Kaj jesti pri Kitajcu
Punce, danes se po dooolgih letih odpravljamo v kitajsko restavracijo in nimam pojma, kaj bi jedla. Saj vem, da bodo tam svetovali, samo….Pa tudi ne vem kakšne so kaj porcije-kolikor imam v spominu zadnji obisk (5,6 let nazaj) smo imeli vseeeega preveč. Bomo pa 4 odrasli, ena zbirčna najstnica in ena zbirčna 9-letnica. Najstnica sicer trdi,da ji je kitajska hrana full dobra, samo ne vem od kdaj, ker je jedla samo tisto kar jaz naredim (Uncle Ben omake :)), ta mala pa že sedaj tuli, da ne bo nič. Obe obožujeta piščanščji pečen file, ta starejša obožuje riž, ta mala pa ga ne mara preveč, ima raje krompir na vse načine. Odrasli jemo vse, samo jaz ne maram preveč pekoče in mastno (me boli želodec).Kakšni predlogi-pliiiiz.
lp efka
Za toliko ljudi bi jaz kar vzela meni za 4 (imajo ponavadi več verzij), pa ko bo vse na mizi, vam bo jasno, da je dovolj za 6 ljudi. Če pa boste še lačni, pa naročite še kakšno jed, recimo hrustljavo poečeno raco:) Tam ti tako vse prinesejo v posodah na sredo mize in potem vsak jemlje na krožnik, kar mu paše in kolikor mu paše.
Meni osebno najbolj leži mongolsko pečeno meso (vrsto mesa izbereš) ali pa iz vroče plošče (ribica je zelo dobra), hrustljavi rakci, pečeni riževi rezanci z zelenjavo, praženi sojini kalčki.
Jaz jem samo ribo ali piščanca, imajo kar pestro izbiro, in kombiniram z vegetarijansko ponudbo.
Porcije so vsaj v naši kar velike zato vedno naročamo manj, torej, če smo trije, naročamo za dva. Če boste jedli še juho ali kak zavitek prej si že itak napol sit, ko prideš do glavne jedi.
Pa dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.