Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj je pesto

kaj je pesto

Kaj je to v bistvu, se razredči, se doda samo v majhnih količinah_ Ni mi jasno.

odvisno kaj imaš rad/a

lahko namažeš na kruh, lahko dodaš jedi samo žlico za okus, lahko pa narediš testenine samo s pestom (veliiiiiko pesta) in parmezanom … po želji.

Je mešanica različnih stvari. Recimo imaš paradižnikovega: daš posušen paradižnik, oreške, olje, sir, sol, daš v tisto posodo za pesto delat(kamena z ročko) in stlačiš.

Potem imaš recimo še eno možnost: bazilika, oreške, olivno olje, sir, sol. Ta je genovese.

Potem pa to uporabljaš kot zgoraj opisano.

Delam ga iz bazilike, pinjol (zamenjam z indijskimi, če nimam pinjol), parmezana, česna in precej olivnega olja. Joj, kolk je to dobr, škoda, ker ni več bazilike.

v pestu nikdar ni česna.
pinjole lahko zamenjaš tudi z navadnim orehom
baziliko še vedno prodajajo v lončkih, lahko jo postaviš na okensko polico 🙂

V vseh receptih, katere sem prebirala, je bil noter česen, kar se tudi meni zdi čudno. Sama dam en strok na caa 30 dag bazilike in ga ni čutiti. S tole kupljeno si nimam kaj pomagati. Bi mogla kupit ene 10 teglcov, da bi bila prava količina, okus pa daleč od tiste, ki zraste na soncu.Bomo raje počakali do naslednjega poletja.

v pestu nikdar ni česna.
baziliko še vedno prodajajo v lončkih, lahko jo postaviš na okensko polico :-)[/quote]

V večini vrst pesta je vedno česen.

v pestu nikdar ni česna.
baziliko še vedno prodajajo v lončkih, lahko jo postaviš na okensko polico :-)[/quote]

V večini vrst pesta je vedno česen.[/quote]

ne vem sicer kje si ti dobila večino vrst pesta 🙂 ampak česna v pestu dejansko ni http://www.google.si/search?hl=sl&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=recipe+for+pesto&spell=1

ekhm …. ze v prvem zadetku na tem linku je v receptu ……. cesen :))))

sicer pa …. garlic je bil in se bo ….en sam lubi … cesen 🙂

bzzzzz

Vsak dan menjam brisace in likam kuhinjske krpe :)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close