Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj jedo punce z višino 170 cm in 50 kg?

Kaj jedo punce z višino 170 cm in 50 kg?

Visoka sem 170 cm in tehtam okrog 60 kg. Jem dokaj normalno, s precejšnjim odrekanjem, hudo disciplino, veliko gibanja, skratka z veliko truda lahko prilezem tam do 55.

Kaj pa potem jedo punce, ki imajo pri tej višini 50 kg?
Sploh kdaj jedo kruh, krompir, da ne govorim o čem sladkem?

In ne, ni nujno, da so videti kot okostnjaki – takšne mere ima namreč Meghan Markle, tako je nekje pisalo – 170 cm in 50 kg.

[img]https://scstylecaster.files.wordpress.com/2017/09/meghan-markle-prince-harry-2017.jpg?w=487&h=670[/img]

Meghan je zjutraj smutije, za kosilo juhe, zvečer pa testenine.

Megan izgleda presuha. Tvojih 60 je lepše.

Sem imela sodelavko veliko malo čez 170 in težko 50kg. Jedla je non stop. Pa čips, pa sendviče, pa coca cola, kava…
Jaz sem poleg nje obolevala ker pri meni je dovolj 1 piškot pa me vse zabaše in je takoj kg gor. Jaz sem pojedla sendvič pa sem šla potem lahko kar spat, da ne govorim da me je napihnilo (ja ne prenašam najbolje kruha), ona je pojedla 3.
Športala recimo ni, čisto antišport varianta.
Enako je z mojim možem – je kar mu paše, kadar mu paše, kruh, čips… pa je atletske postave.

Eni pač nimamo te sreče. Tudi jaz se moram odrekati kruhu, sladkarijam itd., če želim imeti normalno postavo.

Tule piše, da ima Meghan Markle 56 kg, torej ni tako daleč od tebe.

https://healthyceleb.com/meghan-markle-height-weight-body-statistics/56062

V pisarni sva dve, starost enaka (43 let), enaka višina (173 cm), teža … različna. Njena okoli 55 kg, moja 68-70 kg.

Ona skoz nekaj je, pa ne solatke in sadje, konkretno hrano + ogromno junk fooda, športno je aktivna 2-3x tedensko 45 minut. In je suha, ful suha, nemalokrat videt precej presuha. In to ve in si želi par kg gor, pa ne gre.

Jaz pa … škoda zgubljat besed. Nobene slabe hrane, nobenih prigrizkov, osnovna hrana mi je itak zelenjava in manj sadje. Mesa in mlečnih izdelkov ne jem, pijem samo vodo in črno, grenko kavo. Športno sem aktivna 1,5 ur 6x na teden. Resda imam kar precej mišične mase, a vseeno. Tistih 3 kg, ki si jih želim sklatit, jih ne morem. Po 40 letu niti s stradanjem ne.

In nekaj takega sem bila celo moje življenje oziroma od 11 leta, od viška pubertete dalje, ko sem dobila menstruacijo in sedanjo višino. V študentskih letih sem se šla norost in shujšala, ful. Verjetno na še manj kot 55 kg. Oblečene super, slečena kot okostnjak. Ampak … bilo je stradanje, jedla sem vsak drugi ali tretji dan, lačna 24/7. Itak se ni izšlo, sem pa v enem letu kasirala “osteoporozo” in izgubo mentruacije za več let.

Megan nima samo 50 kg, verjetno malce čez. Jaz imam 168 kg in sem vse življenje imela 56 kg, vendar jih izgledam konkretno manj, imam pač strukturo telesa težjo. Moja hči ima trenutno isto višino in 60 kg, pa zelo rada poje kakšne sladkarije, športa pa trenutno nič. Po moji oceni je razlika v obsegu stegen in velikosti riti 🙂 Je namreč že imela 56 kil ko je nekaj časa hodila k plesu, in jo je točno tukaj zmanjkalo. Megan ima približno idealno težo, morda na spodnji meji suhosti. Je pa zelo odvisno od tvoje starosti, presnove, športanja in prehrane. Če imaš presnovo povprečno in se s športom ne ukvarjaš ti bo težko vzdrževat tako težo ob povprečni slovenski hrani. Tako težo lahko vzdržuješ samo z redno vadbo oziroma rekreacijo, omejevanjem kruha, testenin, riža ter omejevanjem obrokov zvečer (beri nič hrane po 18:00 uri), ni pa ti treba stradat. Teža 58 ali 60 kil ob tej višini pa je mogoča tudi z malce ali precej pregrešitev in še zmeraj ne izgledaš debela, ker je to še vedno konfekcija 36 oziroma S.

