Kaj jeste za večerjo?
Zadnjič sem tu prebrala, da redki jeste toplo večerjo, prvič zaradi časa, drugič pa zaradi posode. Mi kuhamo enkrat na dan, v pomivalec dam spodaj krožnike, pokrovke in jedilni pribor, gornjo košaro pa večinoma le kozarce in kako plastično skledo. Lonce umijem ročno. Sin se nonstop pritožuje, da imamo skoz le kruh in nekaj zraven za večerjo.
V iskalnik sem vpisala večerja, pa mi ni dalo ven konkretnih predlogov…
a mi lahko poveste, kaj vi jeste, prosim?
Pogosto testenine in testeninske solate, rižote, golaž iz skrinje s polento, pečene perutničke in kuhan krompir, enolončnice, pizzo, solate iz sveže in kuhane zelenjave, chilli con carne, sojine polpete s kako prikuho, …
občasno hrenovke, toast, pečena jajca, salama, sir, namazi
Karkoli jemo, moramo prilagodit tudi za otroka, ki še ne je čisto kot odrasli. Čokolinotov, čokolešnikov, mlečnih gresov se izogibamo, ker otrok poje kar precej jogurta, skute, dnevno pa spije še cca 0,5 litra mleka, pa da nebi bilo preveč mlečnega, mora biti večerja – kuhana.
Pri nas je zelo odvisno od časa. Če se mudi (pridemo pozno domov), potem kaj na hitro:
– musli (to ima otrok najraje)
– banana in skuta (pretlačeno skupaj, njami)
– zdrob ali kosmiči na mleku
– rogljič in jogurt/mleko/kakav
– redko sendvič (ponavadi 1x na 14 dni, ko gremo v trgovino in kupimo svež pršut in sir)
Če je le količkaj časa za kaj pripravit, potem imamo več izbire:
– mlečni močnik
– mlečni riž
– brokolijeva ali bučna juha z zlatimi kroglicami
– makarončki z brokolijem v sirovi omaki
– tortelini v solati z rukolo, češnjevim paradižnikom in feta sirom
– jajčna omleta in mleko
– polenta in mleko
– polenta in jabolčna čežana …
… pa še kaj. Skratka kruh redko.
Forum je zaprt za komentiranje.