Kaj bi lahko bil vzrok glavobola v predelu čela?
Predno se odpravim zdravnici, ki mi bo rekla, da je to migrena… povprašam še tukaj, če kdo ve kaj več o taki vrsti glavobola, ki se pojavi izključno v predelu čela ali za očmi.
Na hitro o sebi… stara bom 40, nikoli imela glavobolov, razen ob bolezni oz. visoki vročini, drugače nikoli, tudi zobobola nikoli. Ne hujšam, ne redim se, nekih skrbi nimam…
Po novem letu pa sem imela že dve epizodi kar hudega glavobola v predelu čela. Prvi je bil res samo od sence, preko čela pa do druge sence, ta drugi pa je pa je bil za levim očesom in leva stran čela.
Pri prvem glavobolu sem 2x bruhala, pri drugem sem pa pravočasno vzela nalgesin in zaspala.
Zdej pa moram v akcijo, da ugotovim, kaj mi je, ker tega ni bilo prej. Prvo nameravam it okulistu, ker že dolgo nisem menjala očal. Potem pa verjetno kar zdravnici, ampak, tam vem, da bo to samo, ah, leta, hormoni, migrena pač…
Prosim za nasvet, kaj bi lahko še bilo? Kaj lahko preverim?
Hvala!
čelni glavobol, 11.01.2022 ob 07:30
Predno se odpravim zdravnici, ki mi bo rekla, da je to migrena… povprašam še tukaj, če kdo ve kaj več o taki vrsti glavobola, ki se pojavi izključno v predelu čela ali za očmi.
Na hitro o sebi… stara bom 40, nikoli imela glavobolov, razen ob bolezni oz. visoki vročini, drugače nikoli, tudi zobobola nikoli. Ne hujšam, ne redim se, nekih skrbi nimam…
Po novem letu pa sem imela že dve epizodi kar hudega glavobola v predelu čela. Prvi je bil res samo od sence, preko čela pa do druge sence, ta drugi pa je pa je bil za levim očesom in leva stran čela.
Pri prvem glavobolu sem 2x bruhala, pri drugem sem pa pravočasno vzela nalgesin in zaspala.
Zdej pa moram v akcijo, da ugotovim, kaj mi je, ker tega ni bilo prej. Prvo nameravam it okulistu, ker že dolgo nisem menjala očal. Potem pa verjetno kar zdravnici, ampak, tam vem, da bo to samo, ah, leta, hormoni, migrena pač…
Prosim za nasvet, kaj bi lahko še bilo? Kaj lahko preverim?
Hvala!
Bolečina je lahko tudi zaradi sinusov, pa ni nujno, da gre za stanje po prehladu. Lahko je le prepih oziroma podhladitev, morda zob, vsekakor tudi oči. Glede na to, da drugih težav ne navajaš, se mi zdi to kar verjetno. So tudi najpogostejši vzroki za tovrstne bolečine.
Ti pa vsekakor priporočam, da zadevi prideš do dna in vztrajaš pri tem, magari samoplačniško. Boš tudi mirnejša. Leta, hormoni, migrena pridejo v poštev šele, ko je drugo izključeno.
Meni je pri odpravi glavobolov najbolj pomagal homeopat iz Zagreba Ratimir Šimetin (sicer je tudi zdravnik po izobrazbi), ki je našel prave vzroke. Kontkakt se najde na internetu. Je tudi veliko cenejši kot naši homeopati. Vzrokov za glavobol je več – hormoni, sprememba vremena, vratna vretenca, luna, zobje, sinusi itd. V glavnem meni je zares pomagal.
Forum je zaprt za komentiranje.