Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj je JU, kaj je JS in kaj je državna uprava???

Kaj je JU, kaj je JS in kaj je državna uprava???

Zanima me, kam kdo od zaposlenih spada. Ali kdo ve? Meni ni nič več jasno.

Da dam primere… Kam spada medicinska sestra? Zdravnik? Uslužbenka na UE? Policaj? Vojak? Uradnik na Ministrstvu za okolje? Socialna delavka? Gasilec? Paznik? Carinik? Poslanec v državnem zboru? Minister? Bolniška strežnica v domu za starejše? Sodnik? Učitelj? Veterinar (ki nima privatne prakse)? Vzgojiteljica v vrtcu?

Naj mi kdo pove, ker se mi že živci kravžajoooooooo!!!

Paraziti na državnih jaslih, eto to so vsi zgoraj našteti.

odgovor je malo bolj kompliciran, možnih je več odgovorov, izvoli brskat po googlu

Ministrstva, vladne službe, gurs, durs, parlament, sodstvo, vlada in podobno so državna uprava. Državna uprava in občinska uprava skupaj so javna uprava.
Javna uprava in vse ostalo, kar si naštela, pa še kaj (javne kulturne ustanove, univerze in raziskovalne ustanove recimo) so javni sektor.

Kam pa spada carinski inšpektor? Ali davčni inšpektor? Ali veterinarski inšpektor? Ali tržni inšpektor? V državno upravo? Ne verjamem.

Bi rekla, da v državno, razen, če so občinski inšpektorji (če to obstaja;)). A ni na ten nesrečnem forumu nikogar, ki mora to po službeni doložnosti obvladat?

Wiki vse ve;)))
http://sl.wikipedia.org/wiki/Javni_sektor

Bi bil/a sposobna sestri, ali strežnici na minimalcu, ki bi na paliativnem oddelku skrbela, da ne bi nepokreten in na pol zavedajoč se zase umiral v lastnih izločkih, izreči, da je parazit?

Bi bil/a sposobna sestri, ali strežnici na minimalcu, ki bi na paliativnem oddelku skrbela, da ne bi nepokreten in na pol zavedajoč se zase umiral v lastnih izločkih, izreči, da je parazit?[/quote]

Na žalost marsikdo ja, ker jih ne potrebuje (še) :((

Povsod, tako v JS kot v gospodarstvu so ljudje, ki si hudičevo trdo prislužijo svojo plačo in je njihovo delo vredno v resnici veliko več in so taki, ki se “šlepajo” na račun drugih. Povsod je tako!

Javni sektor je kot javna hiša. Eni jebejo, drugi so jebani. Od jutri naprej pa bodo eni gospodje jebali še bolj, ene srute bomo pa nategnjene še huje 🙁

Kar nekaj nas je, smo vam že razlagali sistem, pa…… rezultat je prvi post…..

Bi bil/a sposobna sestri, ali strežnici na minimalcu, ki bi na paliativnem oddelku skrbela, da ne bi nepokreten in na pol zavedajoč se zase umiral v lastnih izločkih, izreči, da je parazit?[/quote]
Saj bo imel(a) priliko…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close