Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kaj bi, če bi…

Kaj bi, če bi…

Ravno v takem načinu razmišljanja pride to tega slučajno.
Potem je izgovor, da pač ni klapalo in sem šla/šel slučajno...

Klapa naj v tvoji/moji/naši glavi, ker v zakonu niti slučajno vedno vse ne klapa…… 😉 :)))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Pravijo, da nasvet lahko daš samo, če si zanj zaprošen. Takrat ubesediš svoj (tedanji) pogled, na podlagi lastnih vrednot, lastnih izkušenj, lastnih občutenj, ki se ti vzbujajo ob neki situaciji. S tem, da bi bilo prav, da bi naredil povzetek v duhu: “Neglede na vse, kar sem povedala: odločitev je tvoja, ker gre za tvoje življenje.” Ker: ljudje smo različni. Nekateri lažje pogoltnejo še tako težko resnico, kot prikrivanje le-te. Drugi lažje živijo, če ne vedo vsega – tudi zato, ker nekje v sebi vedo, da bi v nasprotnem primeru obstali na mestu, nesrečni na ruševinah, ker se je to zgodilo prav njim, ker je končana iluzija, v kateri so živeli.

Predvsem pa področje zvestobe ni edino, kjer je pomembna iskrenost med partnerjema. Ko se dva spoznavata, lahko različno doživljata odnos, ki se šele razvija. Eden lahko vidi v njem: “Ja, to je tisto pravo!” Drugi pa: “Saj je uredu človek, a vem, da me nekje čaka boljša priložnost.” Ob tem pa si priznava, da ne zmore živeti sam. Kaj bi svetovali drugemu? Je pošteno, da odnos prekine ali naj ne spreminja ničesar, saj ima tako sobivanje tudi svoje prednosti in je na nek način blagodejno za oba?

Spet se lahko opredeliš le sam zase: “Če bi bila jaz v vlogi tvoje partnerke, bi mi veliko pomenilo, da si iskren. Ne bi mi bilo lahko, ko bi odšel – a sčasoma bi v tej tvoji odločitvi videla, da ti ni bilo vseeno zame kot čutečo osebo. S tem si izkazal svoje spoštovanje, čeprav me nisi mogel imeti rad tako, kot bi si želela.”

Ne nisem se nikoli vpraševala o tem. Mislim pa, da med gornjimi trditvami “da se je nekaj zgodilo slučajno, nenačrtovano in nenamerno” ni bistvene razlike med moškimi in ženskami. :)))

p.s.
Malo jih pa moram vseeno branit.:)

Saj na začetku je vsaka oseba prava. Z nepravo ne greš skupaj živet. Pa tudi, ko pride do varanja je ta oseba še vedno ta prava. Če ne bi bila, bi jo zapustil.

Ne nisem se nikoli vpraševala o tem. Mislim pa, da med gornjimi trditvami “da se je nekaj zgodilo slučajno, nenačrtovano in nenamerno” ni bistvene razlike med moškimi in ženskami. :)))

p.s.
Malo jih pa moram vseeno branit.:)[/quote]
To je zato, ker varanje ne pride od danes na jutri, ampak se razlogi kopičijo. Sčasoma pa potem več ne vemo kaj je sploh pravi razlog, saj nerešene težave potlačimo nekam v podzavest.

Saj na začetku je vsaka oseba prava. Z nepravo ne greš skupaj živet. Pa tudi, ko pride do varanja je ta oseba še vedno ta prava. Če ne bi bila, bi jo zapustil.[/quote]

Ah Robi, tu pa si mimo kresnil. Kako mora bit še vedno prava… zapustil pa je ne bi, ker mu pere in kuha…. komoditeta je pač čez vse, pa tudi, če ni prava/pravi :)))

Bibita, sploh nisem mislila, da ženske varajo manj kot moški. Mislim le, da ne uporabljajo pogosto zgoraj navedene rešilne bilke.

Vedno sem se spraševala, ali je štos v tem, da so ženske bolj spretne pri skrivanju varanja, ali pa v tem, da so bolj uspešne pri odkrivanju varanja. Pogosti so primeri, ko je partnerica ugotovila, da jo je partner prevaral, ni pa izvedel partner od njegove ljubice, da ga je prevarala.

p.s.
Malo jih pa moram vseeno branit.:)[/quote]
To je zato, ker varanje ne pride od danes na jutri, ampak se razlogi kopičijo. Sčasoma pa potem več ne vemo kaj je sploh pravi razlog, saj nerešene težave potlačimo nekam v podzavest.[/quote]

Ko se jih nakopiči zadosti, oseba očitno ni več prava.

Saj na začetku je vsaka oseba prava. Z nepravo ne greš skupaj živet. Pa tudi, ko pride do varanja je ta oseba še vedno ta prava. Če ne bi bila, bi jo zapustil.[/quote]

Ah Robi, tu pa si mimo kresnil. Kako mora bit še vedno prava… zapustil pa je ne bi, ker mu pere in kuha…. komoditeta je pač čez vse, pa tudi, če ni prava/pravi :)))[/quote]
Saj ravno zato je prava, ker ima drugi korist. Še vedno mu pere, kuha…In to je neka korist.
Ker pa več ni intimnosti, se to išče drugje.
Na takšen način sta potem oba prava. Eden za pranje, drugi za seks. 🙂

Ah Robi, tu pa si mimo kresnil. Kako mora bit še vedno prava… zapustil pa je ne bi, ker mu pere in kuha…. komoditeta je pač čez vse, pa tudi, če ni prava/pravi :)))[/quote]

Robi, tukaj pa nisi zaslužil pohvale in se z Bibito v celoti strinjam. Nič čudnega, da je bila enkrat odprta tema – ali moški iščejo gospodinje.

