Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija kaj je zdaj to? Nx7400 ne morem formatirat

kaj je zdaj to? Nx7400 ne morem formatirat

lep pozdrav!
Kupil sem prenosnik, HP nx7400 t5600 s 120 giga diska. Prednaložene ima winse XP home edition. Ker pa že mam originalne xp Pro edition bi rad naložil slednje.
Ima eno particijo 100 giga in eno recovery particijo 20 giga. KAj je to? A to to pač posebna particija, da lahko jaz naredim recovery sistem z HPjevim softwerom?
Problem je, da ko hočem formatirat z originalnim CDjem, mi sploh ne zazna diska. Kako bi to preprečil? Sigurno je že kdo mel te probleme.

Hvala in lp

to pa zato, ker nisi vstavil diskete z gonilniki za disk.

Na spletni strani

imaš podoro za tvojo mašino, za disk pa

posnameš na disketo, na začetku pritisneš tipko F6 – instaliraš gonilnike in to je to..

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

ja kaj pa če nimam disketnika. Pride kaj v poštev usb ključ?

hvala,lp

Ne vem če pride v poštev USB ključek, saj lahko poizkusiš, pa boš
hitro videl, ali spozna, ali ne :))

Baje da disk prepozna če v biosih dizejblaš “Sata Native Mode”.
nisem še probal, ker zaenkrat še iščem kako drugo rešitev po netu.
ČE ne bo drugega bom pa to probal, samo za moje pojme, če nekaj dizejblaš, potem ne dela 🙂 jbe…. ti to.

ajde hvala,lp

To je pa res če boš v bios-u onemogočil, potem boš lahko instaliral.
Samo – instaliraj Windows XP PRO SP2, drugače nea gre 🙂

Nisem dobro razumel. Praviš da če onemogočim sata native mode in inštaliram Xp pro Sp2 nisem naredil nobenih izgub v zmogljivostih za moj računalnik?

Če ne pa sm nekje zasledil, da pač pobereš te driverje za disk z Hpjeve strani in pač zapečeš vsebino namestitvenega cd-ja + te driverje in to je to.

hvala klemenxx in lep pozdrav

Kaki usb ključ? Kako bo bral z njega med nameščanjem xp-jev??
Driverje si zapeci na cd, vstavi ga, ko jih zahteva – in potem spet nazaj namestitveni cd za xp-je. Jao, kako znate zakomplicirat enostavne stvari…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close