Kdorkoli pravi, da se zredi od enega piškota (karikiram) se laže. Ali pa je z njegovim zdravljem resno kaj narobe (ščitnica …).
Vse ostali so izgovori in basanje (lahko tudi z zdravo) hrano.

Če imate natrenirano telo (vsak dan …) ne morete imeti pri 170cm 50 kg. Ker mišice so težje od špeha ….

Vse, 175 in 59, suha od nekdaj, ko smo kje, se vsi čudijo, koliko pojem, ker vsi mislijo, da suhice ne jemo nič..Pojem več od moža. Ampak počakaj, koliko si stara?Kolegica, ravno tako suha od nekdaj, se je pri 44 pri isti hrani in ( ne) aktivnosti zacela počasi redit. Hormoni delajo svoje. Še par let, pa da vidim, kaj bo z mano..

Meghan ima zelo drobno postavo, po moje drobne kosti, že po nogah se vidi. Pa po moje nič kaj dosti ne športa, sploh nima športne postave ampak je vitka po naravi. Nič mišic.
Jaz recimo sem par centi višja, nog nimam tako suhcenih, drugače suha kot ona, pa imam 60 kil. Pa zgledam precej suha.

Kar verjemi… nimam težav s ščitnico ampak s preobčutljivostjo na določeno hrano. In je kar trajalo da sem to ugotovila. Dokler pa nisem sem pa po vsakem piškotu, koščku kruha,… ostala napihnjena, zaspana, zaprta…

Se pa strinjam z naslednjim delom.. mišice so težje kot špeh

Pa si prepričana, da ne hodi na Wc prste v usta tišat in kozlat?

No, je pa še nekaj: starostna razlika: sodelavka pri 20ih lako, ker telo še kuri kalorije, če si ša ti pri 40ih je pa to že popolnoma durga pesem 🙂 Telo porabi namreč četrtino manj kalorij pri 40ih kot pri 20ih – popolnoma enak vnos 🙂

Za avtorico pa:

je razlika 170cm in 50kg od telesa do telesa. že pri skeletu se začne. Eni imajo malce težji skelet, močnejše kosti, morda se več vode zadržuje, ali pa imajo več mišične mase – in izgledajo pri tej višini lahko bolj koščeni z manj podkožnega maščevja kot drugi, ki so pa z enako kilažo na enako težo ravno prav zaliti po kosteh, ker je njihova skeletna konstitucija bolj šibka, tanja. Primerjaš lahko pa že pri obsegih zapestij in gležnjev…..

Kar verjemi… nimam težav s ščitnico ampak s preobčutljivostjo na določeno hrano. In je kar trajalo da sem to ugotovila. Dokler pa nisem sem pa po vsakem piškotu, koščku kruha,… ostala napihnjena, zaspana, zaprta…

Se pa strinjam z naslednjim delom.. mišice so težje kot špeh
[/quote]

To so znaki tudi alergije na gluten…. Preveri.

Jaz ti svetujem, da se ne oziraš na Meghan in na katere koli številke višine in teže. Ljudje smo si različni, imamo različna telesa, različno okostje, mišičje. Dve ženski imata lahko 170 cm in 60 kil, pa bo ena izgledala suha, druga pa vsaj majčkeno orng. Da ima 170 in 50 kil ne verjamem, bolj verjetno bi mi bilo 54. Morda pa ima konstitucijo tako, da je možno. Lahko bi imela tako višino in 60 kil pa bi enako izgledala, če bi imela tako konstitucijo telesa pač, razumeš?

