Kaj je narobe s pecivom(peko)?
Izkušene gospodinje in vse ki rade pečete, živjo!
Rada bi vprašala, zakaj moji mami ne uspe pecivo oz kaj je vzrok, kaj mora spremeniti.
Malo prej sem prišla k njej ko je dala pekač iz pečice.
Naredila je pecivo(tipo mramorni le brez kakava – 3 jajca(ločeno), moka, voda, jogurt…količin ne vem, pekla na 200stopinj., spodaj pa češnje.
Ko je dala toplo pecivo na krožnik, je bilo testo kot polenta, mokro, zbito. (recimo surovo)
Ne znam pravilno opisati.
Moralo bi biti puhasto, mehko, suho, pa ni.
Tiho sem bila in pojedla, vendar sem videla, da obe ne veva vzrok.
Prosim za pomoč, kaj dela narobe.
Podrobnosti ostalih ne vem.
Hvala.
Mama najbrž ni delala po receptu, ampak je spravila skupaj neke sestavine. Domnevam, da je pozabila dati pecilni prašek, najbrž tudi ni posebej stepla beljakov in jih na koncu počasi vmešala s kuhalnico. Na kako visoki temperaturi je pekla? Koliko časa je pekla, ni bilo v pecivu nič maščobe – npr. olja? Malo prebrskaj, dobiš morje receptov za biskvit s sadjem. Jaz večkrat poberem kar z interneta kakšen recept, malo improviziram in mi vedno uspe.
Prihodnjič specita pecivo skupaj, če pa niste tipi “za pečenje”, pa rajši ta čas delajte kaj drugega. Nismo vsi za vse!
Si že dobila odgovore, pa še kar vztrajaš…
– preveč tekočine pa naj bo to jogurt ali olje
– voda ne gre v biskvit, ker ga naredi trdega, če že tekočina, potem mleko ali radenska, pa spet ne preveč
– peka na zmerni temperaturi, ker se mora kolač tudi sušiti, ne samo zapeči
– sadje na vrh, ker na dnu nima tekočina iz sadja kam uiti
– kolač tvoje mame je kot njok, ker je preveč tekočine, ki ni mogla izpareti, ampak se je zakuhala z moko in jajci
Kaj ti ni jasno?
Avtorica navaja 2 dcl jogurta, a to je preveč tekočine????????????
Ti pametna, zgoraj, odgovori.
Jaz delam biskvit z vodo in je bolj rahel kot z mlekom.
Odg. pa na to zakaj pride njok ne poznam, ker se mi to ni zgodilo.(morda pečica ne deluje prav, ali je moka zanič)
Morda bi vedela kakšna izkušena kuharica, kje je napaka.
Forum je zaprt za komentiranje.