Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika KAJ BOSTE PEKLE TA VIKEND?

KAJ BOSTE PEKLE TA VIKEND?

Pri nas je z nenapisanim zakonom urejeno, da se mora čez vikend speči nekaj sladkega, najmanj ena vrsta.
Ta vikend niham med pingvin rezinami in bounty pecivom. mmmm …. mogoče bom eno naredila že kar danes.

Kaj pa ve?

Pri meni pa ravno ta teden ni bilo nič posebnega, saj sem imela generalno pospravljanje stanovanja… zato se peče (le) zavitek s skuto in jabolki.

Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Maly midve sva pa na isti valovni dolžini,udi pri meni bodo ta vikend pingvin rezineLP

Pri nas bodo pa pepelkine rezine.

Hej,
jutri bova z bico pekle makovo potico v tistem starem štedilniku na drva, s katerga je hrana najbolj okusna 🙂
Danes sem imela v načrtu tudi marmorni kolač, pa smo na koncu šli v slaščičarno :)))

Pri nas pa jabolčni zavitek, sedaj ko je toliko jabolk, ki sama padajo z drevesa, njami..

Pri nas bo tudi zavitek – en samo z jabolki, drugi malo mešano.. Že dogo nisem nič pekla, ker naj bi malo hujšali. Se mi kar sline cedijo..

marmorni kolač z jabolki,mrbit pa tudi prekmursko gibanico

punčka*, ab, glede peciv, ki sta ju omenjali zgoraj – pepelkine rezine, marmorni kolač z jabolki – …. iskalnik mi ni nič našel, a bi mi prosim zaupali recepta?

Hvala in prijetno nedeljo!

100g sladkor
4-5jajc
100g moke
vanilin sladkor
pecilni sladkor
1dcl olja
1dcl vode
4-5 jabolko olupiš in naribaš

jajca,sladkorin vanilin sladkor stepeš,ter daš vse sestavinein peči 180st približno 1 uro(jaz sem na ventilacijsko peku)

uživaj,lp:)))))))))

Jaz pa se pekla hruškove muffine-recept od tu in slivov štrudel. Mmmm, je bil dober!

jaz pa tokrat bananine muffine in makove lunice

k.

recept za makove lunice bi se dal dobiti?

makove lunice

4 jajca
2 navadna jogurta
2 jog. lončka sladkorja
1 jog. lonček olja
2 jog. lončka mletega maka
2 jog. lončka sladkorja
2 jog. lončka moke
1 pecilni prašak

pri 180° cca. 35 min

preliv iz sladkorja v prahu + limoninega soka

(lahko tudi čokoladna glazura)

BANANINI MUFFINI
1 jajce
10 dag margarine
2 banani
10 dag sladkorja
penasto umešamo, primešamo še
25 dag moke
1 pecilni
4 žlice kakava

jaz sem polovico mase nadevala v modelčke, nato pa sem vzela še eno banano, jo narezala na koščke, podevala po masi in nato dodala še preostalo maso. tako da so bile banane v testu + na sredini se polnjeno s koščki banan.

k.

Narobe obrnjeno jabolcno pito s krhkim testom…ali tarte Tintin ( nekaj podobnega).
Recept je tu ze objavljen. Lep pozdrav

recept za Pepelkino torto

Mmmmm, tale pepelkina torta izgleda odlično….kjer so višnje in čokolada, tam sem tudi jaz 🙂 bom probala naredit enkrat ob priliki, čeprav se zdaj malo pazim (buhhh, ta nadležen dedni holesterol!) No, pa vseeno bom naredila, ampak bom malo spremenila recept – izpustila bom margarino v biskvitu, nutello zamenjala s kakavom, tudi v kremi bom zreducirala maščobo….pa bom en kos poskusila, naj se sladkajo ostali 🙂
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close