Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj dati otroku za jesti po bruhanju…

kaj dati otroku za jesti po bruhanju…

moja punčka-5let je ponoči bruhala, nekaj krat. nisem še ugotovila od česa. sedaj je bolje in mi pravi da je lačna..ne vem kaj ji lahko dam na razdražen želodček?
driske ni imela, samo bruhala je

hvala

To tudi mene zanima. Naša pikica-2 leti je tudi ponoči bruhala,sicer samo enkrat,zjutraj je imela pa drisko. Jz sem ji juhico skuhala.
Je to kakšen virus?

intimno

Prežganko. Moko prepraži na suho, brez olja, zalij z vodo, dodaj kocko, vmešaj jajce. Pa kakšen prepečenec zraven.

Karkoli otroku ustreza! Samo ne ravno najtežje hrane, kar je obstaja. Pa treba je paziti, da dovolj pije. Pri raznih prebavnih težavah zelo pomaga kokakola.

Naš 5 letnik je v četrtek zjutraj 4x bruhal in to ravno na kmetiji, kamor so šli z vrtcem za 3 dni. Tako je moral predčasno domov. Ko je odhajal od tam je pojedel košček kruha, popoldne pa je bil na makovki in kruhu s semeni. tako je sam hotel.

Morda katera ve ali je možno da je bruhal po kravjem mleku, namreč bolan ni, prejšnji večer pa so imeli za večerjo gres? Prejšnji dan je bil namreč na kmetiji dobro razpoložen in vesel, razen če ga je tako pretresla 1. noč od doma, ampak bolj se mi zdi da od hrane.

po moje je možno-ko sem bila majhna sem vsak včer spila stekleničko mleka-pri 9letih hehe…
in smo bili enkrat pri teti ki je imela krave in mi je dala liter domačega mleka..ko sem zvečer spila stekleničko mi je bilo tako slabo in veliko bruhala..od takrat nisem nikoli več pila domačega mleka…po mojem je bilo premočno-preveč maščobe..

Kocko v prežganko? A ni škoda?

LP

Kurja juhica. Malenkost bolj slana,kot ponavadi.

Kaj pa? Samo vodo?

Lahko juhico, prežganko, riževo juho, razkuhan riž, zmečkano banano, naribane jabolke, albert kekse, bobi palčke, predvsem pa veliko čaja – vendar postopoma žličko po žličko, da ga ne bo spet izbruhala. Enako je pri hrani: vedno po malem, da vidita če bo ostalo v želodčku.

Jahko je karkoli, kar ji ustreza, z izjemo zelo sladkih ali zelo mastnih jedi in pijač. Diete že dolgo ne priporočamo več, sploh pa ne hrane, ki je otrok ne je tudi sicer. Bistveno je tudi, da otrok veliko pije. LP!
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Je naj, kar otroku paše. Telo najbolj ve, kaj sme.

Ne kar vse, kar mu paše. Prežganko- brez kocke, seveda! Pa kakšne krekerje,še bolje,prepečenec. Piti mora precej, a po požirkih ! Namesto kokakole- borovničev čaj ! Ko se težave umirijo, pa počasi.

To je že vsaj 20 let zastarelo in nepotrebno. Otrok po prenehanju bruhanja lahko je lahko otroško hrano. Koka kola pa dokazano zmanjšuje bruhanje in bolečine v trebuhu.

“Bobi palcke” , da nadoknadi sol, coca colo , da nadoknadi oh. ce ne verjamete, vprasajte zdravnika. Jaz sem in to resnicno pomaga ( kdo bi rekel! vendar je res)

Hej!

Jaz jima vedno skuham prežganko (dodam precej kumine, majarona in timjana), noter pa veliko zlatih kroglic. Vedno jima paše in tudi izbruhata je ne…. Jo pa tudi sicer večkrat skuham, tako da sta nanjo navajeni.

Če moji bruhajo, potem jim dam za jesti, ko pokažejo za to vsaj nekaj želje. Prej ne, ker po mojih izkušnjah, dokler je vzdražen, tudi v sebi nič ne zadrži. No, ko se vse umiri, pa začnemo s čajem, nato pa počasi kak košček kruha, sadja ali pa tisto, kar pač otroku paše. Po navadi pa so to nevtralni okusi, torej nič močnega, začunjenega, oljnatega, pretirano sladkega, itd.

Ja samo vodo…kocka vsebuje samo slabe stvari…

Kje zivis, da te ne ukradejo? Skoda, da raje ne das otroku kaksno MSM ali CBD kapljico, o ziher bolje takoj!

Najbolj zaustavi bruhanje nesladkan čaj iz poprove mete. Sicer pa sem tudi sama zgrožena nad tem, da bi otroku s prebavnimi težavami dala juho iz kocke. Kot sol na rano.

Kozarec kokakole sobne temperature in bobi palčke. Ne vem v čem je fora tega, a vedno pomaga proti slabosti, bruhanju (tudi na potovanjih). Uporabljamo tako odrasli kot otroci v takih primerih.

je res prastara tema, ampak otroku po bruhanju dat juho iz kocke pa zmaga…

A otroci v letu 2018 več ne bruhajo in jim ni slabo?;)

A otroci v letu 2018 več ne bruhajo in jim ni slabo?;)
[/quote]
pol lahko pobereš vse teme od leta 2001 dalje in začneš odgovarjat. nekomu bo vedno aktualno….

komentirala sem predvsem to, da bi ena dajala otroku na razdražen želodec juho iz kocke. meni je po kocki slabo, če sem najboljšega zdravja…..

Mojim otrokom je edino in vedno pomagal samo jabolčni kompot (svež skuhan) brez sladkorja.
Ko sta bruhala, je bilo karkoli sta pojedla izbruhano (prežganje, juhice, prepečenec….)
Potem sem nekje našla da jabolčni kompot pomaga in to je pri nas ustavilo bruhanje.
SIcer od začetka samo kakšno žličko pa čez nekaj minut ko vidiš da ne bruha, dve žlički, pa tako naprej. Po kakšnih 2 urcah je že pojedel kos jabolka iz kompota.Je pa res, da nič drugega ni tisti dan pojedel,razen kompota. Nam je pediater vedno rekel,da mora želodec pri bruhanju počivat, važno je da pije (pa čeprav po žličkah) hrane pa tisti dan ne potrebuje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close