Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kabel. modem za 2 računalnika

Kabel. modem za 2 računalnika

Dober večer !

Doma imam kabelski internet prek ARNESA in imam Thompsonov modem kateri ima možnost priklopa na računalnik na 2 načina:
-preko USB vhoda in
preko LAN-a

Jaz sem priključen na modem preko USB. Zdaj me pa zanima ker imam na modemu prost vhod še za LAN (8-žilni kabel), ali lahko priključim z kablom še en računalnik na ta modem. Stvar je namreč taka, da bi rada tudi starša imela v dnevni sobi internet.

Po nekem mojem premisleku ne vidim ovire za kaj ne bi šlo, rabim pa mnenje, ker še nisem probal. Modem bo tako ali tako deloval čez dan v moji sobi tudi ko ne bom imel prižgan računalnik, tako da ne vidim ovire.

Hvala za nasvet.

Po mojem če boš poizkusil boš v nekaj minutkah videl, ali dela, ali ne.
Sicer so nekateri ljudje jamrali, da to ne dela, pa vendar je drugim
pač delalo…

boš videl – potem pa le prosim napiši kako in kaj ..

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

OK. Bom poskusil zdaj v parih dneh… Bom riskiral pa kupil ene 5 metrov tega kabla kolikor ga rabim.
Samo to mi prosim povej: saj je 8 žilni a ne? Ker jaz sem preštel 8 nožic notri v priključku na LAN-u in modemu.

LP

Ja bo držalo – kupi standardni ethernet kabel že kar narejen, je
najdeneje, kot pa da se sam lotiš stiskanja konektorjev ..

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Telemach ima zaklenjeno na Mac adresso in ne moreš priključiti dveh računalnikov brez routerja. Tudi, ko boš priklopil router pokličeš na Telemach in poveš, da si dodal router in naj njegovo adresso vpišejo, šele potem bo stvar delovala tako kot je treba. Sicer pa router dobiš že za par tisočakov pa še požarni zid imaš.
Lp

Jaz imam prek ARNES-a.

Kupi ruter bo najhitreje rešena zadeva 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close