Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj iz listnatega testa

Kaj iz listnatega testa

Pozdravljeni!

Zadnjič sem potrebovala vlečeno testo, a se je sestra zmotila in mi je kupila listnato, ki mi sedaj sameva v zmrzovalniku.

Zbiram predloge in ideje kaj narediti iz listnatega testa. Nisem preveč navdušena nad sladkimi zadevami, zato bi raje kaj slanega. Mogoče kaj s sirom ali špinačo ali kaj v to smer?

Hvala in LP.

Hej! Jaz naredim mesno maso kot za dobre polpete,jo malo raztegnem v pravokotnik,cez nadevam se duseno spinaco ,zrolam,potem oblozim s kaksno rezino slanine in vse skupaj zavijem v listnato testo.Stran, kjer se robova pokrivata,polozim na pekac. Malo testa pustim za kaksen okrasek,ki ga prilepim na vrh(zvezdice…),vse premazem z jajckom,malo s pletilko preluknjam in specem.

Lahko pa ena plast spodaj,potem nalozis razno poprazeno zelenjavo(por.bucke,jajcevci),malo
kisle smetane in pokrijes z drugo plastjo. Spet prespikas.

Lahko pa zavijes kot strudel in potem v obliki polza v pekacek. Ni dolgo tega,ko se napisala recept. Lp Babi

Pozdravček!

Jaz pa naredim mini pize. In sicer razvaljam testo,namažem z kečapu, potrosim z začimbami za pico, potem pa potrosim po testu še naribano šunko al posebno in sir. Zvijem v štručko kot za štrudel, dam za pol urce v zmrzovalnik, da se potem lažje režejo kolobarčki(2 cm široki). Pečeš pri 200 stopinj , da dobe lepo barvo!! Lahko pa nadevš testo še s čim drugim. Domišlija pač!

LP,nani

lahko naredis “strudl” s kislim zeljem. zelje poprazis z malo cebule,narezane slanine…. testo premazes z razzvrkljanim jajcem in oblozis z zeljem…se sol,poper /po okusu/, po vrhu pa potreses nemastno skuto /tisto,ki se malo drobi/ in zavijes…pa v pecico. lp petra

Joj,petra,to s kislim zeljem dela soseda (Beograjcanka),samo ona uporablja vleceno testo.Je fino!!

Vceraj sem spet videla recept zate: Lazanja z duseno cebulo,zalito s pivom in potem v pecico. Vsi so zelo hvalili. Bom kmalu preizkusila.Lp Babi

veliko boljse je z vlecenim testom!!! vendar tudi z listnatim gre!LIVvy pac oataja slednje…naj ga tako porabi-bo cisto o.k.
ce je v lazanji cebula,ni sans,da ne bi bilo dobro!! -:) lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close