Kaj je bolje imeti ločene mašine ali kombiniran pralnosušilni stroj
Našemu pralnemu stroju so šteti dnevi in mislimo,da je že čas za drug stroj.
V soboto smo obiskovali trgovine z belo tehniko in vsega je dost.
Slišali smo da ni ravno dobra ta stvar ,ki je kombinirana (pralnosušilni stroj),po drugi strani pa se mi zdi ,da je tehnologija šla tolk naprej ,da ne vem zakaj ne bi bilo to dobro……
Ne bi pa ravno radi,da pa čez 3,4 leta spet na novo kupujemo mašino.
Radi bi kombiniranega ali pa samo dobrega pralnega ,…..
En kombiniran od Elektroluxa je bil kar ok ali pa je znala prodajalka tolk lepo razlagat ,stane pa tam cca.800e .
Vaša mišljenja in predvsem pa izkušnje ,prosim !
Kombinacija je bolj kompromis, ampak glede na to, da očitno ne razmišljaš o stalnem sušenju s sušilcem, bi lahko vzela kombiniranega in sušilca uporabljaš le po potrebi. Moraš pa vedeti, da so sušilci precej hrupni, da ogrejejo prostor in da se v tem prostoru nabira precej prahu oz. muckov od oblačil.
Torej si pred novo domačo nalogo, kateri kombinirani je fajn, prednosti, slabosti …
tudi cveto priporoča raje ločeno kot kombinirano. ni pa nujno, da sta ločeni mašini dražji kot kombinirana.
če rabiš sušilc občasno, lahko kupiš tiste do cca 300 € in so čist OK, preostali dnar pa zagonš za nakup pralnega stroja
včasih kaki proizvajalci (trecimo gorenje) ponudi popust ob nakupu seta (pralni + sušilni stroj)
poglej si tudi kake odprodaje zalog (gorenje trgovina, mimovrste, enaa,merkur,..)
malo pomisli kaj in koliko rabš, potem pa poglej da boš to z nakupom dobila.
OBVEZNO , KARKOLI BOŠ KUPILA, NAJ IMA 5 LETNO GARANCIJO
srečno z nakupom
Kake pametne izjave, pa ste poskusile vse kombinirane da ste tok pametne???
mi imamo kombiniranega brandt – ovega, zakon pere in super suši, deluje že 6 leto, tako da ne pametovat, kar pogumno izberi odvisno od prostora ki ga imaš in denarja ki je na razpolago, ni razlike edino istočasno se ne da prat in sušit, to je za moje pojme edini –
No da podam še svoje mnenje. Po priporočilu sem kupila kombiniran pralni – sušilni stroj. Bila sem zelo navdušena dokler nisem pričela sušiti v njem.
Perilo se je lepo posušilo edino bolj pomučkano je bilo (obvezno likanje). Nato pa šok. Pri naslednjem pranju sem imela vsa oblačila v muckah. Gorje je bilo če sem pozabila in dala črna oblačila za sušenju prat.
Ko pa je bil otrok na poti sem se odločila da kupim sušilec, saj pozimi ne moreš tako hitro sušiti oblačilca zanj. In vam povem, da ne grem več nazaj na pralno-sušilni stroj.
Imeli prej kombiniranega Electrolux in sedaj novega kombiniranega od Candya. Ta nov opere 9 kg, torej ima kar velik boben. 0 kg je super za pranje, se kar pozna pri številu pranj na teden.
A še vedno NI idealen za sušenje! Cunje so tudi pri novem v veliki večini zmečkane, četudi jih vzamem takoj ven. Pri prejšnjem so bile pa itak vse zmečkane.
Sicer pri nas ni take panike s sušenjem v stroju, ker to funckijo uporabljamo bolj poredko in itak torej ne bi uporalbjali sušilca cel čas.
Torej, iz svojih dveh izkušenj ti pač priporočam, če boste veliko uporabljali sušilec, ločena stroja.
Glej, po moje je odvisno od vsakega posameznika in njegovih potreb. Imam že 2 Candyev pralno-sušilni stroj. Prvi je zdržal 10 let, tega imamo približno 2 leti. Meni je kombiniran najboljši, ker nimam prostora, pa tudi zato, ker ga me rabim zmeraj oz. po potrebi. Največ ga rabim, ko je vreme obupno, da se zunaj na zraku nič ne suši. Torej, to pomeni, da ga sedaj ne bom najverjetneje da pozne jeseni ne bom rabila. Je pa najbrž res, da če ga rabiš zelo pogosto, potem to ni najboljša izbira in je boljše imet posebej. Meni je super. Tudi glede pranja nimam pripomb.
Forum je zaprt za komentiranje.