To je zato, ker varanje ne pride od danes na jutri, ampak se razlogi kopičijo. Sčasoma pa potem več ne vemo kaj je sploh pravi razlog, saj nerešene težave potlačimo nekam v podzavest.[/quote]

Ko se jih nakopiči zadosti, oseba očitno ni več prava.[/quote]
In ko več ni prava, potem greš stran.

Kaj pa vem. Če po sebi sklepam tudi na tem področju nisem uspešna.:) Se sprašujem na katerem sploh sem:)))

Mogoče pa njegova ljubica ni imela partnerja.:)

Pri kuhanju in pečenju..Vsaj takšen občutek sem dobil ob branju. 🙂
Sodil pa ne bom, dokler ne bom probal. 🙂

Bibitka…Ti ne bi bila dobra za ljubico. Prej za ženo. :)))

Ajaaaaaaaa? Dokler on “pridno” seksa drugje, ona pa pridno pere in kuha naprej je “prava”….. Ko neha kuhat in prat pa ni več prava. Kaj zdaj? je treba nehat kuhat in prat ali nehat seksat, da gre vstran? :))))))))

Šele zdaj vidim, kakšno lepo mnenje imaš o meni.:)

Mogoče boš kdaj res probal moje kulinarične specialitete… nikoli se ne ve.:) Boš potem povedal kako in kaj …

Ajaaaaaaaa? Dokler on “pridno” seksa drugje, ona pa pridno pere in kuha naprej je “prava”….. Ko neha kuhat in prat pa ni več prava. Kaj zdaj? je treba nehat kuhat in prat ali nehat seksat, da gre vstran? :))))))))[/quote]
Ja. 🙂
Če mu žena več noče igrati mame, potem njen mož več ne bo imel koristi od nje in jo bo zapustil.
Prav tako od ljubice, ki noče seksati, ni koristi. Kaj boš s takšno ljubico ? :)))

Robi, Robi… pravi diplomat si.:)

Joj, enkrat je tudi meni en moški to rekel. Pa ne vem, a naj to vzamem kot kompliment ali ne. :))

Zakaj pa bi bilo ravno iz malomarnosti? Glede izgovorov ter prelaganja krivde pa smo si tako moški kot ženske kar enaki.. Tako pri varanjo kot pri čem drugem. Še posebej na področju spolnosti.[/quote]

Boom, ne morem se vživeti v tvoj hipotetični primer, zato sem to napisala. Mislim, da v primeru, če med dvema zadeva “klapa”, do takih situacij sploh ne more priti. Sicer obstaja nek rek – prilika dela tatu, ampak vseeno mislim, da nihče ne bo kradel, če nima te “žilice” v sebi, razen če je zaradi finančne stiske prisiljen krasti, ampak to je drug problem.

Jaz bi za nekega moškega lahko mislila, da je še tako zelo fejst, simpatičen, zanimiv in ne vem kaj, ampak če nekoga resnično ljubiš, potem ti še na misel na pride, da bi to osebo varal. Na svetu je na tisoče atraktivnih ljudi, pa ne greš z njimi v posteljo.

Z mano se ne rabiš strinjati, to je moje mnenje.[/quote]

No ja, ne vem kaj ima konkretno na ta moj odgovor tebi tole vezo. Sem ga podal predvsem zato, ker mi tvoje pisanje na katerega je bil podan, malce seksistično.

Joj, enkrat je tudi meni en moški to rekel. Pa ne vem, a naj to vzamem kot kompliment ali ne. :))[/quote]

Čist odvisno. Jaz sem pač bolj staromodna in, če bi me moški zaprosil, bi bila trdno prepričana, da me je zato, ker me ima rad, ker me spoštuje, ker…. Ne pa zato, da bi mu kuhala in prala ustrane gate.:)

Ko se jih nakopiči zadosti, oseba očitno ni več prava.[/quote]
In ko več ni prava, potem greš stran.[/quote]

Tako. Pomožnosti še predno probaš z drugo. Definitivno pa ne lažeš o tem, da je ona še to to.

Joj, enkrat je tudi meni en moški to rekel. Pa ne vem, a naj to vzamem kot kompliment ali ne. :))[/quote]

Čist odvisno. Jaz sem pač bolj staromodna in, če bi me moški zaprosil, bi bila trdno prepričana, da me je zato, ker me ima rad, ker me spoštuje, ker…. Ne pa zato, da bi mu kuhala in prala ustrane gate.:)[/quote]A mazala bi mu jih pa?…. 😉 😀

Čist odvisno. Jaz sem pač bolj staromodna in, če bi me moški zaprosil, bi bila trdno prepričana, da me je zato, ker me ima rad, ker me spoštuje, ker…. Ne pa zato, da bi mu kuhala in prala ustrane gate.:)[/quote]A mazala bi mu jih pa?…. 😉 :D[/quote]

Če bi mu jih SAMO jaz mazala, bi mu jih tudi oprala… se razume :))))

A mazala bi mu jih pa?…. 😉 :D[/quote]

Če bi mu jih SAMO jaz mazala, bi mu jih tudi oprala… se razume :))))[/quote]Aha tu smo torej….
Treba jo je pripravit do tega, da ti jih zamaže, potem bo tudi z veseljem prala…… :)))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close