Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika …..kaj čmo napravt danes za kosilo??

…..kaj čmo napravt danes za kosilo??

Kaj samo meso žrete?[/quote]

Teb klobasa manjka? Prvosc si, pujska;)

Pri nas tudi kisla repa, pire krompir pa pečen file piščanca (krvavice, pečenice in podobne zadeve ne maramo).
Za druge dneve pa še ne vem.

Kako narediš omako bolognese? Meni nikoli ne rata taka gosta, ta prava, a v restavracijah dodajajo moko, da pride tako gosta.

Kako narediš omako bolognese? Meni nikoli ne rata taka gosta, ta prava, a v restavracijah dodajajo moko, da pride tako gosta.[/quote]

se bi drznu odgovoriti…..jaz jo kuham takole …v velikem piskru na maščobi popražim na tanko narezano čebulo dokler ne postekleni…. dodam meso, zmleto na 6mm šajbi (v bistvu iz skrinje poberem vse kose divjačne svinjine, govedne… odtajam in zmeljem) in to mešam toliko časa, da se meso razpusti….Pol pa dodam nekaj paradižnikov v kosu (peleti) in paradižnikove omake ter lovorjeve liste……in kuham toliko časa, da uni pomedori začno razpadat. V tem času že izhlapi toliko vode, da je ravno prav gosta…..ohladim, nekaj porabim za naslednji dan, ostalo zmrznem…..

Ko pa sfiniširaš, dodaš sol, rožmarin, brinove jagode, poper, česen….

Makaronovo meso in solata 😉

Spaghetti alla milanese + pečene paprike (iz kozarca)

danes je praznik: je juha, pire, klobasa/ piščanec in pečene buče

Carlos, torej se dodajo pelati in posebej paradižnikova omaka, kuhanje dovolj dolgo, da se zgosti. Bom probala skuhati po tvojem receptu, saj sem že večkrat to kuhala, ampak nikakor nisem bila zadovoljna z s vsojim “izdelkom”. Hvala ti!

Še to, prosim. Približno koliko mesa na eno konzervo pelatov?

20 dag srne, 20 dag svinine in 20 dag govedine.

Smetana za kuhanje je v tisti original noter 🙂

Popražiš malo pancete in zelenjave (korenček, steblo zelene, čebula) dodaš mleto goveje meso (za špagete se uporabi samo goveje mleto meso in ne mešano), kozarec rdečega vina.
Ko vino pokuha dodaš še paradižnikovo mezgo, sol, poper in potem kuhaš in kuhaš:) Ko je skoraj pripravljena dodaš še smetano za kuhanje.
S tako omako lahko povabiš najboljšega kuharskega šefa na kosilo. Tudi, če je doma iz Bologne :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close