Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kaj bi vprašali učitelja?

Kaj bi vprašali učitelja?

Vem. Si je jeba to priznat, a ne ? 🙂

To je bil aksiom.

ukiniti brezplačno šolstvo.

ti si enak kaliber kot Tomažič v včerajšnih Financah, kjer razglablja kako bi Slovenci vse zastonj…šolstvo niti v socializmu ni bilo zastonj niti ni sedaj, tako kot ni zastonj zdravstvo in javne službe itd….vse to se plača preko davkov, prispevkov itd….o brezplačnem šolstvu razglabljajo zgolj poceni populisti…

ti si enak kaliber kot Tomažič v včerajšnih Financah, kjer razglablja kako bi Slovenci vse zastonj…šolstvo niti v socializmu ni bilo zastonj niti ni sedaj, tako kot ni zastonj zdravstvo in javne službe itd….vse to se plača preko davkov, prispevkov itd….o brezplačnem šolstvu razglabljajo zgolj poceni populisti…[/quote]

a dej no … a kaj plačaš za mulca v šoli – razen malice in izletov??

in ja — ukiniti je treba plačevanje preko davkov!! – iz prispevkov se šolstvo NE plačuje .. toliko o poznavanju, populizmu in bednosti – tvoji

ti si enak kaliber kot Tomažič v včerajšnih Financah, kjer razglablja kako bi Slovenci vse zastonj…šolstvo niti v socializmu ni bilo zastonj niti ni sedaj, tako kot ni zastonj zdravstvo in javne službe itd….vse to se plača preko davkov, prispevkov itd….o brezplačnem šolstvu razglabljajo zgolj poceni populisti…[/quote]

in ja — ukiniti je treba plačevanje preko davkov!! – iz prispevkov se šolstvo NE plačuje .. toliko o poznavanju, populizmu in bednosti – tvoji[/quote]
si pač kapitalni(kapitalistični) butec…država je najbolj premetena korporacija, nič se nerabi trudit, nič nerabi ustvarjat, pravzaprav ne rabi dati nič od sebe…razen iluzije demokratičnosti, ki ji butci nasedate na vsakih volitvah,…poslušam Mastena ,razpreda o vsem mogočem, plačujem ga jaz preko davkov in prispevkov ( ja ti moron, preko prispevkov tudi)…….se ti lepi inneumni idiot zavedaš,da vsak danko dvigneš svojo leno rit in prigžeš pc plačuješ državi ….ins tem šolstvo in zdravstvo itd…pa nauči se funkcionalne pismenosti inše enkratpreberi kar sem zgoraj napisal….mogoče boš razumel…kreten zagamani

in ja — ukiniti je treba plačevanje preko davkov!! – iz prispevkov se šolstvo NE plačuje .. toliko o poznavanju, populizmu in bednosti – tvoji[/quote]
si pač kapitalni(kapitalistični) butec…država je najbolj premetena korporacija, nič se nerabi trudit, nič nerabi ustvarjat, pravzaprav ne rabi dati nič od sebe…razen iluzije demokratičnosti, ki ji butci nasedate na vsakih volitvah,…poslušam Mastena ,razpreda o vsem mogočem, plačujem ga jaz preko davkov in prispevkov ( ja ti moron, preko prispevkov tudi)…….se ti lepi inneumni idiot zavedaš,da vsak danko dvigneš svojo leno rit in prigžeš pc plačuješ državi ….ins tem šolstvo in zdravstvo itd…pa nauči se funkcionalne pismenosti inše enkratpreberi kar sem zgoraj napisal….mogoče boš razumel…kreten zagamani[/quote]

no ja .. ti si pa funkcionalno nepismen in naklaš zaradi nakladanja.
Doumel itak nisi, kaj sem natipkal.

btw: davke plačujem dlje, kot pa ti od osemenjevanja dalje umiraš

si pač kapitalni(kapitalistični) butec…država je najbolj premetena korporacija, nič se nerabi trudit, nič nerabi ustvarjat, pravzaprav ne rabi dati nič od sebe…razen iluzije demokratičnosti, ki ji butci nasedate na vsakih volitvah,…poslušam Mastena ,razpreda o vsem mogočem, plačujem ga jaz preko davkov in prispevkov ( ja ti moron, preko prispevkov tudi)…….se ti lepi inneumni idiot zavedaš,da vsak danko dvigneš svojo leno rit in prigžeš pc plačuješ državi ….ins tem šolstvo in zdravstvo itd…pa nauči se funkcionalne pismenosti inše enkratpreberi kar sem zgoraj napisal….mogoče boš razumel…kreten zagamani[/quote]

btw: davke plačujem dlje, kot pa ti od osemenjevanja dalje umiraš[/quote]

