer: testenine s paradižnikovo mezgo, rižota z zeljenjavo, pršut z jajci, polenta z maslom, pečen krompir, zraven obvezno ena skleda solate oz. paradajza, en dan smo šli pa ven jest. Za pit pa smo kar sirup kupili in potem mešali z vodo. V trgovino smo šli samo po kruh in eni dve pivi ter kokakoli. Vse skupaj mi je vzelo prostora v avtu za eno ne preveč veliko potovalko.
Če gremo v apartma ali v kamp je tole moj seznam potrebnih sestavin:
-kava, kapučino, kakav, čaj, sladkor
-gres, moka, polenta, testenine, krompir, riž, čokolino, puding
-sol, poper, česen, čebula, suhe začimbe, olje, kis
-med, marmelada, suha salama, paštete, tune
Kruh, pecivo, mleko, jogurte, sire, skute, salame, meso, jajca, ribe, sadje, zelenjavo in pijačo kupujemo sproti.
Kuhamo povečini kosilo, zvečer jemo zunaj.
Torej, pri nas so kosila:
-prvi dan obvezno zamrznjene polne paprike+pire krompir
-rižote morske, mesne, zelenjavne+solata
-testenine na 1001 način+solata
-pečene ribe+kuhan krompir z blitvo
-pečeno meso na žaru+zelenjavna priloga
-mesno-zelenjavna enolončnica+puding
-ragu po vrtnarsko+njoki
-zdrobova juha+sestavljena solata
-kremna zelenjavna juha+skutni štruklji
-špinača+pire+jajčka
-njoki z gorgonzolo+solata