Kaj danes kuhati
Najhitreje bojo kakšni makaroni ali rižota pa veliko solate (iz tega kar imaš na vrtu)
Če imaš čas rezati pa če otroci jejo lahko porabiš paradjz pa narediš staras
Aja pa zraven rižote lahko v pečico fliknes se kako bučko receptov je ful jst običajno grem po bližnjici jo samo narežem dan na pleh pa čez polijem jajce zmešano z malo sira in drobtin ….
bi to, 28.08.2025 ob 08:58
Jaz bi se priporočila za recept. Nisem avtorica, a kljub temu.
Polento skuhaš po želji, kakršno imate najbolj radi. Jaz jo naredim bolj gosto, precej slano, dodam malo masla. Ko je kuhana jo pretresem v pomaščeno jena posodo.
Potem na olivnem olju prepražim nasekljano čebulo ali por (kar imate raje, vseeno). Dodam bučke, narezane na kockice. (Če imaš čas jih že malo prej nareži in malo posoli, da spustijo vodo). Popražim par minut, včasih dodam še malo narezanih oliv ali kapre. Zalijem s paradižnikovo omako – toliko, da pride gostljata omaka. Še malo pokuham in potem prelijem na polento v pekaču. Obložim z rezanimi mocarele ali povrh naribam feta sir. Zapečem v pečici, kakšnih 15 minut (toliko da se sir stopi in zapeče).
Mi bomo polnozrnate špecle, omako iz pečenih paradižnikov s svežo baziliko in parmezanom in kumarično solato.
Jutri bo dušen stročji fižol s čebulo, papriko in paradižnikom, kuhana govedina (iz juhe, je treba porabit) in po želji domače ajdove štručke.
V soboto bo rižota po navdihu paelle – s piščancem, lignji, škampi, školjkami in celim kupom sezonske zelenjave. Zraven mlad radič in endivija.
V nedeljo bo mesno-zelenjavna zloženka ala musaka. In mešana solata.
Tudi mi pobiramo pridelke iz vrta in kombiniramo z mesom iz skrinje, ta dni:
-musaka iz mletega mesa, melancanov, bučk
-tople kumare, pohančki
-zloženka z melancanov, paradižnikove omake, mocarele, in zapečena polenta, kumarična solata
-krompirjeva solata s kumarami, mesni polpeti
-boranja, pire korompir, solata paradižnik-kumare
-pečen krompir, paprika, bučke, pišč.bedre/krilca, paradižnikova solata
-zabeljen stročji fižol in krompir
Za malico pa domače slive, hruške, jabolka. Pečemo tudi pite iz sadje, biskvite, cmoke,….
To mi je najljubši čas za kuhanje, ko je ogromno domače zelenjave in sadja.
Forum je zaprt za komentiranje.