Dobra finta.

bi nehal prosim z obratno psihologijo?
kako dolgo ti plačuješ davke me en k…briga….prej ko boš umrl, manj boš davkov plačal

bi nehal prosim z obratno psihologijo?
kako dolgo ti plačuješ davke me en k…briga….prej ko boš umrl, manj boš davkov plačal[/quote]
bu ☺

Flashgordon, kdaj si ti nazadnje seksal ? Ful si mi neki bogi v kepo 🙂

saj še prvič ni ☺
itak se pa takšne posebne primere obravnava zelo tolerantno, da ne dobijo napada ☺

Saj ne boš nekoč dala svojih otrok v to šolo, a ne? :))[/quote]

Jst ne lezem drugim v rit, torej se nikogar ne bojim. Ti se bojiš učiteljev? Da bi se jim zameril in bi grdo gledali tvoje otroke? Glej, zavod za zaposlovanje je poln, torej če nekdo ne bo izpolnjeval svojih kriterijev, bo prišel drugi. Otroci ne bodo trpeli na račun psiho učiteljev.[/quote]
Pa vseeno trpijo, predvsem od tistih staršev, ki otrokom ne uspejo dopovedat, da se z učiteljem ni vredno kosat, ker on je tam tudi zato, da postavlja neka pravila, ki se jih morajo mulci držat, neglede na odgovore na tvoja (malo provokativna)vprašanja.
Nimam rešpekta pred učitelji, prej obratno…me na šoli kar poznajo….he,he,he….

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

ti le poskrbi da bo prosperiralo tvoje spolno življenje, boš imel polne roke dela….sem ti že povedal, da se brigaj zase in ti dela ne bo zmanjkalo..

O kakšnih štirih urah ti to? Gledam prijateljičino mamo, ki uči na OŠ, in lahko mirno zatrdim, da so 4-urni delavniki (po tvoje) zanjo lahko zgolj mokre sanje, tako kot dvomesečne počitnice. Učne ure, timski sestanki, roditeljski sestanki, govorilne ure, supervizije, ogromno ene (dnevne, mesečne in letne) birokracije, ki je mi seveda sploh ne vidimo, potem pa še en kup priprav na učne ure doma, ja, v (kao) prostem času!

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

O kakšnih štirih urah ti to? Gledam prijateljičino mamo, ki uči na OŠ, in lahko mirno zatrdim, da so 4-urni delavniki (po tvoje) zanjo lahko zgolj mokre sanje, tako kot dvomesečne počitnice. Učne ure, timski sestanki, roditeljski sestanki, govorilne ure, supervizije, ogromno ene (dnevne, mesečne in letne) birokracije, ki je mi seveda sploh ne vidimo, potem pa še en kup priprav na učne ure doma, ja, v (kao) prostem času![/quote]

Recimo 4-5 ur v šoli, z vmesnimi odmori in časom za kosilo. Kopiranje po 5. učni uri je bolj paša za možgane. Vsaka učiteljica ima danes končano fakulteto, kjer so do podrobnosti, za vsak predmet izdelali učni načrt. Torej lahko odpišeš posebne priprave doma. Roditeljski sestanki so 2x letno, govorilne ure 1x mesečno. In ja, na vsake dva meseca imajo počitnice, poleti pa začnejo na easy prihajati na neke kvazi sestanke šele konec avgusta. Saj razumem, da so se učiteljice razvadile in če ni doma ob 13h ter začenši ob 8h je že cela burka. Me zanima, katera bi zdržala vsaj 8-urni delavnik, s pritiski od spredaj in zadaj ter 14-dnevnim izkoriščenim letnim dopustom. Ampak ok, vsak si izbere po svoje. Samo ne razumem nenehno pritoževanje. Aja, to je javna uprava:).

Glej, ne me dražit s to temo:).

Biti usposobljen za delo z otroki pač ni isto, kot biti usposobljen za delo z otroki z vedenjskimi motnjami, ki so v zadnjih letih blazno v porastu (vprašaj specialne pedagoge, za katere Ministrstvo nima denarja, da bi bili prisotni v vseh razredih in pri vseh učnih urah).

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Otrok z vedenjskimi motnjami običajno ni umsko prizadet ali zaostal. Danes je nekaterim staršem lažje priskrbeti spremljevalko za otroka, da opravičijo svojo nesposobnost pri vzgoji. Starši bi potrebovali specialce, da jim uravnajo šraufe v možganih. Starši so vzrok otrokovih problemov.

