Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj je to galoš?

Kaj je to galoš?

Saj vem, da se bo kdo smejal, vendar me res zanima in res se mi ne sanja. Moja ima jutri v vrtcu na jedilniku galoš za dopoldansko malico, jaz pa nimam pojma kaj to je, čemu je podobno. Hvala.

a si glupa.

Nikoli slišala

Mislim, da gre za tipkarsko napakico in da gr za golaš. Čeprav tudi to je z Ž, kajne? zdajle pa že jaz nisem več ziher…

Golaž?

Verjetno imajo na jedilniku tipkarsko napako in je prav golaž. Galoši so pa gumi čevlji za v dež, teh pa najbrž ne bodo jedli :)))

Mogoče brioš?

Hmm, jaz pa vseeno ne mislim, da gre za tipkarsko napako. Dvomim, da bi otroci za malico (!!) imeli golaž.

Malce sem pobrskala, tule sem našla galoš štručke: http://www.os-dobrovo.si/files/Jan{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1ola4.pdf. Očitno je to krušni izdelek.

Bi hotela jutri povedati, kaj so dejansko imeli za malico?

V celotnem vesolju obstaja to izkljucno in samo na OŠ dobrova…. Pitaj boga, kaj je umetnik s tem mislil. Mogoce nekaj podobnega, kot rozbif

Ali je pa tisti, ki je pisal jedilnik, zamenjal galoš in brioš. Še bolj pa diši po tem, da se eden zdaj
valja pd smeha, ko vidi, kako smo mu nasedli….

Ne prav dostikrat, sem pa že slišala ta izraz za malo, sladko štručko, ki je tudi po vrhu potresena z grobim sladkorjem. Včasih je to peklo pecivo nova gorica. Torej ne semo na oš dobrovo (ne dobrova), ampak še kje drugje.

Pa to je brioš ne galoš, nooo. Galoši so dežni čevlji, katere natakneš čez svoje čevlje. To so galoše.

ma to si ti narobe prebrala, po moje je to ganoš krema, to sem videla v kuharskih oddajah delajo zelo dobro

Pa to je brioš ne galoš, nooo. Galoši so dežni čevlji, katere natakneš čez svoje čevlje. To so galoše.[/quote]

Ne, temu so (ponekod) rekli galoš. Vem dobro kaj je to brioš in to ni to. Razen, če je to postal v zadnjih letih 😉 Bi pa rekla, da je izraz s primorskega konca.

Đizs, kaj vse ne boste poštudirale. Ganoš?

Ganache (ganaš) je krema v slašččarstvu. Smetana do vretja in prelita čez čokolado. Pustiš da se stopi, ohladiš in daš čez noč v hladilnik. Zjutraj stepeš.

Samo res piše galoš štručka – npr. tu:

http://www.os-dobrovo.si/files/Jan{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1ola4.pdf

Se spomnim ko smo jih mi v šoli imeni. To je kot štručka iz sladkega testa-taka gladka. Potresena s sladkotjem ali ima čet sladko glazuro. Sem pa hodila v šolo na Primorskem.

Hahahaha, me je nasmejalo tole, bravo!

Kot da na razredni ali predmetni stopnji na tej šoli ni enega korektnega in poštenega učitelja slovenščine, ki bi vodji šolske prehrane pred objavo lahko pošteno lektoriral jedilnik :DDDD. Šola, kot hram učenosti, zgled otrokom, pa toliko pravopisnih napak 😀

Bi bilo treba ravnateljici poslat predlog, da pred objavo jedilnik pregleda še učitelj materinega jezika 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close