…..kaj čmo napravt danes za kosilo??
Ajdovi štruklji s proseno kašo
Sestavine:
50 dag moke (bele, ajdove)
slan krop
10 dag prosene kaše
10 dag skute
1 jajce
1 dl kisle smetane
brusnice iz kozarčka
Priprava:
1 Pol kg ajdove moke poparimo s slanim kropom (lahko je 70 % ajdove in 30 % bele moke). Testo pregnetemo, razvaljamo.
2 Za nadev 20 minut kuhamo proseno kašo, ohlajeni dodamo skuto, jajce in smetano.
3 Testo namažemo z nadevom in zvijemo. Na zmernem ognju kuhamo štruklje v slanem kropu 45 minut.
4 Kuhane narežemo in postrežemo z žličko sladkih, doma skuhanih brusnic iz kozarčka.
Bo ta recept pravi, te kombinacije še nisem uporabila,
hvala
evo, tole bo za jutri…..sto pr sto…hvala za idejo…………..[/quote]
tole je z vršiča, in je blo tok božansko, da sem morala tud doma “pacat”. Poenostavljeno v štruklju, original so posamezni štrukeljci.[/quote]
Popravi me, ker ne vem:
naredil bom takole…..preparil ajdovo moko, jo dal na platneno krpo, razvaljal to preparjeno moko na plast, naladal z obkuhano proseno kašo+ skuta+naribano jabolko(moja misel), zavil štrukejl v platno, zvezal…in ga dal kuhat v paro….ene35-40 min.??
al kako ti narediš???
tole je z vršiča, in je blo tok božansko, da sem morala tud doma “pacat”. Poenostavljeno v štruklju, original so posamezni štrukeljci.[/quote]
Popravi me, ker ne vem:
naredil bom takole…..preparil ajdovo moko, jo dal na platneno krpo, razvaljal to preparjeno moko na plast, naladal z obkuhano proseno kašo+ skuta+naribano jabolko(moja misel), zavil štrukejl v platno, zvezal…in ga dal kuhat v paro….ene35-40 min.??
al kako ti narediš???[/quote]
Jaz testo za štruklje vedo malo kvasim!
Ajdovi štruklji s proseno kašo
Sestavine:
50 dag moke (bele, ajdove)
slan krop
10 dag prosene kaše
10 dag skute
1 jajce
1 dl kisle smetane
brusnice iz kozarčka
Priprava:
1 Pol kg ajdove moke poparimo s slanim kropom (lahko je 70 % ajdove in 30 % bele moke). Testo pregnetemo, razvaljamo.
2 Za nadev 20 minut kuhamo proseno kašo, ohlajeni dodamo skuto, jajce in smetano.
3 Testo namažemo z nadevom in zvijemo. Na zmernem ognju kuhamo štruklje v slanem kropu 45 minut.
4 Kuhane narežemo in postrežemo z žličko sladkih, doma skuhanih brusnic iz kozarčka.
Bo ta recept pravi, te kombinacije še nisem uporabila,
hvala[/quote]
Je kar pravi recept.
…ja, kot je nekdo omenil, dodam pecilni v testo. NAdev iz kuhane prosene kaše ter skute, dodamo sol, lahko tudi drobnjak, namažemo in zvijem v folijo ter kuhamo pribl. 45 min (odvisno od debeline štruklja).
Forum je zaprt za komentiranje.