kaj delavcam za malico
golaž in polento/kruh, pasulj in polento/kruh, boranijo z mletim mesom in polento/kruh, ješprenj in klobase/rebrca in svež kruh, solata iz mrzlih testenin (notri daš na koščke narezano salamo/meso/šunko, grah, koruzo, kisle kumarice, svežo papriko, zabeliš z majonezo in jogurtom), na isti način narediš riževo solato, polnjene paprike in pire, sataraž, meso na žaru in zraven peperonato (tenstane paprike, jajčevci, čebula in paradižnik), poleg kruh ali polento, svinjsko pečenko in pražen krompir, svinjske kračice in pražen krompir, svinjska rebra, sladko zelje, pražen krompir….
Mi smo imeli delavce prejšni teden – sicer se nismo zmenili za malico, a ker smo bili doma, sem jim (oz. jima, ker sta bila dva) vseeno nekaj pripravila.
Ker je bila svinjska vročina, nisem nič sama kuhala, temveč sem kupila pečeno meso (včasih šiščanca, včasih kračo, rebra…) in zraven naredila solato (paradižnikovo, kumarično, mešano…) ter kruh. Simpl, pa še bolj zadovoljni so bili, kot bi bili ob svojih sendvičih.
kolikor sem jaz razumela avtorico teme, tej ki pridejo delat, so znanci in prijatelji, ne pa plačani mojstri. zato bodo najbrž prišli dat svojo roko v pomoč prijateljem, ki zidajo, malo najbrž tudi za druženje, zato verjetno s seboj ne bodo prinesli svojih sendvičev, pač pa bi bilo lepo in prav, da prijateljica, ki jih gosti in od njih prejema fizično pomoč, kar lepo skuha in se pripravljeno po težkem delu poje in popije v druščini.
kolikor sem jaz razumela avtorico teme, tej ki pridejo delat, so znanci in prijatelji, ne pa plačani mojstri. zato bodo najbrž prišli dat svojo roko v pomoč prijateljem, ki zidajo, malo najbrž tudi za druženje, zato verjetno s seboj ne bodo prinesli svojih sendvičev, pač pa bi bilo lepo in prav, da prijateljica, ki jih gosti in od njih prejema fizično pomoč, kar lepo skuha in se pripravljeno po težkem delu poje in popije v druščini.[/quote]
in kaj je narobe s kupljenim pečenim mesom in solato?
še zmeraj bolje, da so vsaj siti, če hišna gazdarica ne zna kuhat, ali nima časa kuhat.[/quote]
V moji kuhinji (zg. štuk) sem imela +30 preden sem začela kuhati – tako da vzrok ni bil, da ne bi znala kuhati, temveč vročina.
Sem dala pač predlog, ne se zdaj prepirati okrog tega. In tudi graje ne sprejemam 😉
Sem se zavestno tako odločila (sicer rada kuham), a v savni pač ne.
Teli temi se moram pridružit.Tudi mi delamo hišo in čez vikend ko delajo delavci cel dan (12 ur)smo zmenjeni za malico in kosilo.
Imamo 4 najete delavce(ki jih pošteno plačamo in 4 prijatelje ki so pripravljeni delat zastonj(hvala njim).
Če ti nekdo dela zastonj se skoraj spodobi da mu daš kaj za jest:)…ne moreš bit pa tolk in dat samo tistim ki ti delajo zastonj ostalim pa ne..A ni tko?
Težko je res,jaz jim dopoldne dam konzerve,ribe,paštete,doručke in kruh,včasih skuham hrenovke, včasih naredim narezek i.t.d..
Popoldne pa kakor kdaj,včasih skuham golaž,makarone,pasulj…včasih pa na žaru spečemo.
Tako da upam da so zadovoljni…Res pa je da v teh vročih dneh več popijejo kot pojejo….:):)
Ugodno gradnjo še naprej:)
Forum je zaprt za komentiranje.