Kabelska TV – preslab signal
netehničarka, 07.03.2023 ob 19:43
Ah ja, 07.03.2023 ob 19:36
Kako misliš, radio deluje, TV ne?
In pišeš
Na hodniku je omarica, kjer so neki kabli, očitno še za sosenje TV, vse ok glede kontaktov.
Kaj, če poskusiš z zamenjavo, tvoj kabel daš v drugo vtičnico, da vidiš, kje se signal izgubi?
To mislim radio na TV. Na TVju so Tv programi in radijski programi. Z ojačevalcem so začeli ti radijski programi delovat.
V sobi imam samo eno vtičnico za antenski kabel pa seveda električno vtičnico. Kabel med to vtičnico in TV ni problem, sem sprobala z drugim, ni sprememb.
Na hodniku sta pa dve omarici. V eni so varovalke. V drugem so pa neki kabli za kabelsko TV. Je več kablov, ne znam ugotoviti kateri gre v mojo sobo. V vseh ostalih prostorih TV deluje.
Moj predhodnik se ni pritoževal. Je pa bila TV povsem razštelana. Nastavljeno na satelitske programe, vse zmeštrano… tako, da je mogoče tudi prehodnik poskušal kaj nastavlajt pa ni uspel.
Zamenjaj kable v omarici. Nima veze kateri kabel gre v tvojo sobo. Boš takoj opazila ali je problem v omarici ali pa v tvoji vtičnici. Če je problem v omarici, ne bo v eni drugi sobi delala TV. Če pa je težava v vtičnici v tvoji sobi, pa ne bo spremembe.
Lahko tudi vtičnico v sobi vzameš dol in preveriš kontakte. Mogoče je zlomljena sredinska žička.
robi9, 07.03.2023 ob 20:09
Zamenjaj kable v omarici. Nima veze kateri kabel gre v tvojo sobo. Boš takoj opazila ali je problem v omarici ali pa v tvoji vtičnici. Če je problem v omarici, ne bo v eni drugi sobi delala TV. Če pa je težava v vtičnici v tvoji sobi, pa ne bo spremembe.
Lahko tudi vtičnico v sobi vzameš dol in preveriš kontakte. Mogoče je zlomljena sredinska žička.
Hvala, ok ideja. Bom probala.
Vprašanje: Zakaj bi človek nekaj delal, kjer bo rezultat, četudi 100 %, slabši od nekaj kar je ceneje in boljše in uresničljivo z manj truda?
Še enkrat. Če ti nekaj ne dela, kliči operaterja. Imajo tehnike, ki pridejo popravit “zastonj”. Zatonj v narekovajih, ker v bistvu ni zastonj, ker se vsak mesec plača naročnina in s tem tudi maržo za servis. Ne dotikaj se stvari sama, ker boš uničla celmu štuku signal in ti lahko kdo ponoči pride potrkat na vrata.
Će nimaš pooblastil si Pa zrihtaj faking internetno TV shemo. Jo ima praktično vsak mobilni operater. Verjamem, da je pa HOT mobil pa res nima… Pa sploh niso najcenejši. Lahko imaš od prjatelce geslo. Ali pa si iz Partisa vleči filme. Dnevnik in najbolj kvalitetne pogovorne oddaje v slo imaš pa zastonj na rtvslo.si pa tudi na planeteka.si od Planeta.
Pa pi+da, če ne veš niti tega kdo je operater 100 % nimaš pooblastila tega urejat. Torej zadeve ne moreš popravit in je tudi ne moreš gledat, razen če kličeš tistega, ki ima pooblastilo, to pa sklepamo, da si ne upaš. Razen če si zrihtaš navadno sobno TV anteno, ki ti pa vleče samo RTV. RTV pa že imaš na internetu in je škoda zapravit vsak cent. Če že zapravljat, Ti je forumaš lepo napisal, da si za desetaka kupi HDMI kabel in poveži računalnik s TVjem in distribuiraj sliko iz računalnika na dva ločena, neodvisna zaslona, na Tvju TV program, na računalniku pa Excel al karkoli že pacaš.
Trikrat za leseno žlico, 07.03.2023 ob 19:48
Tu si poglej pakete in prenesi številko:
https://telemach.si/mobilna/mobilni-paketi
Tule imaš pa HDMI kabel:
https://www.mimovrste.com/kabli-hdmi/goobay-standardni-hdmi-kabel-pozlacen-10-m
Možno je, da ima računalnik samo VGA priklop in si potem kupi pretvornik v HDMI:
https://www.mimovrste.com/kabli-hdmi/ewent-adapter-hdmi-v-vga-ew9864
EON je samo na mobilni napravi, ne na TV!
