Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj kuhate na dopustu?

kaj kuhate na dopustu?

Mene pa resno zanima kaj kuhate v campu, ko ni ne pečice, ne žara, ne mikrovalovke – je le elektrika.
Nekaj idej imem tistih vsakdanjih, ki jih vsako leto kuham, zmanjka pa mi idej za kake 3 dni. Rada bi tudi sama uživala, torej čim manj stala za šporgetom, pa da bi vsi jedli in se najedli.
Hvala za kakšno idejo in prijeten dopust vsem!

Hej, Ksenija! Slab mesec nazaj je bilo postavljeno enako vprasanje in dekleta so se mnozicno odzvala. Poisci v iskalniku in dobila bos ideje.Lp

Mi ravno dokturiramo iz kratkih dopustov s šotorom in čolnom…….kaj kuhamo………..gremo v kakšno pekarno k imajo prav ugodno dobre zadevce od burekov do pic in crossiončkov…….drugače ker ni hladilnika imam kruh oz. zdaj ko so mini mini trgovino odprli ga sproti kupim, moški del ima potem kakšno konzervo ali pašteto, jaz pa nama naredim kavico, tamal spije preostanek mleka……………za kosilo si na čoln vzamemo žar za 1x uporabo (fajn zadeva- spečeš zagotovo 1 kg čevapčičev in 6 hrenovk- pa še bi lahko), se odpravimo v bljižne mesto in si kupimo meso oz. ribe za na žar, malo paradižnika in čebule, seboj imamo še kruh in ajver, to potem na plaži spečemo(da ne bo pomote, vse smeti pospravimo in odnesemo potem v smetnjak, nič v morje ali na plaži….), večerja pa je Argo juhca in testenine iz lončka ali iz vrečke…….žal kakšne bolj pametne zaloge ne moreš imeti……včasih imamo za prvi večer ali kosilo kakšno pohano piško ali zrezke…k nam babi pripravi za vnuka, da ne bi shirali………..ko gremo letos za 14 dni v apartma bomo kuhali vseno bolj zdravo pribljižno tako kot doma, le manj mesa….tega ponavadi ne kupujem……..ko jemo zunaj si ga naročimo ali pa ne…….

Pa še naš jedilnik na počitnicah;
testenine z Barillo ali s šunko in kislo smetano, solata
pečen krompir – zelo drobno narezan, da je hitro, solata
prebranec iz konzerve – kar v ponvi, solata
rižota z zelenjavo ( riž kuham že zjutraj samo 5 minut z jušno kocko, ga pustim, da nabrekne, nato spražim zelenjavo in riž gor)
zelenjavna enolončnica
zrezki – prvi in drugi dan – jih narejene vzamem s sabo

sicer pa nismo posebni ljubitelji mesa, bolj zelenjave. lp

Mi pa smo vsak dan jedli ribe – enkart ciplje, drugič orade, sradele, tuno, trilje, kar 3x pa celo kozice 🙂 Vmes si je moški del dvakrta privoščil pečeno piščančje meso; zraven k vsemu temu so bile standardne priloge – lahko riž s sojino omako lai pa pečen krompirček, ob vsem tem so bile soalte obvezne: riževa, testeninska, kus-kusova, paradižnikova, zelena solata,…..vsak dan nekaj drugega, kombinacij je bilo nešeteto. AJa, no, enkrat samkrat smo jedli tudi testenine z artičokino omako.

LP, zala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close