Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kaj bi vprašali učitelja?

Kaj bi vprašali učitelja?

Sliši se, kot da se ti zdi to povsem samoumevno in bi moralo biti obvezen del učiteljske prakse?
Nikar me ne jezi no…[/quote]

To nedvomno črpa iz svojo osebne izkušnje. Po drugi strani, glede na, kar piše, bi me čudilo, če se niso kar vsi njegovi učitelji in učiteljice po vrsti odločili za ta ukrep…

Saj ne boš nekoč dala svojih otrok v to šolo, a ne? :))[/quote]

Jst ne lezem drugim v rit, torej se nikogar ne bojim. Ti se bojiš učiteljev? Da bi se jim zameril in bi grdo gledali tvoje otroke? Glej, zavod za zaposlovanje je poln, torej če nekdo ne bo izpolnjeval svojih kriterijev, bo prišel drugi. Otroci ne bodo trpeli na račun psiho učiteljev.[/quote]

Nimaš še otrok … Preden enega učitelja odpustijo in pride drugi, mora tisti otrok vsak dan v šolo hodit…
In če je izkušnja slaba, je to nekaj, kar ga v tistih mladih letih, ko se oblikuje kot oseba, zelo zaznamuje.

Jst ne lezem drugim v rit, torej se nikogar ne bojim. Ti se bojiš učiteljev? Da bi se jim zameril in bi grdo gledali tvoje otroke? Glej, zavod za zaposlovanje je poln, torej če nekdo ne bo izpolnjeval svojih kriterijev, bo prišel drugi. Otroci ne bodo trpeli na račun psiho učiteljev.[/quote]

Nimaš še otrok … Preden enega učitelja odpustijo in pride drugi, mora tisti otrok vsak dan v šolo hodit…
In če je izkušnja slaba, je to nekaj, kar ga v tistih mladih letih, ko se oblikuje kot oseba, zelo zaznamuje.[/quote]

Se strinjam in tudi jaz sem se tega najbolj bala … dokler mi ni 1x povsem prekipelo…
Zdaj mi je žal, da nisem šla že veliko prej.

Preden enega učitelja odpustijo??? Pandora, rekla bi, da se to ne more zgoditi…

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

je hudič , ko začenjo psiho starši učit učitelje kako naj opravljajo svoje delo…marsikaj je gnilega v tej deželi…

V bistvu ne.Ampak v OŠ sem imel v razredu par takih kalibrov, da sem prav občudoval učitelje, da niso kakšnega usekali. No, včasih je komu pobegnila roka.

Jaz sem bil v šoli biser biserov. Mislim čist resno. Mene je doma mati porihtala, niso imeli učitelji dela z mano. Še bolj sem se pa fotra bal.

Pogovori se kdaj s kakšnim učiteljem, mularija je vedno hujša, misli, da če lahko doma gobezda, da lahko tudi v šoli..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Glej, lahko imamo akademsko debato na temo nenasilja, samo nima nekega smisla. dejstvo je, da če bi se mularija znala obnašat, tudi noben učitelj ne bi nikoli nikogar užgal.

Glej, lahko imamo akademsko debato na temo nenasilja, samo nima nekega smisla. dejstvo je, da če bi se mularija znala obnašat, tudi noben učitelj ne bi nikoli nikogar užgal.[/quote]

Kaj je hujše, da ga enkrat ušamari ali da mu zbija ocene in ga po hinavsko jebe ker se ne upa šamarja spustit.

V bistvu ne.Ampak v OŠ sem imel v razredu par takih kalibrov, da sem prav občudoval učitelje, da niso kakšnega usekali. No, včasih je komu pobegnila roka.
[/quote]
+1

V OŠ so tamali res čist preveč podivjani. Spomnim se pri zgodovini, učitelj razlaga snov, polovico razreda pa se pogovarja medsabo, igrajo karte odzadaj, noge na mizi ipd. Pa saj v srednji šoli ni bilo prav nič drugače, s tem da, tam so bili potem še tisti napihnjeni mulci, ki so v prostem času za zraven trenirali še kak taekwando, karate,…

V glavnem, meni so se vsi ti profesorji/učitelji smilili in še danes se mi, še posebej tisti, ki so bolj potrpežljive sorte. To so v resnici dobri ljudje, že izven pouka vidiš, da se nič ne nosijo, komot lahko kako debato vžgeš z njimi, plus vedno boš imel možnost dobit višjo oceno, se dogovoriš, da te še enkrat vpraša, če lahko še enkrat pišeš test, ne bo te nadrl, če zamudiš na uro itd

Sklep : Večina starcev nima pojma o vzgoji 🙂

Glej, lahko imamo akademsko debato na temo nenasilja, samo nima nekega smisla. dejstvo je, da če bi se mularija znala obnašat, tudi noben učitelj ne bi nikoli nikogar užgal.[/quote]

Seveda imamo lahko debato, samo dajva najprej nekaj razčistit: učitelji so, po tvojem mnenju, nepopisani listi, brez težav, stresov, živijo lagodno, ne da bi jim bilo treba plačevat položnic, njih najemodajalci ne mečejo ven iz stanovanj, partnerji jih ne varajo, ne zapuščajo in na sploh so vsi čisti in brez nekih posebnih travm? Mislim … pa kako lahko …

Seveda imamo lahko debato, samo dajva najprej nekaj razčistit: učitelji so, po tvojem mnenju, nepopisani listi, brez težav, stresov, živijo lagodno, ne da bi jim bilo treba plačevat položnic, njih najemodajalci ne mečejo ven iz stanovanj, partnerji jih ne varajo, ne zapuščajo in na sploh so vsi čisti in brez nekih posebnih travm? Mislim … pa kako lahko …[/quote]

In pol eni tamali brezveze preveč pokasirajo.

