Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj delate zdaj

Kaj delate zdaj

Kaj zdaj počnete na ta lep sončen dan.

Trenutno na spletu…

Jaz si ga sončim na terasi. Zvečer pride razuzdana mladenka, da se pozabavava.

Zjutraj tus, sv.masa. Doma v klimi malo pocivat. S hcerko se nekaj pogovarjava, nekaj mi je brala eno knjigo.( ne berem zaradi vrtoglavic)

Zdaj razmisljam da sem obljubila ji tiramisu, pa ne vem kaj naj naredim s tolikimi bananami ( pecivo)?

Pocutim se za eno figo za en nic, bolano.

Kosilo grem naredit( zunaj ribe na zaru, zelenjava)

Popoldan upam da mi bo kaj brala, ali gledale film.

Ce bom boljsa greva na obisk kam.

Ležim na kavču, pijem kavo, brskam po spletu, na štedilniku se kuha stročji fižol, uživam v tišini, ker je danes edini dan v tednu, ko sosedje ne ružijo; prejšnje dni so že ob 7h zjutraj začeli z rezanjem betonskih plošč…

Dej ti Snelca si prava anticepilska cerkvena miska.  A nebi sla raje malo na morje, da ne bos tako zapeta .?

Prisla dans z morja, pojedla kosilo, gledam telenovele za cel teden nazaj, ob kavici,  v klimi seveda..

Odgovor na objavo uporabnika
Senza736, 15.08.2021 ob 12:42

Ležim na kavču, pijem kavo, brskam po spletu, na štedilniku se kuha stročji fižol, uživam v tišini, ker je danes edini dan v tednu, ko sosedje ne ružijo; prejšnje dni so že ob 7h zjutraj začeli z rezanjem betonskih plošč…

Vse enako, le brez strocjega fizola na sporgetu ?

Sedim zunaj, pijem pomarancni sok in razmisljam kaj kuhat. Moz drema, danes ga boli glava, hodim vsake toliko gledat ce kaj rabi. Nic doma sedim in nimam kaj.

Se skrivam v senci ob Idrijci. Milina. Vsake toliko šok terapija v vodi pa je bolje

Šnelca_783, 15.08.2021 ob 12:17

Zjutraj tus, sv.masa. Doma v klimi malo pocivat. S hcerko se nekaj pogovarjava, nekaj mi je brala eno knjigo.( ne berem zaradi vrtoglavic)

Zdaj razmisljam da sem obljubila ji tiramisu, pa ne vem kaj naj naredim s tolikimi bananami ( pecivo)?

Pocutim se za eno figo za en nic, bolano.

Kosilo grem naredit( zunaj ribe na zaru, zelenjava)

Popoldan upam da mi bo kaj brala, ali gledale film.

Ce bom boljsa greva na obisk kam.

Kok staro hcero imas? A ti si drugac samska?

Trenutno v spalnici brskam po telefonu. Kosilo je že mimo, posoda se pere. Pol kasnej bom naredila bučkin štrudelj, da jih porabim. Pa mal bom šla na teraso k bazenu, sam da se hrana usede. Knjige me čakajo že par dni, nekaj ne najdem pravega časa, pa ker nimam klime, imam vse zaroletano, pri luči pa težko berem.

????

Anonimno 2926, 15.08.2021 ob 12:52

Kok staro hcero imas? A ti si drugac samska?

Ona je udova, punca je pa prvi letnik študija.

pokojni mož, 15.08.2021 ob 13:12

Ona je udova, punca je pa prvi letnik študija.

Vdova? Je pa se mlada.

Vroooče je. V hiši prijetnih 25 (brez klime), tako da ven za enkrat ne nameravam. Pod večer na sprehod po senci in na sladoled;).

Če ti ostanejo banane imaš več možnosti:

1. BANANINA MARMELADA jih narežeš na rezine, jih daš v posodo, dodaš slabo polovico ali dobro 1/3 količine banan sladkorja, rum in sok limone.  Če nimaš limone je dobro tudi kakšno kislo sadje, npr. manjsi delež gozdnih sadežev, maline ipd. 15 minut pokuhaš in nastane čudovita gostljata marmeladka.

