Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj jih danes učijo v šolah, na faksih??

Kaj jih danes učijo v šolah, na faksih??

To je totalno neuporabna delovna sila! Sem namreč vodja proizvodnje in tudi kakšen visoko izobražen delavec ali delavka pride na razgovor, probo. In samo debelo gledam, kako glupi so! Zadnjič me je ena cvetka vprašala, kaj je to križni izvijač?? In ko ga je dobila v roke, ni vedela, v katero smer se odšravfa. Katastrofa. Pa tudi visoko izobraženi moški niso nič boljši.

Saj niso oni nič krivi, ampak ta gnil izobraževalni program! Kaj jih sploh učijo na teh faksih?? Ali imajo sploh kaj prakse? Teorija je eno, praksa pa nekaj popolnoma drugega.

Če ne veš, pa probas!

Že kot otrok sem vedela kaj je križni izvijač, sem gledala očeta.

V 7 razredu OŠ sem sama zamenjala varovalko, če jo je vrglo ven, ko sem bila sama. Poučeni sem bila o nevarnosti elektrike in kako ravnati pri teh stvareh.

Ko sem kupila stanovanje pri svojih 26letih, sem sama pokimala stene ( ena celo 1×1,5 m odtopljen omet), položila talne ploščice in zamenjala pipe( baterije v kopalnici in kuhinji).

Naredila ekonomsko fakulteto, pa mi ne pomaga, podjetje za katerega sem delala 15 let je šlo v stečaj. Zdaj delam za nekaj čez minimalca pri 45+, pač ženske nad 45+ persona non grata za novo zaposlitev.

VIP te gura, tudi če ne veš kaj je križni izvijac ali napisan dopis stranki ali poslovnem partnerju, za vsaj povprečno Slovensko plačo ali več.

Na fakultetah se ne učijo o križnem izvijaču, sem pa prepričana, da bodo osvojili tudi to znanje, če jim pokažeš.

Odgovor na objavo uporabnika
Katastrofa, 13.09.2025 ob 18:27

To je totalno neuporabna delovna sila! Sem namreč vodja proizvodnje in tudi kakšen visoko izobražen delavec ali delavka pride na razgovor, probo. In samo debelo gledam, kako glupi so! Zadnjič me je ena cvetka vprašala, kaj je to križni izvijač?? In ko ga je dobila v roke, ni vedela, v katero smer se odšravfa. Katastrofa. Pa tudi visoko izobraženi moški niso nič boljši.

Saj niso oni nič krivi, ampak ta gnil izobraževalni program! Kaj jih sploh učijo na teh faksih?? Ali imajo sploh kaj prakse? Teorija je eno, praksa pa nekaj popolnoma drugega.

Nas so pred 55 leti v osnovni soli ucili desno in levo pravilo, ampak pri 20ih tudi sama nisem vedela, kaj je krizni izvijac, a pri 23 sem sama sestavila celo spalnico, pri 33 pa naredila svoj prvi regal. Daj jim priliko, da se naucijo. Mogoce se med njimi celo skriva kaksen talent.

Tiste, ki doma znajo samo sedet, ki še niso vzeli nikoli pormašine v roke, ki so smrkavcem pisali opravičila za prakso, potem izsiljevali ocene, pa ima mulc šolo, ki jo je komaj kdaj od znotraj videl.

Vsi bi samo z računalnikom nekaj delali. Projektirali baje… v roko vzet kos železa, to pa ne more. Pač pa na fitnesu gvihtat, tam pa lahko.

Samo na srečo res ne vsi in trend se obrača k praktičnim poklicem že par let zdaj.

Tisti, ki trdi, da je teorija eno, praksa pa čisto drugo je…zabit, milorečeno. Pika.

Vem, kaj je križni izvijač in ga znam tudi uporabiti, ne znam pa uporabiti kvačke, da o kompletu za klekljanje sploh ne govorim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close