Kaj bi to bilo?
Preden letim na vrat in nos k mehankarju, vprašam še vas strokovnjake.
Imam R5 campus plus, l. 92., do nedavnega delala kot urca. Potem je v zadnjih treh tednih začela 2X med vožnjo nekaj cukat in pljuvat, ampak če sem dala iz 4. v 3. je OK speljala naprej.
Včeraj pa je vožnja domov zgledala približno takole:
cca.7 km laufa normalno, gas, v 5. brzini, radio do konca na glas, nato naekrat opeša, se skoraj ustavi, dam eno nižje, spelje ko raketa…v naslenjih dveh km gre en čas normalno, nato začne cukat in skakat in pljuvat, spet potegne normalno, na križišču skoraj crkne…nato pa v zadnjem km spet skoraj crkne, petkrat useka iz auspuha ko zmešano, trikrat pocuka, spelje normalno, potem spet dvakrat useka…spelje, pa useka, pocuka, zapeljem v ful brag kar z 2. pelje ko nora, na vrhu brega spet malo pocuka, še enkrat useka in že sem pred hišo, kjer še enkrat pljune in nato crkne. Ponovno prižgem…laufa ko urca.
Kaj bi to lahko bilo? Kje se lotit problema? Prav daleč se sigurno ne peljem več.
Ubožček, to je bla pa ornk aerobika a?
Če mene vprašaš, je za tako cukanje lohk ful razlogov, tko da bi šla jest na tvojmu mest kr lepo k mehankarju da gre lepo po vrst iskat… gotovo bo pogledal ves štrom od akumulatorja naprej…, vse v zvezi z bencinom (ilter, pumpo, cevke,..)…
Ponavad pa ni tako hudo popravilo kot ‘bolezen’, lahko je samo kakšna smetka ali voda v gorivu (kondenz?)…
Vseeno pa javi, kaj opraviš.
Če boš šla k mehaniku in bo pravilno diagnosticiral napako definitvno javi!
S svojo petko (l. 96) imam povsem iste probleme, pa še hujše (npr. crkne na križišču ipd.), tako, da je vožnja že pravi riziko. Fora je v tem, da se to ne dogaja non-stop. Všasih naredim 100 km pa je vse ok, včasih crkuje in cuka vsake 10 m. Bila sem že pri različnih mehanikih (tudi njim je avto pri vožnji ugašal ali cukal), menjavali so vse živo, stanje pa nespremenjeno. Kolikor sem v tem času ugotovila, pa gre za eno hibo petk, saj to težavo pozna ogromno njihovih lastnikov.