Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kaj bi storili

kaj bi storili

zadnjič sem v športnem centru želela plačati vadbo za večkrat, tako da pride ceneje, in gospa mi je že dala račun, ni pa vzela moje kartice.., potem se je zahvalila…jaz bi lahko odšla, vendar sem potem sama rekla, ali mi je boste računali? potem se je zahvaljevala, mislila je, da mi je njena kolegica že zaračunala..te karte niso na ime, in sedaj se sprašujem kako bi drugi naredilli v tem primeru? verjetno me ne bi “dobili” in bi kar nekaj časa brezplačno vadila, saj znesek ni nizek…kaj mislite? malce mi je žal ker ne vem če je vedno dobro biti tako pošten in za ta denar bi lahko dobila kaj drugega..hvala in lp.

Če se lahko dobro počutiš ob misli, da nisi poštena, ti kar.
Očitno se ne moreš, torej si naredila prav.
Ne vem pa, od kod dvom?

Jaz bi povedal. Malo zaradi poštenosti, malo, ker se ne znajdem:-))

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Karte imajo najbrž kakšne kode, a ne. Lahko bi ti stornirali, ker plačilo ni bilo izvršeno. Mi je pa čudno, zakaj imaš zdaj slabo vest?:)) Ti je žal, da si jo opomnila?
Po drugi strani pa…te storitve boš koristila, torej je prav, da jih plačaš. Lahko bi izkoristila priložnost in se zmenila za kakšen popust ali karkoli drugega v zameno za to, da si jo opozorila. Ker povsod imaš tablo, da kasnejših reklamacij ne upoštevajo. Ti bi se lahko sklicevala na to.

Jaz vedno povem, če mi preveč ali premalo vrnejo. Tudi v tem primeru bi.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Res neumestno vprašanje za sodelujoče na MON-u

Če človek preveč spremlja politiko, lahko pride do tega. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Umestno? Si kdaj delal kot blagajnik? Veš, kaj se zgodi, če ti ob zaključku dneva blagajna izkazuje minus? Iščeš napako (kar je imenitno, če delata dve hkrati na skupno geslo) ali pa jo moraš pokriti sam. Če imaš izdan račun, ga ne moreš kar tako stornirati – obstajajo že nekaj časa nova pravila blagajniškega poslovanja. Pustimo ob strani, da je blagajnik fitnesa obenem receptor, natakarica, čistilka, psiholog…

Zato se ne norčujte iz tistih, ki napišejo, da naj bi človek premogel toliko lastne poštenosti, da že zaradi svojih načel ne naredi nečesa takega – ne le zato, ker bi pričakoval od ženske še kaj več od iskrene zahvale. Če pa že, ker, citiram: “za ta denar bi dobila kaj drugega” to storiš, potem ne postavlj takih vprašanj še po forumih v luči iskanja somišljenikov. In neprimerno je naknadno jadikovanje čez nekaj tednov, kako je čuden svet, ko boš naletel na take, ki bodo nefer do tebe na kak drug način.

P.S.
Sama naredim tako, kot piše Senza: “Jaz vedno povem, če mi preveč ali premalo vrnejo. Tudi v tem primeru bi.” Ne reci, boom, da pričakuješ, da se pretvarjam, da bi bila enaka tistim sodelujočim na MON-u, ki delajo drugače.

Če človek preveč spremlja politiko, lahko pride do tega. :)[/quote]

Ti, od nekdaj me je zanimalo….ali se ljudje spustijo v politiko, ker so že “v osnovi” nepošteni in
jim tako okolje odgovarja, ali pa so res vsaj nekateri tako naivni, da mislijo, da ravno njih politika ne bo
spremenila v nepoštene ljudi (in imajo vsaj od začetka dober namen)?
Jaz se nagibam k prvemu….ker se že pri začetnih stopničkah takoj zatakne, če ne plavaš s tokom….in
vse od tega trenutka je zavestna odločitev….

