kaj jeste študenti?
Med tednom živim v Ljubljani in pogosto jem na bone, pa sem se jih že kar malo naveličala, pa še precej so se podražili. v zadnjem času mal več kuham “doma”, vendar je hrana precej enolična (testenine z različnimi omakami). Kaj predlagate, kako naj si popestrim jedilnik, da bo priprava še vedno preprosta in dokaj nezamudna?
kuhaš lahko čisto vse, kot jaz, ki pridem domov ob 16.45 in moram skuhat za tri sinove in moža, ki pride sicer malo prej, ampak je bolj zadolžen za delo okoli hiše, za kuho ima bolj levi roki. Skratka, če jaz lahko skuham golaž al pa spečem krompir in solato pa npr. bedro , zakaj pa ti ne bi mogla, ko prideš s faksa mogoče že ob 15h? Kupi si štiri krompirje in eno bedro, jaz pač kupim 2 kg krompirja in 5 bedrc. Kaj je problem-stroški, neznanje ali čas? ali to, da si pač študentka in je stereotipno treba jest le pice in špagete?
Ideja so tudi razne rižote, riž lahko zavreš že zvečer, malo pokuhaš, pustiš, da se napne,drugi dan narediš popečeno zelenjavo ali tuno ali…in dodaš k rižu. Golaž ali enolončnice jaz to tudi vedno kuham zvečer, zraven delam kaj drugega tačas pa se skuha- take stvari imaš lahko za večkrat. kdaj pa kdaj pa lahko tudi samo zrezek ali ribo spečeš, zraven pa solato.
Spomnila sem se še polente, kuhane, popečene v ponvi, ajdova kaša z gobami je tudi hitro narejena ali pa samo popražiš različno zelenjavo, eno jajce noter, mogoče malo sira.
Sicer nisem študentka,nametala sem nekaj idej kakor so se mi utrnile, upam, da ti kaj pride prav.
Za eno osebo: nezamudno, preprosto, poceni
*pripravi si solato (natrebi) za cca 4 dni, operi, odcedi, daj v vrečko in imej v hladilniku za sprotno uporabo.
* kupi zrezek, piščančje, jetrca…kar imaš rada in na hitro speci, medtem ko se peče, pripravi solato.
*če znaš kuhati, skuhaj fižolovo mineštro, ta tudi počaka v hladilniku dva dni
*enako je z joto, prideš domov in pogreješ.
*ham end egs, enostavno in dobro
*pohan sir, solata
*kupi 1 ribji file, hitro spečeš…
živjo
jz si pretežno kuham sama ker se mi zdi prehrana na bone marsikje zelo vprašljiva – preveč maščob, soli, ‘prazna’ živila. kuham si kvinojo – žito z veliko beljakovinami, zraven na olivnem olju popečem brokoli, dodam pelate in baziliko, lahko še mozzarelo. kvinoja počaka par dni v hladilniku, prav tako leča, soja, čičerika – vse so polnega okusa, kombiniraš jih lahko s poljubno zelenjavo (bučke, jajčevci, špinača), bogato z vlakninami in vitamini 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.