Prav zato, ker učitelji NISO nepopisani listi, ampak ljudje s svojimi problemi, menim, da niso dolžni prenašati tudi gobezdanja svakega mulca, ki misli, da bo učitelji ugovarjal ali solil pamet, ali ga celo žalil, če mu je dopuščeno, da se doma tako obnaša do svojih staršev.

Ker starši pa so nepopisan list.
Na konc pridemo do tega, da je vse počečkan.
Socialna omrežja pa sam poslabšujejo zadeve.

Mislim, da se vsi strinjamo, da so v razredu tudi vzgojno problematični otroci in učitelji morajo hendlati v tej džugli. Absolutno so pa starši tisti, ki v prvi vrsti vzgajajo in če pri njih zataji, gre ves sistem v maloro.

Se strinjam z vsemi. Samo, če sem jaz nataknjena na kakšen zoprn dan se pač moram zadržati pred strankami. Sicer sem lahko naslednji mesec lačna. Otroci so pa prav hvaležen material za sproščanje raznoraznih frustracij. In zgolj zaradi tega še noben od učiteljev ni ostal lačen. Ne mi govorit…

No, je pa dejstvo, da učitelji nimajo ČISTO NOBENEGA sredstva za discipliniranje na voljo.
Če se otrok (in njegovi starši) požvižga na podpise in ocene, lahko v šoli počne, kar mu paše.
To meni ni bilo nikoli jasno….25-30 otrok se ne more učiti zaradi enega problematičnega, ki
ga učitelj ne sme niti poslati ven iz razreda….NIČ mu ne more. Ne sme.
Pa ne govorim tukaj o fizični kazni…bohvar….ampak recimo prepoved obiskovanja pouka za
en teden (suspension v ZDA) ali več, se meni zdi precej učinkovita in pravična. Ali pa vsaj
bolj dosledno kaznovanje s tistimi bednimi ukorčki….pri nas mora že šolo zažgat, da si zasluži
enega…

Torej bi bilo moje vprašanje za učitelje: Kaj naredite, ko ste med nakovalom Ministrstva, staršev,
otrok, ravnatelja…..pa bi radi delali tako, kot je prav?

Meni se ne smili noben učitelj. Ta poklic so si izbrali, če v vsem času niso izoblikovali takšne karizme, takšnih sposobnosti, da lahko funkcionirajo pri svojem delu, je to popolnoma njihov problem. Mene v službi nihče ne vpraša ali bom zmogla, ko mi dodelijo nove naloge. Delo mora biti opravljeno na profesionalni ravni, ne glede na vse, kar se meni dogaja v lajfu. Učitelji, ki ne zmorejo, naj se obrnejo na tiste učitelje, ki jim ratuje vzpostavljati določen red in disciplino v razredu. Tiste 4 ure bodo že zdržali, saj potem lahko doma počivajo in se rehabilitirajo.

Eh, ti si itak psihopatka, nobene empatije do nikogar…

Mal naivno je mislit, da se da ločit profesijo od privat lajfa.
Razen če maš razdeljeno osebnost, kar pa ne obstaja (razen v filmih).

Jaz se pa strinjam z Goldfishko. Saj so vendar usposobljeni za delo z otroci in nekateri učitelji znajo narediti red v razredu. Naj se pa po njih zgledujejo.

Točno tko. Na koncu dneva smo še vedno samo ljudje.

Sami perfektneži tu gor, vsi odraščali v perfektni družini, s perfektno službo, perfektnimi zvezami,…

Dobiš, kar si zaslužiš:). Kaj si želiš mojo empatijo?:)))

Bi bilo dobro definirati kdo je “psiho” starš in kakšne ukrepe sprejema pri svoji vzgoji.

Seveda niso. In ravno v takšnih primerih, kako bo učitelj uspešno reševal probleme s problematičnimi otroci, pride najbolj do izraza njegova sposobnost.

Bi bilo dobro definirati kdo je “psiho” starš in kakšne ukrepe sprejema pri svoji vzgoji.

Seveda niso. In ravno v takšnih primerih, kako bo učitelj uspešno reševal probleme s problematičnimi otroci, pride najbolj do izraza njegova sposobnost.[/quote]
Učitelj za matematiko, je učitelj, ki je tam zato, da matematiko uči. To na kar ti ciljaš je prej veščina, sposobnost, ki jo mora imet kakšna vzgojiteljica v vrtcu. Pri 10ih, 15ih letih bi se pa že otrok moral kolikor toliko spodobno obnašat. Jaz, ko sem bil 10 let star nisem imel nog na mizi, nisem kričal med predavanjem, se norčeval iz učiteljev, učiteljic itd. To so vsega starši krivi, ker ne znajo vzgajat otrok 🙂

Vsi pač niste sposobni bit starši. Samo želja imet otroka ni dovolj, treba se je potem znat tudi ukvarjat z njim…

Kolk si ti pameten.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close