kaj dati otroku za jesti po bruhanju…
Naš 5 letnik je v četrtek zjutraj 4x bruhal in to ravno na kmetiji, kamor so šli z vrtcem za 3 dni. Tako je moral predčasno domov. Ko je odhajal od tam je pojedel košček kruha, popoldne pa je bil na makovki in kruhu s semeni. tako je sam hotel.
Morda katera ve ali je možno da je bruhal po kravjem mleku, namreč bolan ni, prejšnji večer pa so imeli za večerjo gres? Prejšnji dan je bil namreč na kmetiji dobro razpoložen in vesel, razen če ga je tako pretresla 1. noč od doma, ampak bolj se mi zdi da od hrane.
po moje je možno-ko sem bila majhna sem vsak včer spila stekleničko mleka-pri 9letih hehe…
in smo bili enkrat pri teti ki je imela krave in mi je dala liter domačega mleka..ko sem zvečer spila stekleničko mi je bilo tako slabo in veliko bruhala..od takrat nisem nikoli več pila domačega mleka…po mojem je bilo premočno-preveč maščobe..
Če moji bruhajo, potem jim dam za jesti, ko pokažejo za to vsaj nekaj želje. Prej ne, ker po mojih izkušnjah, dokler je vzdražen, tudi v sebi nič ne zadrži. No, ko se vse umiri, pa začnemo s čajem, nato pa počasi kak košček kruha, sadja ali pa tisto, kar pač otroku paše. Po navadi pa so to nevtralni okusi, torej nič močnega, začunjenega, oljnatega, pretirano sladkega, itd.
A otroci v letu 2018 več ne bruhajo in jim ni slabo?;)
[/quote]
pol lahko pobereš vse teme od leta 2001 dalje in začneš odgovarjat. nekomu bo vedno aktualno….
komentirala sem predvsem to, da bi ena dajala otroku na razdražen želodec juho iz kocke. meni je po kocki slabo, če sem najboljšega zdravja…..
Mojim otrokom je edino in vedno pomagal samo jabolčni kompot (svež skuhan) brez sladkorja.
Ko sta bruhala, je bilo karkoli sta pojedla izbruhano (prežganje, juhice, prepečenec….)
Potem sem nekje našla da jabolčni kompot pomaga in to je pri nas ustavilo bruhanje.
SIcer od začetka samo kakšno žličko pa čez nekaj minut ko vidiš da ne bruha, dve žlički, pa tako naprej. Po kakšnih 2 urcah je že pojedel kos jabolka iz kompota.Je pa res, da nič drugega ni tisti dan pojedel,razen kompota. Nam je pediater vedno rekel,da mora želodec pri bruhanju počivat, važno je da pije (pa čeprav po žličkah) hrane pa tisti dan ne potrebuje.
Forum je zaprt za komentiranje.