kaj je narobe z žensko
Imam otroka starega 3 leta in pol,enkrat na teden pride po njega babica,da sta skupaj..Midve s taščo nimava nekih stikov,saj za njo ni nobena snaha dovolj dobra,pa ok,še raje ve da imam mir pred njo.Moti me pa naslednje;da me ne spoštuje kot mater otroka in dela z otrokom vse kar misli da je prav, ter da mene sploh ne vpraša za kakšna dovoljenja;oziroma se ne zmeni kdaj jo bo pripeljala nazaj domov,ter dela z njo vse kar ve, da ji jaz ne bi dovolila..in še bi lahko naštevala…Vse bolj si jo prisvaja in se ima za njeno mamo.
Prejšnji teden npr smo se pogovarjali da bi se bi šli kopat v terme,ampak potem je vse o tem vtihnilo,saj sem rekla da imam tako kot danes obveznosti in da ne morem,ter da gremo kdaj drugič,saj me mala res že lep čas prosi.Danes jo pripelje domov in mi povesta da sta se šle kopat in da je zraven bila ena taščina kolegica.
Jaz sem obstala in sem še zdaj v šoku.Malo sem samo pobasala in jo nesla v hišo.Tašči nisem mogla niti nič rečt ker bi jo lahko samo poslala nekam.Kako si lahko to dovoli,saj sem vendar jaz mati,kje je spoštovanje.Dajte mi predloge kaj ji jutri rečt ker jo bom jutri poklicala in nočem izpast kot kakšna panična ženska.Od kod nje sploh zamisel da lahko vse in še več počne z drugim otrokom.
Bi rekla da je nekaj s tabo narobe, ne z njo! Ko sem bila otrok sem zivela z mamo in ocetom pri ocetovih starsih in je bilo super. Dedi in babica sta me vzela povsod s sabo. Povsod po Sloveniji sem sla z njima na izlete, od Postonjske do Rogle, Bleda, Bohinja, jemala sta me redno zraven na kopanja, na sprehode, povsod! Celo na morje sem sla pri 10 mesecih z njima, si predstavljas to?? Verjetno ne, bi te najbrz res kap ob takem predlogu. In moja mama jima je bila hvalezna da sta me pazila, skrbela zame, predvsem ZARADI MENE ker sem se imela super. Mama je namrec delala 6 dni v tednu od 14 do 22 ure in mi tega ni sama mogla omogocit. Ti pa nehaj komplicirat za vsak drek!! Ce tasca zavedno ogroza zdravje otroka (npr.da je tamala alergicna na mleko, ona pa bi ji zanalasc dala mleko za pit ali pa da noce uporabljati sedeza za v avto in otroka drzi v narocju) potem imas vso pravico psihirat, znoret in ji prepovedat stike z otrokom dokler se ne skulira. Dokler pa imas ti neke otrocje fore ker ji je tasca dala en bonbon in jo peljala v terme pa je problem v tebi!! Bodi vesela da je peljala puncko plavat, ce si ze tako dolgo zeli. Sram bi te lahko bilo kako si reagirala in upam da NIKOLI ne dobim tako razvajene in presrane snahe na grbo!!
Ah daj no. Špilaš neko užaljenost samo zato ker hčerke nisi ti PRVA peljala v bazen ali pa ni bilo po tvojem načrtu.
Očitno se je babica odločila na željo otroka in ni pomislila nate. Ker kupiti ji je morala tudi kopalke – ali je brskala po omarah?
Ne zganjaj histerije in jo jutri lepo prosi, da ti raje pove oz. vpraša in ti otroku pripraviš ustrezno opravo za živalski vrt, gledališče ali skakanje po lužah…………kompromis
Kakorkoli,otrok ne more vedno dobit vse kar si tisti trenutek zmisli,to ni način vzgoje,mame je potrebno spoštovat,če mama reče da grejo drugič,pomeni da grejo drugič.Pika!![/quote]
Razlika je vzgoja doma in pač kar otroku dovoli babica.
VSI smo pri babicah lahko počeli stvari ki nam doma pod razno ne bi niti na pamet padle. In zato imamo babice radi ( tisti ki imate še žive in ostali ko imamo lepe spomine )
Ja moji materi najbrž tudi ni bilo najlepše ko me je pri babici dobila v kurniku, svinjaku, pasji uti………………..in me je najprej slekla že tam in kar z vedrom na grobo umila in kasneje dokončala doma. Ampak jaz imam tako lepe spomine na te trenutke, da je neprecenjivo proti temu da bi recimo moja mati psihirala babico zakaj me je pustila v štalo……………..
Pa dajmo pustiti tudi babicam svoje veselje in konec koncev so v tem primeru sina že spravile do kruha in včasih mladostna ihta ni najboljša.
Me je pa zmotila tvoja pika na koncu. To je že uveljavljanje samo ene volje – v distvu diktatura ene osebe. Kje je partner oz. sin te grde tašče?
tud mojega sina sta skoz in povsod vlačila s seboj ,ker jaz nisem imela časa in tud ne takrat dosti denarja ,pa nisem niti malo jezna ,mislim da tebe bolj boli ,ker je to pač tašča ,ne vem a se vse bojite da vas otroci ne bojo potem marali ali kaj ,se strinjam z zgoraj napisanim ,zakaj si kompliciraš življenje namesto da bi se nehala sekirat in si takrat vzela čas zase saj veš da je tamala na varnem in ji nič ne manjka no ,dej mal se skuliraj pa razmisli ……….ok
Jaz na tvojem mestu bi dala hčero v vrtec,če je možnost.Ker ti bo šlo tole s taščo vedno na živce.
