Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj je to-nenadna,ostra in pekoča bolečina v glavi- občutek,kot da se nato ” razliva”?

Kaj je to-nenadna,ostra in pekoča bolečina v glavi- občutek,kot da se nato ” razliva”?

V življenju sem to bolečino doživela cca 10x (imam 30+ let),ponavadi ob nenadnem ,hitrem gibu glave.
Nepopisna ostra bolečina (da se v glavi stemni in vzame sapo),potem pa izveni v občutkih,kot da se razlije po glavi.
Časovno to traja nekaj minut,je pa še nekaj ur potem nekakšen čuden občutek.
Ali kdo to pozna
Sklepam,da poči žilica?
Hvala lepa

tudi jaz imam zadnje čase take čudne občutke v glavi, samo na levi strani zgoraj..kot nek krč, ali kot da me nekaj špikne..ni tako močno, da bi se mi stemnilo..me je pa vseeno strah in sem razmišljala, da bi šla nevrologu samoplačniško..ker moji dohtarci se ne zdi potrebno. imam pa drugače migreno, samo vseeno, to zdaj so drugačne bolečine, pa še na enem in istem mestu je.
se mi je pa 1x zgodilo podobno kot tebi, ko sem na hitro obrnila glavo, samo jaz prevdvidevam, da je bil to krč, tako kot v nogi, ko jo hitro stegneš..te lahko prime krč.

bi lahko bil cluster headache – vrsta glavobola
žilica ti ziher ni počila, ker če ti bi, te ne bi bilo več tu…

Pojdi k zobarju, osebnemu zdravniku, a tja morda ne bi šla? Ker ti bo vsaj normalen osebni zdravnik pomagal, tudi z odgovorom.

Moja draga tašča je imela migrene. Predlagala sem ji, naj skoči v LJ na stomo. Vse zobe so ji porihtali in ni več sledu o glavobolih. Je pa imela podobno kot avtorica.

Ste spregledale, dase to dogaja ob nenadnem premiku glave?
Tudi jaz to poznam, v bistvu se bolečina začne v vratnem delu in gre kot blisk na zgornji del glave, potem počasi pojenja in se “razlije”. Ker gre za nenaden gib, mislim da mora biti povezano z vratno mišico in živci. Zaboli kot hudič, a na srečo hitro mine.

Tudi meni se na par let to zgodi. Grozen filing.

Tudi pri meni so od prejšnjega tedna prisotni nenadni občutki špikanja, predvsem ko obračam glavo npr.pogled čez ramo. Glava me ne boli. Sedaj se to pojavlja samo 1x na dan, prej se je tudi večkrat, ampak je moteče. Stara sem 24 in imam cca pol leta delo v pisarni. Kaj bi to lahko bilo?

delo v pisarni

verjetno zaslona računalnika nimaš na pravi višini in si cel dan v prisilni drži

nujno popravit, sicer bodo še hujše posledice

Uh, hvala za hiter odziv in nasvet, ekran sem danes dvignila. Ce ne izzveni do konca tega tedna grem do zdravnice.

Po tvojem opisu je podobno tenzijskemu glavobolu, torej temu, ki izhaja iz vratnih vretenc. Mogoče te vrat ne boli, se pa bolečina pojavi v glavi. Ponavadi na vrhu ali pa ob straneh nad ušesi. Občutek je grozen, ščipanje, zbadanje, zategovanje, pristisk ali kot neko tiščanje v glavi kot da ti bo zdrobilo lobanjo, občutek, kot da ti bo ali je počila žila…..grozno. Meni zelo pomagajo redne vaje, ki sem se jih naučila na fizioterapiji. List z opisanimi vajami ti lahko da tudi osebni zdravnik. To je edino, kar dolgoročno pomaga. Možno pa je tudi, kot zgoraj omenjeno, da ti težavo dela kak zob, zato ne bi škodil temeljit pregled pri zobozdravniku.

Hvala za odgovor.

Glavobola pri meni ni, samo v sekundi me v glavi spikne/kljune, vsakic na zelo podobno mesto, ki je na desni strani glave cca 10cm nad usesom. Splosno pocutje je pa normalno

No evo, pri meni popolnoma isto. Nad ušesom cca. 10 cm na desni strani glave kljuva in seka. Imam diagnozo tenzijski glavobol in to je to. Odkar delam vaje, je to bolje in se redkeje pojavi. Očitno prav na tistem mestu teče kak del mišice ali živca, ki ga prizadane vrat v prisilni drži. Obišči zdravnika in vztrajaj, da je to res hudo, pogosto in nadležno. Mene je poslal na magnetno resonanco in k nevrologu. Vse je potrdilo težave z vratnimi vretenci. Čeprav je trajalo, da so vaje začele učinkovati, vsaj nisem bila več panična kaj se dogaja, ko sem enkrat vedela, kaj povzroča bolečino.

No sem cakala ce mi bo povedal kdo iz prve roke, hvala. Se napotim cimprej do zdravnice, porocam kako bo 🙂

To se je meni skoz pojavljalo po porodih, ko malo spis, si izcrpan, nepravilno spis-vzglavnik, pa potem se ko sem malo zadremala, me je zacelo najveckrat v levi senci tako bolet, tako tak strah vzbujajoc obcutek kot da te prime krc v glavo in sem se vedno ful ustrasila. Vcasih me je tudi ko sem spala, vcasih pa sploh zaspati nisem upala, da ne bi umrla. Sem sla poslikat vratno hrbtenico in imam neke tezave z njo. Pravilna drza, vaje in je bilo bolje. Zdravnica mi je rekla, da ce bi se to nadaljevalo, da bi mi edino lahko dala tablete proti krcem, kao kot epilepticni napadi. No, vedno ko sem se lahko naspala in nisem bila vec tako v stresu, so krci minili. Se pa se zgodi, da me kdaj pa kdaj se svigne v glavi. Ful je neprijetno res, vedno se ful ustrasim.

Meni se je isto zgodilo parkrat ob takem gibu.

Evo, moj update. Zdravnica mi je opravila splosni pregled (ravnotezje, svetenje z lucko v oci, pritisk, posvet) in pravi da je (verjetno) vse ok. Pri takih stvareh pa je potrebno biti pozoren ce izgubljamo ravnotezje ali ce obcutimo slabost, tega pri meni ni tako da cakam da izzveni. Bom sla na kaksno masazo, za sprostitev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close