Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj jeste za večerjo?

Kaj jeste za večerjo?

Pri nas večinoma zelenjavo in kos kruha zraven, ali pa morda ocvrta jajca, včasih palačinke, včasih polento s kakšno prilogo.Včasih pa tudi sendvič, kakšen jogurt, skratka, ne kompliciramo.

DAnes špagete z ribicami, včasih sendvič, včasih mešano solato, včasih lešnikovo milko, včasih kakav in 5 piškotov, včasih pol vrečke smokija….

Danes pizzo, sicer pa kar mi paše, vendar nikoli mlečnega riža, zdroba, kaše in drugih močnatih jedi. Ali konkretno, ali pa nič.

večinoma gre tkole:
– če kaj ostane od kosila
– kaka lažja jed (recimo solata, včasih se skuha polenta)
-sendvič

no, danes je izjema in sm si prvošu nutello, ono prodotto in Italia. Tko da za danes bo to dovolj…. je bla pa super večerja

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Sirove luknjice in pajkova reberca

Danes črna redkev, ne naribana, tega full ne maram, sam mal posoljena in mal olja gor. Zraven malo kruha.
Ker je bilo tako dobro, si bom zelo verjetno privoščila še repete :

Aja, ne naribana, sam nalistana

Jaz najraje jem šado.To so žvrkljana jajca in belo vino. Za sladico pa bovlo. Zraven pijem, seveda rdečega.

rumov lonc je pa kosilo al kako ?

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Mlečne jedi(močnik, riž, gres, ovseni kosmiči,…), jajca, namazan kruh, hrenovke….ni da ni.

Fantje pa dostikrat tudi meso :), bodisi ostane od kosila ali pa zrezki vratovine, hitro pečeno in slastno.

Sama mesa nikoli ne jem za večerjo, ker ga še dostikrat za kosilo ne.

Danes pa kar vanilijev puding z malinovcem ;))) – se mi je zaluštalo

glih pojedla kos kruha s pašteto in še en kos s kajmakom in jagodno marmelado, pa jabolko in na vrh še eno jagodno milko … imam pa še nekaj jabolčnega štrudla … noč je še dolgaaa

rumov lonc je pa kosilo al kako ?[/quote] Bravo !Odlična zamisel. Sem ravno študiral kaj bi jutri moja skuhala za kosilo.Ups, pozabu sem, da bom moral kuhat sam. Nobena nima rada če ji pobruhaš novo sedežno na kateri je ravnokar zaspala. Tako ja, rumov lonc bo kosilo.Hvala za idejo.

testenine, pire, zrezke, krompir, itd. Danes pomfri z medaljoni

A pol preskočite kosilo ali je to res še dodatna večerja?

Kruh z nečim – salama, pasteta, sir, maslo, marnelada., nutela, med, skuta, sirni namaz.

Včasih mlečni riž, močnik, palačinke, smorn. Včasih kak ostanek od kosila.

Zvečer dostikrat jem to, kar ponavadi jem za zajtrk – kosmiče z mlekom/jogurtom, kruh z medom ali marmelado, včasih proseno kašo z jabolki … Ponavadi pazim le, da se v enem dnevu ne ponovim – torej če je zjutraj sportmisli, naj bo zvečer kruh in obratno.
Poleg tega včasih še kruh s pašteto, kak jogurt ipd.
No danes pa sem jedla mlečni riž, malo zatem sem si naredila dva sendvička; štručka, mlečni namaz, koruza in list solate. In na koncu še dve mandarini.

… zadnje čase imam nenormalen apetit. Včasih čutim, da je vsega preveč. Bom morala začeti bolj zmerno. Pa ne iz strahu pred kilogrami, ampak zato, ker hrana ne more “zapolniti življenjske praznine”, če se malo poetično izrazim.

Kroznik surovega kislega zelja z bucnim oljem in kos kruha… obicajno je kaj cisto enostavnega..

Pol kranjske klobase, paradižnik v solati.
Sicer ne delam problemov z večerjo.
Dokler so bili otroci majhni, sem jo vedno kuhala. Sedaj pa pač, kar imam, kar pride…..

Danes sem jedla orehe, mandarine in banane. Drugače pa včasih nič, drugič sadje, tretjič palačinke, četrtič “ostanke” od kosila, petič mlečni gris, cornflakes ali kakšno juho – ja iz vrečke :)))) And I’m lovin’ it :)))))

Za kosilo špagete ali rižoto, za večerjo ribo ali meso in solato ali kuhano zelenjavo. Smo primorci in jemo mediterantsko dieto 🙂

Večinoma kruh, salamo, pršut, sir, pašteto, solato….in obvezno sladico, vedno in redno pripravljeno doma:)

Meni za večerjo najbolj paše meso, jem s kako zelenjavo ali kruhom. Velikorat ostane od kosila. Včasih sendvič ali palačinke, nikoli pa sadje in krompir, testenine.

Mene pa resnično nekaj zanima. Kdaj imate kosilo, da sploh lahko toliko pojeste še za večerjo?

Zelo različno. Če je kosilo ob 12 in je po vsebini bolj malica, potem je zvečer kaj bolj konkretnega. To je recimo če imaš popoldan šiht ali pa doma kako večje delo, se med dnevom ne naješ preveč, ker nisi za nič, in se potem naješ zvečer, ko nehaš z delom. Če pa je kosilo ob 18, je pa dovolj pozno zvečer kos kruha z nečim ali neko sadje ali malo nekaj mlečnega, ali pa včasih tudi nič.

nič

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close