kaj berejo vaše 9-10 letnice
Kvjatkovski (nekaj takega), Čarobna hišica na drevesu (nekaj takega), Grške bajke, Čilske pripovedke, Franceve xy zgodbe, ena Mini (se mi zdi) – vse to so zbirke … potem še ena detektivka, en Karlo Kukalo z eno prijateljico (če ni ona Karla :-))), če bi Desa napisala še kakšno Anico, bi tudi šla v promet.
Mavrične vile je naša “prerasla” …
HURA ZA PUNCE – za moje pojme biblija odraščanja-
Bi rekla, da je odvisno od punce. Moja desetletnica je recimo Anico brala pri osmih letih (kolikor je tudi Anica sama stara), Mavrične vile že leto prej.
Nekaj časa nazaj je brala knjige o Loli, ves čas pa po malem prebira Hura za punce (po potrebi in interesu, ker je notri vse živo napisano). Tako da to dvoje tudi jaz priporočam.
Trenutno požira Princeskin dnevnik, ker ima pač rada romantično-kičaste zadeve – je pa to knjiga za starejše punce, zato je tu potrebna previdnost 🙂
lp
Moji naj knjigi sta Brat volk in Pojoči kamen.
Sicer pa berem vse mogoče: Pet prijateljev, Kapitan Gatnik, Srečni Luka, Grozni Gašper, Hura za punce, Čarovnica Lili, Nikec, Prigode Huckleberry Fynna, Ana z Zelene domačije, Čarovnik iz Oza, Teta Magda, tiste zbirke o Mini, zdaj trenutno berem The curious incident of the dog in the night-time (čeprav je nekoliko neprimerna), dalje pa se mi ne ljubi naštevati, ker sem takorekoč prebrala že pol knjižnjice. Jaz osebno imam najraje pustolovske zgodbe.
Forum je zaprt za komentiranje.