2.  Narezane banane zamrzneš:

2a) Zamrznjene streseš v blender, zmiksaš skupaj z vanilijevim sladkorjem in sladko smetano ter dobiš odličen BANANIN SLADOLED

2b) Zamrznjene banane lahko porabiš tudi kot nadev skupaj s katerimkoli ddugim sadjem npr, breskvami, jabolki, hruškami, borovnicami v zavitku.

3. BANANINO PECIVO.

c

2. narežeš banane in jih zamrzneš. Kadarkoli jih vzameš iz zamrzovalnika in jih porabiš kot nadev v pecivu (bananino pecivo),

In berem norosti na SČ 🙂 drugače pa po kosilu, zvečer pa še kakšna sadna kupa in spat. Jutri spet služba …

Jolimalori, 15.08.2021 ob 13:52

Če ti ostanejo banane imaš več možnosti:

1. BANANINA MARMELADA jih narežeš na rezine, jih daš v posodo, dodaš slabo polovico ali dobro 1/3 količine banan sladkorja, rum in sok limone.  Če nimaš limone je dobro tudi kakšno kislo sadje, npr. manjsi delež gozdnih sadežev, maline ipd. 15 minut pokuhaš in nastane čudovita gostljata marmeladka.

2.  Narezane banane zamrzneš:

2a) Zamrznjene streseš v blender, zmiksaš skupaj z vanilijevim sladkorjem in sladko smetano ter dobiš odličen BANANIN SLADOLED

2b) Zamrznjene banane lahko porabiš tudi kot nadev skupaj s katerimkoli ddugim sadjem npr, breskvami, jabolki, hruškami, borovnicami v zavitku.

3. BANANINO PECIVO.

c

2. narežeš banane in jih zamrzneš. Kadarkoli jih vzameš iz zamrzovalnika in jih porabiš kot nadev v pecivu (bananino pecivo),

O hvala za napisano. ?

Dejansko sem jih takole porabila. Razdelila na zelo zrele in manj zrele.

Manj zrele: namesto klasicnega tiramisuja sem ji naredila bananin. Kava pa vrocina, pa se glava jo boli. Ima rada, no saj tudi jaz…take bolj kremaste. Pa sem ji zmesala maskarpone, sladko smetano in banane v eno kremo, savajord kekse. Brez dodanega sladkorja. Pa v skrinjo da se hitrje ohladi.

Bolj zrele: sem pretlacila in naredila kot en biskvit( spet nadomestek za sladkor in rahlost), notri pa dala domace bolj zrele breskve.

Oboje je njami.?

Moja je sladkosneda in to zelo. Ima sreco da je suha, sicer se dosti dnevno miga.

Tudi sama rada pece in dobro naredi, samo potem bolj malo to poje. Ce ji pa mama spece pa z uzitkom poje.

Vedno se za njo potrudim, pa magari komaj na nogah stojim.

Zdaj mi bere knjigo naprej, poslusam da se zamotim od mojih zdrav.tezav in potem razvijemo debato v zvezi s knjigo.

Vprašam, 15.08.2021 ob 12:02

Kaj zdaj počnete na ta lep sončen dan.

Če ti odgovarjamo, pomeni, da smo na MON-u. Ali?

Poležavam, 15.08.2021 ob 16:06

In berem norosti na SČ 🙂 drugače pa po kosilu, zvečer pa še kakšna sadna kupa in spat. Jutri spet služba …

Js bi tud sadno kupo!!! Vse mam, sam sladoleda ne, smetane ne, svežga sadja ne???

CrazY FroG ?, 15.08.2021 ob 18:00

Js bi tud sadno kupo!!! Vse mam, sam sladoleda ne, smetane ne, svežga sadja ne???

Ja potem nič nimaš od sestavin :)))

Frogica, ne se sekirat, nasuj si raje goro mavričnih drobtinic po smetani… v mislih? to so tabolše kupe?

Malo še počakam, da se zavitek speče, potem pa hitro ven?

Nazaj z zadnjega namakanja v morju, malo berem SČ, malo gledam Sky News, danes že ves dan samo o Afganistanu in talibanih blebetajo.

In gledam neke ostanke današnjih ražnjičev, če jih ne bom jaz, jih bo kdo drug!??

Vsi gosti zdej šli spat, jst sama za bajto se še mal vsedla in meditiram in v zvezde gledam 😀 milina.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close