kaj je narobe -aparat za sladoled
pozdrav,kupila sem delonghi aparat za sladoled,posodo 22 ur zamrzovala na -25,in ko sem delala sladoled se je posoda že po 25 min.začela otaljevati ,oz.se sladoled ni čisto strdil oz.se je počasi že začel topiti.pa tudi ne vem kakšna konsistenca mora biti da veš da je narejen?ali čisto trda ali se pol sam strdi v škrinji.me še zanima če ima kdo philipsovega ,saj s tem nisem zadovoljna in ga bom verjetno zamenjala-je ta možnost.hvala,pozdrav
Alina, se ti spet jaz oglasam. Res nimam prave predstave. Kje je bila posoda, ko se je sladoled delal?
Moj stari aparat dela v zamrzovalniku na gladki plosci, ki jo malce polijem z vodo, da led lepo drzi dno posode. Se ne odtajuje in ko je sladoled primerne kosistence, se lopatki ustavita. Lahko bi rekla, da je konsitenca primerna, sicer ne tako v slascicarnah v Trstu, kjer se ti zlepa ne stali, ko ga v poletnih dneh jes.Za primerjavo so v nasih dokaj mehki in se hitro topijo.
V zamrzovalniku se se bolj utrdi. Ce nisi popolnoma zadovoljna, ga le zamenjaj.
Lep pozdrav Babi
Kako to misliš da se je začela odtajevati? A že zdaj, kaj bo šele poleti ;-)).
Moja izkušnje so iz vročega poletja, vendar drži, da se na posodi, ko jo daš ven takoj začne nabirati kondenz. Jaz na to gledam tako, ne pa da bi se posoda odtajevala. V navodilih celo piše, da moraš sladoled potem, ko je narejen še nekaj časa pustiti v posodi. Hitro tudi opaziš, da je pri dnu dosti bolj zmrznjen kot zgoraj.
Takšen sladoled se ti niti ne more povsem strditi (logično a ne). Seveda se ti bo v skrinji strdil čisto do trdega, vendar je vprašanje dolžine shranjevanja. Takšen sladoled kot ga dobimo v slaščičarni se (mislim vsaj), z gospdinjskih strojčkov verjetno ne da narediti. Meni je pa ravno to všeč, d aje sladoled mehak in ni potrebno čakati pol ure, da je primeren za uživanje. Se bojim, da z Philipsovim ne bo čisto nič drugače, saj sta oba zasnovana na istem principu.
Aja, še to – tudi pri najinem strojčku naj bi se ustavile lopatice, ko je narejen. Jaz ga ponavadi ugasnem takrat, ko se že vidno matra.
Sem ti kaj pomagala? Najbrž ne ;-))
ja ,res čusen tale aparat.da se dela kondenz je seveda normalno,ampak ko sem noter dala maso se je začel strjevati,vendar preden je ratal dovolj trd se je masa začela topiti.je pa res da sem preden sem vzela posodo iz skrinje sem parkrat odprla vrata in je temperatura narastla na -18.ma ne vem,mogoče je krivda tudi v masi saj sem dodala aromo in so na vrhu nastali kot madeži olja,ki se seveda niso strdili,aja že po 30 min.se je v posodi začutila tekočina,ki ni bila več trda.se pravi se je že odtalila.sem pa pred tem sladoledom prvič probala jagodnega in je ratalo ok,tud na dnu je blo bol trdo.mašino sem nesla nazaj ,ker sem ugotvovila da guma ne tesni in ko smo pogledali so tud ostali imeli tako napako.zdaj bi rada kupla novega ,saj mi je bil jagod.sadol.zelo dober pa ne vem ali naj vzamem philips ,ki sicer drži 0.5 l manj ali en drug delonghi gelatissimo.če ga kdo ima katerega od teh se toplo priporočam za mnenje.hvala pozdrav
Ko smo pri DeLongiju in njegovemu strojčku za sladoled.
v soboto sem se spet spomnila nanj in ga dala v skrinju, da bi naslednji dan naredila sladoled. V nedeljo odprem skrinjo in vidim kako se izpod gume cedi svetloplava tekočina – hladilna tekočina.
Me je kar zmrazilo.
Strojček sem namreč kupila junija lani in mi je celo poletje delal čudovite sladolede, sedaj pa to.
Tako da danes roma nazaj v trgovino.
Forum je zaprt za komentiranje.