Kar je glavno je, da ti nimaš na sebi odvečnega špeha, ki bi ti visel s trebuha in rok, da nimaš podbradka in splošno da ne izgledaš kot da si v šestem mesecu nosečnosti, da se dobro počutiš in da si zdrava. Meni osebno je za to višino naravna taka teža, ki te spravi v konfekcijo 38, vendar je tudi 36 ali 40 še v redu. Vse kar je več je debelo (bi rekla jaz), kar je manj je presuho.

Pa si prepričana, da ne hodi na Wc prste v usta tišat in kozlat?

No, je pa še nekaj: starostna razlika: sodelavka pri 20ih lako, ker telo še kuri kalorije, če si ša ti pri 40ih je pa to že popolnoma durga pesem 🙂 Telo porabi namreč četrtino manj kalorij pri 40ih kot pri 20ih – popolnoma enak vnos 🙂

Za avtorico pa:

je razlika 170cm in 50kg od telesa do telesa. že pri skeletu se začne. Eni imajo malce težji skelet, močnejše kosti, morda se več vode zadržuje, ali pa imajo več mišične mase – in izgledajo pri tej višini lahko bolj koščeni z manj podkožnega maščevja kot drugi, ki so pa z enako kilažo na enako težo ravno prav zaliti po kosteh, ker je njihova skeletna konstitucija bolj šibka, tanja. Primerjaš lahko pa že pri obsegih zapestij in gležnjev…..
[/quote]

Stara je bila okoli 30 jaz pa nekaj let mlajša 🙂 in ne verjamem da je hodila bruhat. Seveda pa nisem bila non stop z njo. In ja okoli zapestij je bila tanjša kot jaz. Poznam eno, ki je toliko hujšala, da je močno zbolela in ko je ležala v bolnici ji je zdravnik rekel, da se lahko sestrada do kosti (bila je blizu) pa bo še vedno imela od 45-50 kg, ker ima “močne kosti”.
Sem pa za moža prepričana, da ne hodi bruhat pa tudi poje za 4, je pa vitek.

To so znaki tudi alergije na gluten…. Preveri.
[/quote]

Ja tudi sama sem tega mnenja glede na opažanja. Bom šla pa v kratkem na preiskave.

No jaz jih imam 50. Aktivna sem srednje. Imam sicer 4 otroke, takoda je skozi kaj. Športam pa bolj malo. Še največ hodim v hrib recimo 2x tedensko za kake tričetrt, eno uro. Pa vrt imam. Zdaj je kar precej rekreacije gor.
Ampak… Kile se pa kar večajo. Hrane ne spreminjam. Se mi zdi, da mi ena sama večerja da pol kile gor. Dol je pa sploh ne spravim. V zadnjem letu je šlo gor 4 kile, ki jih nikoli nisem imela. Večerjam v glavnem ne. Na živce mi gre, da ne morem sklatit odvečnih pol kile. Lahko bi edino, če bi bila skoz lačna. To pa ne zmorem biti.
Kaj in kako naj jem? Nobena zakonitost, ki je do zdaj veljala, ne velja več. Zadovoljna s seboj pa nisem.

Stara je bila okoli 30 jaz pa nekaj let mlajša 🙂 in ne verjamem da je hodila bruhat. Seveda pa nisem bila non stop z njo. In ja okoli zapestij je bila tanjša kot jaz. Poznam eno, ki je toliko hujšala, da je močno zbolela in ko je ležala v bolnici ji je zdravnik rekel, da se lahko sestrada do kosti (bila je blizu) pa bo še vedno imela od 45-50 kg, ker ima “močne kosti”.
Sem pa za moža prepričana, da ne hodi bruhat pa tudi poje za 4, je pa vitek.
[/quote]

nikoli ne reci nikoli…. Ne veš če nisi na wcju prisotna :))))

poznam osebo, ki že več kot 20 let izbruha hrano po zaužitju, sedaj ima 40 let – niso vedeli ne starši, ne ve niti mož. Je pa res, da to počne izključno zato, da vzdržuje težo, ne gre v ekstreme nihanja, ni opazno. Pravi,d a je sedaj na tej točki, da jo dobesedno tišči v želodcu da neprenese občutka,kako se ji koščki hrane obračajo v želodcu (!?).
Ima to motnjo rehranjevanja,ker je imela v mladosti problem v primarni družini ( control freak nadzor staršev za vsak njen prdec, sta ji za vratneprestano dihala in se je tako telesno začela kaznovat, da je začela bruhat-en ventil za sproščanje je rabila takrat – in to je bilo edinole na wcju, kamor starši niso imeli vstopa…..žalostno, resnično).