O kakšnih štirih urah ti to? Gledam prijateljičino mamo, ki uči na OŠ, in lahko mirno zatrdim, da so 4-urni delavniki (po tvoje) zanjo lahko zgolj mokre sanje, tako kot dvomesečne počitnice. Učne ure, timski sestanki, roditeljski sestanki, govorilne ure, supervizije, ogromno ene (dnevne, mesečne in letne) birokracije, ki je mi seveda sploh ne vidimo, potem pa še en kup priprav na učne ure doma, ja, v (kao) prostem času![/quote]

Recimo 4-5 ur v šoli, z vmesnimi odmori in časom za kosilo. Kopiranje po 5. učni uri je bolj paša za možgane. Vsaka učiteljica ima danes končano fakulteto, kjer so do podrobnosti, za vsak predmet izdelali učni načrt. Torej lahko odpišeš posebne priprave doma. Roditeljski sestanki so 2x letno, govorilne ure 1x mesečno. In ja, na vsake dva meseca imajo počitnice, poleti pa začnejo na easy prihajati na neke kvazi sestanke šele konec avgusta. Saj razumem, da so se učiteljice razvadile in če ni doma ob 13h ter začenši ob 8h je že cela burka. Me zanima, katera bi zdržala vsaj 8-urni delavnik, s pritiski od spredaj in zadaj ter 14-dnevnim izkoriščenim letnim dopustom. Ampak ok, vsak si izbere po svoje. Samo ne razumem nenehno pritoževanje. Aja, to je javna uprava:).

Glej, ne me dražit s to temo:).[/quote]

Ne bom te nič dražila, samo na to, kar si napisala, lahko mirno zaključim, da ti ne manjka samo empatije, ampak tudi podatkov.

…ji bom pa z veseljem kdaj pomagala pri izdelavi plakatov in maket, pa čeprav trdiš, da priprave na učne ure lahko odpišem. Ti že veš, a ne?

Bi še kaj napisala, pa mi nisi vredna…

Aja, nisem ti vredna?:)))) Joj no, ne jemlji vsega osebno.

Zelo dobro poznam nekaj učiteljic, tako da mi je šolski sistem dokaj dobro poznan. Je pa tudi nekaj res – vsak učitelj ima določen maneverski prostor, kjer se lahko bolj ali manj izkaže. Če se pogovarjam z njimi glede dela, se res čuti, da imaš opravek z nekom, ki je del javne uprave. Žal je tako. Ne bom navajala konkretnih primerov, da se ne bi slučajno kdo prepoznal:). To je moje mnenje.

Hja, niso vse take kot te, ki jih poznaš.

P.S. Ne jemljem osebno (sploh pa ne vsega), samo malo sem poenostavila.

Te, ki jih poznam so še zelo zagnane, ker so mlade. Ampak kljub temu, svoje poslanstvo gledajo preveč skozi šolski sistem, ki je po njihovo prezahteven za učitelje.

Pa si jim povedala, da naj sfurajo to, kar so izbrale? 🙂

Biti usposobljen za delo z otroki pač ni isto, kot biti usposobljen za delo z otroki z vedenjskimi motnjami, ki so v zadnjih letih blazno v porastu (vprašaj specialne pedagoge, za katere Ministrstvo nima denarja, da bi bili prisotni v vseh razredih in pri vseh učnih urah).[/quote]

Na to je že Goldfishka odgovorila. V kolikor otrok ni drugače prizadet, specialnega pedagoga v razredu ne potrebujejo. Učitelj/profesor mora znati obvladovati situacijo. Zato je usposobljen. Seveda se pa otroci spreminjajo. Ampak, koliko pa je poklicev, kjer se pogoji dela ne spreminjajo? Kaj bi na to rekel delavec v telekomu, ki je še včeraj visel na drogu, naslednji dan pa so ga postavili pred računalnik? Mislim ok, butast primer, ampak recimo…

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Pa si jim povedala, da naj sfurajo to, kar so izbrale? :)[/quote]

No, to je pa po moje eden najbolj žalostnih delov zgodbe. Jaz poznam učiteljice in profesorice … pa tako, skoraj za en razred recimo. In sem enkrat (za štos) vprašala vsako posebej zakaj se je odločila za ta poklic. Jaz se naprimer ne bi. Obožujem otroke, ampak nisem tisti materinski tip ženske, da bi uživala v tem, da mi otroci gnezdijo v naročjih ipd. Ma skoraj vse so odgovorile, da so se za ta poklic odločile samo zaradi krajšega delovnega časa in počitnic ://

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close