Umestno? Si kdaj delal kot blagajnik? Veš, kaj se zgodi, če ti ob zaključku dneva blagajna izkazuje minus? Iščeš napako (kar je imenitno, če delata dve hkrati na skupno geslo) ali pa jo moraš pokriti sam. Če imaš izdan račun, ga ne moreš kar tako stornirati – obstajajo že nekaj časa nova pravila blagajniškega poslovanja. Pustimo ob strani, da je blagajnik fitnesa obenem receptor, natakarica, čistilka, psiholog…

Zato se ne norčujte iz tistih, ki napišejo, da naj bi človek premogel toliko lastne poštenosti, da že zaradi svojih načel ne naredi nečesa takega – ne le zato, ker bi pričakoval od ženske še kaj več od iskrene zahvale. Če pa že, ker, citiram: “za ta denar bi dobila kaj drugega” to storiš, potem ne postavlj takih vprašanj še po forumih v luči iskanja somišljenikov. In neprimerno je naknadno jadikovanje čez nekaj tednov, kako je čuden svet, ko boš naletel na take, ki bodo nefer do tebe na kak drug način.

P.S.
Sama naredim tako, kot piše Senza: “Jaz vedno povem, če mi preveč ali premalo vrnejo. Tudi v tem primeru bi.” Ne reci, boom, da pričakuješ, da se pretvarjam, da bi bila enaka tistim sodelujočim na MON-u, ki delajo drugače.[/quote]

Pravim, da je že samo pomisliti o čem takem (da bi MON-ovec(ka) ravnal drugače) predstavlja žalitev par ecellence. Sodelujoči tu smo simbol poštenosti, ki si nikoli ne vzamemo ali ne bi vzeli, kar ni naše, redno poravnavamo svoje dolgove, ne lažemo, ne varamo (ali to dvoje nikoli ne bi počeli), imamo idealne partnerje, smo idealni partnerji ali pa idealno samski.

P.S.
Sama naredim tako, kot piše Senza: “Jaz vedno povem, če mi preveč ali premalo vrnejo. Tudi v tem primeru bi.” Ne reci, boom, da pričakuješ, da se pretvarjam, da bi bila enaka tistim sodelujočim na MON-u, ki delajo drugače.[/quote]

Pravim, da je že samo pomisliti o čem takem (da bi MON-ovec(ka) ravnal drugače) predstavlja žalitev par ecellence. Sodelujoči tu smo simbol poštenosti, ki si nikoli ne vzamemo ali ne bi vzeli, kar ni naše, redno poravnavamo svoje dolgove, ne lažemo, ne varamo (ali to dvoje nikoli ne bi počeli), imamo idealne partnerje, smo idealni partnerji ali pa idealno samski.[/quote]

Eh, kaj čmo: eni se vpikujejo v tiste, ki so t. i. bolj papežki od papeža, drugi pa v tiste, ki so t.i. ______ (vnesi po izbiri). 🙂

P.S.
Pozabil si na smajli…

Ti, od nekdaj me je zanimalo….ali se ljudje spustijo v politiko, ker so že “v osnovi” nepošteni in
jim tako okolje odgovarja, ali pa so res vsaj nekateri tako naivni, da mislijo, da ravno njih politika ne bo
Jaz se nagibam k prvemu….ker se že pri začetnih stopničkah takoj zatakne, če ne plavaš s tokom….in
vse od tega trenutka je zavestna odločitev….[/quote]

Če se ne zavedaš, da so posli že dogovorjeni, oz. naivno verjameš, da lahko znotraj politike (kot posameznik) kaj spremeniš, greš lahko v politiko z najbolj poštenimi nameni; ko se ti iluzija razblini, imaš pa samo dve opciji – odideš, ali sprejmeš pravila igre. Vsaj tako pravi moj znanec, ki je pred leti poskušal … pa se s pravili (umazane igre) ni strinjal, tako da ni daleč prišel.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

vse od tega trenutka je zavestna odločitev….[/quote]
Jaz isto.
Če pa človek ne pozna okolja in če se ne more “klimatizirati”, pa se zgodi tako, kot piše “Senza”.

tema vredna Ž-M čveka na MON_u ☺

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close