Lahko pa zrcališ na TV, to pa res. Ampak samo tako deluje, ne moreš pa inštalirati EON aplikacije na TV. In še za to potrebuješ Smart TV z androidom, na drugačni Smart TV ne moreš zrcaliti, rabiš kupiti še Chromcast.
Verjemi, imamo doma Telemach in vem, kaj gre in kaj ne.
Ah ja, 07.03.2023 ob 21:49
EON je samo na mobilni napravi, ne na TV!
Lahko pa zrcališ na TV, to pa res. Ampak samo tako deluje, ne moreš pa inštalirati EON aplikacije na TV. In še za to potrebuješ Smart TV z androidom, na drugačni Smart TV ne moreš zrcaliti, rabiš kupiti še Chromcast.
Verjemi, imamo doma Telemach in vem, kaj gre in kaj ne.
NI res glede eona da lahko samo zrcalis. V nastavitvah v telemach portalu izberes eno napravo na kateri gledas. Lahko mobitel ali pa racunalnik. Enkrat na mesec lahko napravo spremenis. Je pa na eonu borna izira kanalov vec ali manj so slovenski.
Ni res, 09.03.2023 ob 22:58
NI res glede eona da lahko samo zrcalis. V nastavitvah v telemach portalu izberes eno napravo na kateri gledas. Lahko mobitel ali pa racunalnik. Enkrat na mesec lahko napravo spremenis. Je pa na eonu borna izira kanalov vec ali manj so slovenski.
Ja, lahko mobitel ali računalnik ali pa tablico.
NE PA TV!
Ah ja, 09.03.2023 ob 23:52
Ja, lahko mobitel ali računalnik ali pa tablico.
NE PA TV!
Potem imajo pa “ful ugodno”☝️? Na A1 tv explore, kar je ekvivalent eon je bilo do sedaj 6 naprav. Brišeš dodajaš jih kadar hoceš. In je celotna programska shema, plus razporedi, opisi, predlogi, predogledi. Sedaj mi pa piše, da imam 5/20 naprav priključenih. Torej domnevam, da jih po novem lahko priključim 20. S tem da ima A1 pa res možnost, da aktiviraš tudi na tv in ne potrebuješ več tv boxa. Jaz se za to nisem odločil.
Samo tudi pri A1 ne moreš tv explore koristit brezplačno za več televizorjev, ce ga aktiviraš na tv, čeprav je aplikacija ista kot za mobilne naprave. In tudi tam lahko potem na drugem tv gledaš lahko le iz računalnika preko hdmi kabla ali kot brezžicno oddajanje na zunanji zaslon bodisi iz telefona, tablice ali računalnika.
Za Ah ja. Sem zdaj res iz firbca pogledal, ker nočem kar tako na pamet. Nimaš prav. EON enako kot pri A1 Xplore smartv lahko gledaš direktno iz neta na televiziji, če tv podpira aplikacijo. Novejši tv imajo aplikacijo Eon že nameščeno. Drugace jo poišces v trgovini od operacijskega sistema. Moj Hisense ima že Eon namešcen, ki ima operavijski Vida, prav tako sem pogledal na Philipsu, ki ima operacijski windows, ima tudi Eon nameščen.
Seveda moraš za uporabo bit na storitev prijavljen in je zagotovo ločena od Eona na mobilnih napravah. Tako, da ne verjamem, da bi se dalo goljufat.
Pri A1 se zagotovo ne da. Je aktiviran recimo 1 xplore smart tv in lahko enako gledaš še na 5 mobilnih napravah na xplore tv. Je tudi popolnoma sinhronizirano na vseh aktiviranih napravah. Lahko gledaš recimo do nekje film na tv. Nadaljuješ ogled na telefonu ali računalniku od točke kjer si nehal gledat. Ne moreš pa gledat in uporabljat explore tv na drugem tv, brez da bi se naročil in plačal za drugi tv, čeprav geslo za aktivacijo ostane isto ali plačaš za 1 tv ali več njih. In je tudi isto geslo za aktiviranje mobilnih naprav in tv. Po moje je za Eon enako.
Forum je zaprt za komentiranje.