Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj je treba dati mački, ki je samo v hiši (proti zajedalcem …)?

Kaj je treba dati mački, ki je samo v hiši (proti zajedalcem …)?

Imamo eno leto staro mucko, ki je samo v hiši. Jeseni, ko smo jo posvojili, je dobila čisto vse, kar je bilo možno, ker je tudi imela vse od bolh trakulje … No , slišim, da je treba tudi, če je maček samo notranji, da kaj dobi. Mož ji je dva dni nazaj dal ampulo Frontlina – kaj ji moramo še dati? Spomnim se, da so bile v jeseni vse te zadeve kar precej drage in nam je veterinarka potem v Mačji hiši rekla, da so najcenejše neke tabletke, pa sem pozabila, kaj mora zdaj dobiti. Ne bi ji tudi rada dajala česa preveč, če ni treba. Mi lahko kdo pomaga? Hvala.

V lekarni dobiš. Reci za Pratel. Zdaj se mi zdi, da je neko novo ime, tam bodo že vedeli. Mislim, da ji daš pol tabletke. Sicer pa preberi. Pri veterinarju plačaš eno tableto 1 €, v lekarni pa je 10 – 2,5€.

Avtorica, za mucke so tablete Zantel (Pratel so za pse). Zantel odpravlja vse notranje zajedalce (torej trakuljo in gliste, Pratel pa ne). Proti bolham ne delujejo. Frontline pa je proti bolham in glistam (se mi zdi, da tudi), ne pa proti trakulji.
Če je muca le notranja, ti jaz predlagam, da je ne ‘zastrupljaš’ preveč oz. po npotrbnem z ničemer. Vsaj sama delam tako – iz preventive notranji mački ne dajem nič, čim pa bi se problem pojavil, pač takoj ukrepaš in v par dnevih vse rešiš. Notranja muca ima tudi toliko manj možnosti, da se s čimerkoli okuži. Na začetku,. sploh mladiča, je seveda potrebno temeljito ‘spucati’, potem pa ni bojazni za karkoli.
Muci narediš s preveč kemije več škode, kot koristi.
Imej pa Zantel vedno na zalogi, tbl. niso drage.
načeloma se muce razglisti (tudi iz preventive) nekje 3-4krat letno (torej na 3- mesece), ampak bolj velja za zunanje muce.
Še to:tablete se dozira glde na kilažo živali – 1 Zantel je za 10 kg, 1/2 tbl. torj za 5 kg etc.

Če je muc še mladič, pa se dobijo tudi neke paste, ki jih lažje točno doziraš (glede na nižjo težo mucke).

Mi dajemo nasima dvema cesen.

Milena

Če je samo notranja, potem zunanje zajedavce po potrebi.
Jaz dam mojima dvema mačkoma sredstva proti zunanjim zajedavcem spomladi
in jeseni, če bi se pa pojavila kakšna bolha v stanovanju, bi pa seveda
ukrepala. Pes ima zaščito proti zunanjim zajedavcem seveda celo leto.

Frontline, ki ste ga uporabili, deluje na bolhe in klope.

Potem je treba pa preventivno odpravljati še notranje zajedavce.
Lahko kupite ampulo Profender (to je kar drago) ali pa tablete Milbemax,
ki jih je lažje aplicirati kot kakšen Zantel (Pratel za mačke ne bo pravi, to
je za pse). Kolikor vem pa Zantela ni več na tržišču, tako da vprašajte na
veterini, katere tablete imajo namesto Zantela.

Zantel (ali ekvivalent) je najcenejši, vendar ga je tudi najtežje aplicirati,
saj je precej grenek.

Za te stvari bi morali poskrbeti že v Mačji hiši.Oni bi vam jo morali dati zdravo,razbolhano…Tudi mi smo posvojili mačka v Društvu Poživ in je že bil kastriran,cepljen,razbolhan,razglisten.daš prispevek kolikor želiš in zdravega mucka odpelješ domov…

Ja, samo odpravljat moraš zajedavce 3-4x letno ves čas tudi naprej. In kako se je tu not znašla MH?

V Mačjo hišo v Ljubljani smo jo dali sterilizirat. Torej naj poiščem ta Zantel in ji ga dam 3 x na leto? Frontline pa je že dobila. Muca je res samo notranja, samo mi imamo takoj iz dnevne izhod na vrt in čisto ob vratih nam hodijo zunanje sosedove in tudi potepuške muce in čisto možno je, da zanesemo s copati s terase kaj noter. Torej bom šla še v lekarno in ji dala zantel-
Yo – bo to v redu? Kolikokrat na leto naj ji dam in koliko česa? Najlepša hvala.

3-4x letno ji daj Zantel (1 tbl je za 10kg) in 3-4x letno Frontline, pa bo čisto v redu.

Pa saj je avtorica povedala, da je muca v jeseni, ko je bila sterilizirana, dobila vse preparate proti zajedavcem.

Kljub temu da ste ga posvojili razparazitenega, morate vi to dalje ponavljati.
Prav tako morate obnavljati cepljenje proti kužnim boleznim.

Mački na vsake 3 mesece pratel, vam, mone, pa koruzo, vsak dan!! :))

Pratel je za pse. Tako da tudi ti lahko še naprej zobaš koruzo.

Dej…..za male živali je pratel, zate pa še zmer koruza. Pokaži verodostojen link, kjer to piše, kar ti trdiš.
Bemti vsevednico, mi greš na živce, k da si vso brihto naenkrat z žlico požrla!!

Pratel ne pokriva zadostnega spektra zajedavcev pri mačkah. Kateri del točno ti torej ni jasen?

Deset let nazaj, je bila Yo_, čist nekaj drugega, a jo je to lajf zjebal, al ji kej drugega v glavo seka?!?

http://med.over.net/forum5/read.php?44,1493190

http://med.over.net/forum5/read.php?44,1498355

http://med.over.net/forum5/read.php?44,1497658

http://med.over.net/forum5/read.php?44,1494485

Dohtar pravi, da je pratel čist okej http://www.zvc.si/odgovori-veterinarja/106-gliste-pri-maku

Nekateri smo se v 10-ih letih česa naučili oz. pridobili določene izkušnje. Vključno z veterinarji.

Zantel je za mačke najbolj primeren in se ga dobi pri veterinarju, je tudi zelo poceni. Lahko tudi milbemax a je precej dražji. Priporočam še amplikator ki je 2eur in vam bo za vedno olajšal delo.
Za tiste ki pa pametujete da zantel ni najbolj primeren vam pa svetujem obisk pri veterinarju in se malo izobrazite. V določenih tabletih in ampulah so snovi ki jih mucki neprenašajo in jih psi jih in obratno. To govorim iz strokovnega znanja in ne iz nabijanja ‘sosede micke’.

Pa še to, tisti ki daje svojima dvema mačkoma česen ni normalen! To je mučenje. Ne samo da to ni zdravo za macka, ampak če pomislmo da če daš recimo mačku en strok česna v usta ima polna usta. In sedaj naj lastnica pomisli če bi ona imela polna usta česna, ki bi ga nato pojedla, me zanima koliko časa bi trajalo da bi bruhala in obležala z grozno bolečino v trebuhu. Upam da boste to prebrali in se zamislili, ker si nobena žival tega nezasluži. Za oba mucka vam zadostuje en zantel ki je ponavadi 0,60eur.

Dajanje česna ne pomeni, da ga živali natlačiš v gobec, se mi zdi.
Je pa tako, da se s česnom nikakor ne znebiš glist. Ne vem, od kod ste to pobrali.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close