Kaj jeste za kosilo ko je strogi post
Sama kar velikokrat jem brezmesne jedi. Verskega posta nimam; je pa ze v navadi ( nonina dediscina), da ob petkih jeva ribe.
Tudi sama imam porovo juho rada. Vanjo zakuham malo kvalitetnega riza- al dente.
Najprej por svetlorumeno poprazim na olivnem olju, kaksen korencek je tudi vmes, dodam petersilj in nasekljan cesen; ce imas rada, lahko malo poprasis z moko, najprej pocasi prilivas vodo, nato se zazeljeno kolicino.
Dobro prevres,lahko tudi zmiksas in dodas riz. Namesto moke za zgostitev raje naribam krompir. Na koncu potresem se s sesekljanim drobnjakom, malo popopram in ce kdo zeli, si doda v kroznik zlico kisle smetane.
Dobro je tudi z na maslu popecenimi kockami kruha. Potem riz ispustim.
Vse skupaj je se boljse, ce dusis por na olju z malo masla. Okus bogatejsi.
Korenckovo delam podobno, le da korencek naribam – hitreje narejeno.
Lep pozdrav Babi
tudi mi se ne postimo. danes bo sarma-narejena vceraj. se je ze prav veselim!
porovo juho kuham veckrat-predvsem hci je nora nanjo. da jo zgostim,zakuham beli gres.pa malo muskatnega orescka pase.
naredis lahko tudi krompirjevo kremno juho….pa makarone s kakrsnimkoli zel. prelivom… tudi hitra zelenjavna rizota bi sla… lp petra
Jaz bom proti veceru naredila preprost cvetacni narastek – kuhana cvetaca, razzvrkljani jajci, malo naribanega sira, malo popra, cesna in petersilja, soli ne, ker pride ze zaradi sira dovolj slano, malo drobtinic, malo kisle smetane (kolicine vedno odmerim kar na oko). Vse skupaj v jensko posodo in v pecico za 20 minut, da se po vrhu naredi skorjica. Je lahko in zelo okusno. Po zelji se da narediti tudi iz kaksne druge zelenjave ali mesanice zelenjave.
pozdravcek,
proxima
Redko jem meso. Tu glih ne paše francoska poleg. Mi je pa ful dobro.
TESTENINE S SKUTO IN ŠPINAČO
Skuhaj špinačo, jo dobro odcedi in sesekljaj.
V ponev daj olivno olje in na hitro popraži orehe. Dodaj rozine, sesekljano špinačo, poper, sol, muškatni oreh. Dobro premešaj in pusti kakih 5 minut, da se okusi dobro premešajo.
Skuhaj testenine, med tem, ko se kuhajo pa pripravi skutni preliv, tako, da:skuti dodaš dve žlici vode, v kateri so se testenine kuhale. Vse skupaj dobro premešaj in dodaj že pripravljeno špinačo, parmezan, cimet v prahu, sol, poper.
To sem včeraj jedla.
Dober tek
Tudi pri nas ne “praznujemo”… V zadnjih nekaj letih smo se “navadili” pirhov…pa šunke (nismo veliki ljubitelji svinjine)…pa torto naredimo…Osebno mi je velika noč veliko bolj “blizu”,kot božič… Brez zamere tistim,ki že ves čas to praznujejo!!
Danes bomo pa većerjali testenine z baziliko,solato in pečene piščančje krače. Maja
Forum je zaprt za komentiranje.