Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj iz tega za kosilo?

kaj iz tega za kosilo?

Danes sem naredila goveje zrezke v omaki in široke rezance. V hladilniku pa imam en por, sveže šampinjone, brokoli, malo cvetače, paprike – kaj naj naredim jutri za kosilo iz tega, da ne bomo jedli vedno kaj v omaki? Cvrtje ne pride v poštev- en otrok bo star dve leti, drugi je 2 meseca in še dojim, tako da cvrem mogoče enkrat na mesec. Aja, od mesa pa imam letance, kurje bedrce, goveje zrezke, svinjska rebra.

Hvala

Ojla
Jaz bi iz cvetače, brokolija, paprike in pora naredila rižoto. Dodala bi mogoče še malo korenja ali graha, ni pa nujno. Šampinjone bi popekla na žaru, s jih posula s česnom in peteršiljem in potresla po kuhani rižoti.

Jaz bi vso zelenjavo in mogoče še piščanca zraven naredila po kitajsko in zraven servirala riž.

Iz vse zelenjave (in gob) lahko skuhaš enolončnico, v katero po potrebi lahko dodaš tudi meso, katero koli, seveda pa je dobro tudi brez mesa.

Na malo olja popraži koščke mesa (če ga daš), nato dodaš narezano zelenjavo, še malo premešaš, zaliješ z vodo, začiniš in kuhaš do mehkega.
Lahko vanjo zakuhaš kakšne žličnike ali kaj podobnega, lahko enolončnico zgostiš s podmetom itd.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close