Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek K2r sol za razbarvanje perila

K2r sol za razbarvanje perila

Danes zjutraj se eno “zasrala”. To me pa res najbolj razjezi in še čisto sama sem kriva.
Med perilo sem dala eno zeleno odejico in vse perilo se mi je obarvalo rahlo zelenkasto, ena moja mikica je pa kar zelo pozelenela. Doma imam K2r sol in sem jo pred časom že uporabljala – ročno, tako da sem perilo potopila v vedro vroče vode in moram reči, da kar uspešno. Vem pa, da tista reč grozno smrdi in da se zraven ne da niti dihat. To sem takrat počela na balkonu, sedaj pa sem noseča in se ne bi igrala s temi “strupi” v stanovanju.
Če se ne motim lahko to sol uporabiš tudi tako, da jo daš direktno v pralni stroj?? Na žalost mi je slo navodilo čisto zbledelo in ne vem kako postopat pri strojnem pranju?
A ima kdo izkušnje s to soljo in pranjem oz. razbarvanjem v pralnem stroju? Kako gre postopek?

1000 X hvala.

Perilo naloziš v stroj. Verjetno gre za belo perilo, ki ga boš prala na 90 st.
V stroj spusti vodo, v loncku zmešaj sol za razbarvanje in ga vlij v boben. Pusti stati cca 10 min nato normalno poženi stroj naprej.
Pri meni rezultTI OK.

LEP DAN

ANČI

V bistvu gre za perilo, ki se ga pere na 40 st. Kolikor vem je to tudi za perilo za od 30 st. do 60 st. ?
Zanima me še to: a si dala v stroj samo to sol brez pralnega praška in si perilo v bistvu oprala naknadno še 1X. Vsaj jaz si nekako tako predstavljam, da najprej narediš vso to proceduro s soljo, potem pa pač cunje še enkrat opereš normalno s praškom in mehčalcem?
Hvala ti še enkrat.

Oprala sem ga najprej samo s to soljo, potem pa še enkrat normalno s pralnim praškom- pazi da bos imela v bobnu dovolj vode, da ne bo šla sol direkt na cunje.

Upam da ti bo uspelo

Anči

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close