Meni se ne zdi prav,absolutno ne,da jo je peljala na plavanje kar brez tvojega dovoljenja.Meni se to
zdi ignorantsko do tebe.Tudi obvestila te ni.
Ker ona je že imela otroke in je delala po svoje.Zdaj pa je ta otrok vajin in tega bi se ona morala
zavedati.
Postavi ji meje.Pripravi si govor.In ne napadaj,se bosta skregali.Bodi raje zelo prijazna,čeprav
ti bo težko.Ker dobra beseda dobro mesto najde.Bodi diplomatka,boš več dosegla.Torej jo prosi,če
ti drugič take stvari prej pove.da boš vse pripravila za kopanje.ko boš zelo umirjena in prijazna,bo
njej nerodno.Vsaj upam.Vsakič ji lepo povej.Ampak lepo.Na tiho pa delaj na tem,da gre mala v
vrtec.Ker edino tako boš imela mir .
Problem je vajin odnos s taščo in s tem pomanjkanje komunikacije. Tašči naslednjič, ko pride po otroka na lep način povej, da če gresta na kakšen izlet, da ti sporoči. Si pa premalo povedala, mogoče je pa sinu pvedala, da se gresta kopat, on pa tega tebi ni. Jaz včasih tudi samo sinu povem, kam grem z otroci in ne kličem še snaho, včasih pa snahi in ne kličem sina. Saj se onadva itak parkrat na dan slišita. Jima pa povem, če grem na kakšno prireditev, živalski vrt, muzej itd. Če grem pa na igrišče ali na sprehod pa ne poročam.
Tako razmišljajo tiste mame, ki večino vzgoje itd. prepuščajo babicam.[/quote]
Tako razmišljamo mame, ki svojim mama in taščam zaupamo.
Če je moja tašča vzgojila mojega moža v človeka, v katerega sem se zaljubila, potem valjda zna poskrbeti za vnuke!
Če ne bi zaupala tašči, bi pljuvala v lastno skledo – sem se mar zaljubila v slabo vzgojenega človeka ali kaj????
Draga mamica,
kako bi reagirala, če bi hčero peljali tvoja mami? Dejte no bit malo bolj prijazne do babic, saj je res tako kot je napisala že ena pred mamo, babice so za to, da malo pocrtatjo, da dovolijo tudi tisto kar mama na dovoli,…in srečni tisti otroci, ki imajo babice in dedke, ker to kar jim oni dajo je NEPRECENLJIVA DEDIŠČINA.
LP
jaz sem tista teta, ki nečaka vzame na kopanje. Ali moja mama kot tašča svojega vnuka.
Vendar se predhodno vedno dogovorimo z otrokovo mamico.
Nikoli ne gremo nikamor za njenim hrbtom.
Jo pokličemo in vprašamo, če dovoli, da se gremo kopat, gledat orhideje ali kam drugam.
In če reče, da je fant malce prehlajen in ni ravno za to, da bi šli na kopanje, pač potem ne gremo.
Malo pameti na obeh straneh je vseeno treba imeti.
Tako razmišljajo tiste mame, ki večino vzgoje itd. prepuščajo babicam.[/quote]
Tako razmišljamo mame, ki svojim mama in taščam zaupamo.
Če je moja tašča vzgojila mojega moža v človeka, v katerega sem se zaljubila, potem valjda zna poskrbeti za vnuke!
Če ne bi zaupala tašči, bi pljuvala v lastno skledo – sem se mar zaljubila v slabo vzgojenega človeka ali kaj????[/quote]
Ah, seveda, nekako je treba opravičevati svoja dejanja, ko otroke kar naprej turimo babicam, ker kao nimamo časa. Eno je zaupanje babicam, drugo pa, da babice ne upoštevajo naših dogovorov in delajo po svoje.
Tašča ni tvoja sovražnica, odpri ji vrata in dovoli, da te spozna. Če se boš samo upirala in obtoževala, boš svoji deklici dala zelo slabo doto.
Pa pusti ji, da kdaj s svojo vnučko uživa spontano. Res nima smisla pričakovati, da bo otroka pazila po tvojih navodilih. Povedati je treba samo, kaj deklica res ne sme, ostalo bo pa babica že znala uravnati, ali ne? Očitno ji zaupaš, da bo deklica na varnem, či jo daješ v varstvo. Pričakovati, da bo delala točno tako kot ti, je pa res neumno.
Skuliraj se in ne bodi skoz v krču, kaj je prav in kaj je narobe in koliko si ti zdaj prikrajšana. Ker v celem dogodku te najbolj skrbi dejstvo, da se je imela deklica fajn v babičini družbi, ti si pa to zamudila. Hčerko uporabljaš za sredstvo, v resnici gre pa zate! Naj te potolažim, čeprav deklica z babico neizmerno uživa, ji bodo trenutki z mamo neprecenljivi, če boš z njo iskrena in spontana. Sprosti se, nič nisi prikrajšana! Le deklica se je imela lepo. S tem pa verjetno ni nič narobe, ali ne?!
Ne morem razumeti napisanega. Če bi mojo hči babica vzela na kopanje, pa mi ne bi povedala, bi ponorela! Kaj, če bi se ji kaj zgodilo na kopanju? Kaj, če se mala ne bi smela kopat? Kaj bi bilo potem? Je v dobi mobitelov res neumno pričakovati, da bo babica poklicala in mamico vprašala? Kdo bo pa negoval otroka, ko bo zbolel? Babica pač nima nobenega spoštovanja in dela, kot se njej zdi prav!
Forum je zaprt za komentiranje.