Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj danes kuhati

Kaj danes kuhati

Včeraj zvečer smo prišli domov. Nimam idej za kosilo. Na vrtu je precej stvari. Kaj vi kuhate danes? Kakšno idejo za kaj enkstavnega rabim.

Najhitreje   bojo  kakšni makaroni  ali rižota   pa  veliko  solate  (iz tega kar imaš  na vrtu)

Če imaš čas   rezati pa   če otroci jejo   lahko  porabiš   paradjz   pa narediš   staras

Aja pa zraven   rižote   lahko   v  pečico   fliknes   se kako bučko    receptov je  ful   jst  običajno   grem  po bližnjici  jo samo narežem dan  na pleh pa čez polijem   jajce  zmešano  z malo  sira  in drobtin ….

Jaz bom naredila zapečeno polento z bučkami. Lahko ti napišem recept, če se boš za to odločila.

Odgovor na objavo uporabnika
gospodinja423, 28.08.2025 ob 08:42

Jaz bom naredila zapečeno polento z bučkami. Lahko ti napišem recept, če se boš za to odločila.

Jaz bi se priporočila za recept. Nisem avtorica, a kljub temu.

Odgovor na objavo uporabnika
bi to, 28.08.2025 ob 08:58

Jaz bi se priporočila za recept. Nisem avtorica, a kljub temu.

Polento skuhaš po želji, kakršno imate najbolj radi. Jaz jo naredim bolj gosto, precej slano, dodam malo masla. Ko je kuhana jo pretresem v pomaščeno jena posodo.

Potem na olivnem olju prepražim nasekljano čebulo ali por (kar imate raje, vseeno). Dodam bučke, narezane na kockice. (Če imaš čas jih že malo prej nareži in malo posoli, da spustijo vodo). Popražim par minut, včasih dodam še malo narezanih oliv ali kapre. Zalijem s paradižnikovo omako – toliko, da pride gostljata omaka. Še malo pokuham in potem prelijem na polento v pekaču. Obložim z rezanimi mocarele ali povrh naribam feta sir. Zapečem v pečici, kakšnih 15 minut (toliko da se sir stopi in zapeče).

Mi bomo polnozrnate špecle, omako iz pečenih paradižnikov s svežo baziliko in parmezanom in kumarično solato.

Jutri bo dušen stročji fižol s čebulo, papriko in paradižnikom, kuhana govedina (iz juhe, je treba porabit) in po želji domače ajdove štručke.

V soboto bo rižota po navdihu paelle – s piščancem, lignji, škampi, školjkami in celim kupom sezonske zelenjave. Zraven mlad radič in endivija.

V nedeljo bo mesno-zelenjavna zloženka ala musaka. In mešana solata.

Danes je četrtek in če ne bo pihalo, bomo na žaru: pleskavice, čevape, perutničke in še ene domače klobasice. Zraven pa bučke, krompir, melancane, paradižnik, papriko, čebulo, sir. Če pa bo pihalo, pa bomo kislo zelje in ajdove žgance.

Tudi mi pobiramo pridelke iz vrta in kombiniramo z mesom iz skrinje, ta dni:

-musaka iz mletega mesa, melancanov, bučk

-tople kumare, pohančki

-zloženka z melancanov, paradižnikove omake, mocarele,  in zapečena polenta, kumarična solata

-krompirjeva solata s kumarami, mesni polpeti

-boranja, pire korompir, solata paradižnik-kumare

-pečen krompir, paprika, bučke, pišč.bedre/krilca, paradižnikova solata

-zabeljen stročji fižol in krompir

Za malico pa domače slive, hruške, jabolka. Pečemo tudi pite iz sadje, biskvite, cmoke,….

To mi je najljubši čas za kuhanje, ko je ogromno domače zelenjave in sadja.

Danes polpeti iz bučk, pire krompir, hrenovka, paradižnik.

Jutri pečen piščanec, paradižnikova omaka z bučkami, krompir v kosih, kumarična solata.

V soboto bo sarma iz listov vinske trte. Ne vem, kaj bo zraven. Je še predaleč, hi.

Mi kampiramo, torej pašteta,kruh in kisle kumarce

Polpeti, krompir v solati, pa še solata iz paradižnika, paprik, rukole.

Piščanec na žaru ( v pečici), pečen krompir in bučke ( tudi v pečici). Endivija v solati.

Piščančja obara, ajdovi žganci.

Ajdota ali jajčne muffine z bučkami  korenjem papriko  itd

Zelenjavna mineštra

Veliko solate

Če maš res malo časa zrezes zelenjavo na kose in vržeš v pečico lahko tudi kako meso zraven če maš. 5 min dela. Pece se samo

Pa kako solato.

Zakaj se trudite? A ne vidite, da se je hotela samo pohvalit, da so bili na morju?

Makaronova solata.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close