Tole odebeljeno, kar si napisala, da poznaš eno: to je čista motnja prehranjevanja – anorexia nervosa ali bulimia…..

spremeni režim prehranjevanja – ukini preveč večernega hranjenja ( sploh kak kruh, čiste sladkorje) in raje pojej tega več za zajtrk. Telo mora predelat in vgradit čez dan. Večerno gre pa večinoma potem direkt v zaloge. Metabolizem se tudi z leti močno spremeni.

spremeni režim prehranjevanja – ukini preveč večernega hranjenja ( sploh kak kruh, čiste sladkorje) in raje pojej tega več za zajtrk. Telo mora predelat in vgradit čez dan. Večerno gre pa večinoma potem direkt v zaloge. Metabolizem se tudi z leti močno spremeni.

Nehaj pretiravat in se nažirat. Če boš tu pa tam lačna, še to ne pomeni, da boš skoz lačna.

Sevede da športa. Joga in pilates. Si delala kdaj morda eno uro srednje intenzivnega pilatesa? Dol ti teče, še pravilno delaš, telo pa kuri….

[/u]

nikoli ne reci nikoli…. Ne veš če nisi na wcju prisotna :))))

poznam osebo, ki že več kot 20 let izbruha hrano po zaužitju, sedaj ima 40 let – niso vedeli ne starši, ne ve niti mož. Je pa res, da to počne izključno zato, da vzdržuje težo, ne gre v ekstreme nihanja, ni opazno. Pravi,d a je sedaj na tej točki, da jo dobesedno tišči v želodcu da neprenese občutka,kako se ji koščki hrane obračajo v želodcu (!?).
Ima to motnjo rehranjevanja,ker je imela v mladosti problem v primarni družini ( control freak nadzor staršev za vsak njen prdec, sta ji za vratneprestano dihala in se je tako telesno začela kaznovat, da je začela bruhat-en ventil za sproščanje je rabila takrat – in to je bilo edinole na wcju, kamor starši niso imeli vstopa…..žalostno, resnično).

Tole odebeljeno, kar si napisala, da poznaš eno: to je čista motnja prehranjevanja – anorexia nervosa ali bulimia…..
[/quote]

No, no, ni kar vsaka, ki je suha in veliko poje, tudi bulimična. Mi smo vsi v družini taki, zelo z nizko težo, ki se začne višati šele po petdesetem letu. Tudi med nosečnostjo se recimo nisem skoraj nič zredila, takoj po porodu sem bila pa spet stara vitka jaz. Mišic pa praktično nimam.

Imam približno take mere 170 in 50 kg. Kaj jem? Vse in v precej velikih količinah. Suha sem namreč zato, ker imam zelo hitro prebavo. Zaprtosti ne poznam, sem pa kar naprej lačna.

Na postavi se vsa ta hrana in premalo gibanja ne pozna, se pa pozna drugje. Recimo na holesterolu, povišanem sladkorju itd., zaradi česar bi morala prav tako paziti pri hrani.

Tudi jaz sem taka ko ti – z veliko truda in odrekanja imam 51 kg pri 164 cm, torej bogo povprečje, pred dvema letoma sem imela 49 kg in vidne trebušne mišice, kar je zelo težko vzdrževati. Pazim se od nekdaj, saj so se mi že pri 13 letih poznali šlaufki.
Vendar – imam zavidljivo nizek odstotek telesne maščobe, v primerjavi s kakšno z manj kilogrami. Vse te suhe srecnice 170 plus cm in 50 minus je treba videti v kopalkah – lahko cisto možno, da imajo trebuh kot puding in da niso čvrste. Ni vse v kg. Bolj realen pokazatelj so cm obsega in delež telesne maščobe. Sebe pa si osebno ne predstavljam s 45 kg.

Imajo preveliko delovanje ščitnice, drugo ne more bit .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close