Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj je vaš največji dosežek

Kaj je vaš največji dosežek

Na razgovorih za zaposlitev pogosto vprašajo, kaj je tvoj največji dosežek. Kaj je vaš? Imam občutek, da pričakujejo neke izjemne zgodbe, ki pa jih ima redko kdo.

Hu takega vprašanja pa res nisem še na nobene razgovoru dobila pa sem bila že večkrat.

Jaz bi seveda želela, da konkretizira vprašanje. Največji dosežek pri izobraževanju, službi, karieri, v hobijih..?

Moj največji dosežek je v mojem hobiju, na tiste dosežke sem res ponosna. Samo tega ne bi v službi razlagala.

V sami službi pa nisem še na noben dosežek kaj ekstra ponosna.

Pa recimo po nezgodi, opericijah mi je bil izjemen uspeh narediti prve korake brez pomoči, to so bili res neverjetni občutki, ko vsak dan več zmoreš. Ampak to tudi ne bi razlagala na razgovoru.

Super da mi ni potrebno na razgovore hoditi.

Moj največji dosežek je izpit za avto. Verjetno večini samoumevna stvar. Sem edina v družini, ki ga ima on že več kot 20 let svobodno vozim kamor se mi zazdi.

Imam magisterij, dobro službo itd… ampak izpit je pa moj wauuu

Moj najvecji dosezek je, da sem Boga v mojem zivljenju postavil na prvo mesto.

Objava čaka odobritev

jaz jim po navadi na to vprašanje odgovorim takole. Moj največji dosežek trenutno je ta, da sem se danes zjutraj pravi čas zbudil. Da nisem zamudil na razgovor.

Da sem se uspela pobrati po večletnem grozljivem šikaniranju s strani sodelavcev in sodelavk (in nisem naredila samomora). In lahko zopet relativno uspešno delam.

Ne vem pa, če bi si to tako naravnost upala povedati na zaposlitvenem razgovoru. Verjetno bi izpostavila kakšen bolj konvencionalen dosežek.

Odgovor na objavo uporabnika
Hu, 06.11.2021 ob 13:44

Da sem se uspela pobrati po večletnem grozljivem šikaniranju s strani sodelavcev in sodelavk (in nisem naredila samomora). In lahko zopet relativno uspešno delam.

Ne vem pa, če bi si to tako naravnost upala povedati na zaposlitvenem razgovoru. Verjetno bi izpostavila kakšen bolj konvencionalen dosežek.

Jaz tega ne bi povedala. Nikoli ni pametno šimfat prejšnjih delovnih okolij.

Itak je vprašanje totalno butasto. Upam, da ga ne dobim. Ker res nimaš kaj pametnega odgovoriti.

Tisti dosežki, ki so meni pomembni, jih ne bi razlagala na razgovoru. Službeno pomembnih dosežkov pa nimam.

Itak imajo eni taka vprašanja, da za kozlat. Zraven pa se pogosto izkaže, da so imeli kandidata že prej.

Seveda je vprašanje butasto, ker koliko pa jih ima že v mladih letih neke omembe vredne dosežke.

Bog se vas usmili nesposobne. Taksno vprasanje vam je idealna prilika, da se kar se da dobro predstavite skozi opis svojega prispevka na kaksnem preteklem projektu kjer menite, da ste se se posebej izkazali. Seveda je se toliko bolje, ce je vas primer cim bolj vezan na delo oz. zaposlitev za katero se potegujete. V taksnem primeru se s svojim preteklim dosezkom lahko pokazete kot idealni kandidat. Ce pa se nikoli v zivljenju niste nic delali, magari neplacano, in nic “dosegli”, potem pa… bog se vas usmili.

FYI, te zadeve so po vecini v Sloveniji se vedno hudo amaterske. Ampak ne tako kot menite, ce sodim po tukaj napisanem. Se predstavljati si ne morete kaj vse se marsikje drugje dogaja, kaksna vprasanja, nizi intervjujev, testi, itd, itd. Vam pa je odvec se eno boljsi moznih vprasanj, in za vse vpletene.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close