Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek k optiku s 100 € ali v trgovino z 10 €?

k optiku s 100 € ali v trgovino z 10 €?

Pri mojem, točno po tem zaporedju. Je pa res, da moj optik sam vsakomur (!!!) priporoči, naj gre vsaj na 2 leti k okulistu, če ima pa še sladkorno in/ali tlak, pa vsaj 1 x letno.

Imam dvoja očala, za na daleč in za na blizu. Ko so mi začele roke postajati prekratke za dobro branje, sem si seveda kupila tiste špegle za 5 €. Ker – dej no- 100 e pa res ne bom dala za to. Saj so, 3 min v trgovini so OK, potem pa boli glava ko hudič. Knjige brat z njimi ne morem, niti delat za PCjem. Sem šla lepo pohlevno nazaj k optiku, ki mi je za 90 € naredil očala, kot se zagre. S pravim kotom in zenično razdalajo, s pravimi cilindri. Za vse druge ne vem, ampak jaz svojih oči nisem zadela na tomboli.

Motis se. Starostne dioptrije ne morejo odpravit. In se ti bo pojavila tudi po operaciji.

Jaz moram vzet pri optiku jih, da mi stanjsa sipce in nastela ocala za moj nos in usesa. Se tako sem pri zadnjih ocalih sla ene 3 x popravljat, ker me je za usesom tako bolelo. To je verjetno razlika, ce jih nosis samo obcasno ali vedno, v slednjem primeru, ce te kje zuli je za ponoret. No pa tudi, trenutna ocala imam eno oko plus, eno se minus in razlicna cilindra. Zame ga ni junaka razen optika, ki mi naredi ocala in jih pac placam. Ni poceni ta spas ampak moram.

ampak optiki kje drugje so lahko občurno cenejši in potem se čudimo kako pri nas ne dobiš ceneje očal

tule[/url] lahko naročiš očala po izjemno ugodni ceni,
če veš vse od dioptrije naprej… ja tudi razna stanjšanja in cilindre….

preverjeno že večkrat

Ali pa jih kupis prek spleta – s tocno dioptrijo, cilindri, zenicno razdaljo…obcutno ceneje kot pri nasih optikih,ki imajo cene okvirjev tako navite, da te res glava boli.
http://Www.brille24.de. Preverjeno dobra kvaliteta, pa se kaksna stran, npr. http://Www.selectspecs.com

Motis se. Starostne dioptrije ne morejo odpravit. In se ti bo pojavila tudi po operaciji.[/quote]

?? O čem ti to? Menda bom vedela, če so mi zadevo naredili pred 9 meseci.

sama sem tudi na ta način razmišljala in si 10 let delala očala pri optiku. v teh letih sem jih menjala 7, dioptrija se je rapidno slabšala. Za vsaka sem odštela zajeten kup denarja. Zadnjih 5 let pa kupujem očala v prosti prodaji in sem jih zamenjala samo enkrat. Vid se mi je torej veliko hitreje slabšal ob “pravih, po naročilu narejenih očalih”. Nazadnje sem jih zamenjala lani, 4 leta sem imela isto dioptrijo, kar se pri očalih pri optiku nikoli ni zgodilo. Da bi mi hotelo raznesti glavo, pa sploh ne. Morda imaš ti tudi astigmatizem ali kakšno drugo napako, zato glavoboli, če nimaš prav narejenih očal. Za nas ostale smrtnike pa je najbrž vseeno oziroma veliko bolje v prosti prodaji, saj je veliko ceneje.[/quote]

Saj sem lepo vse napisala.
Glavo mi hoče raznesti pri teh štanca očalih, pri teh, narejenih meni po meri pri optiku, pa ne.

Motis se. Starostne dioptrije ne morejo odpravit. In se ti bo pojavila tudi po operaciji.[/quote]

[/quote]

In katera postavka je to na ceniku?

Ne rabiš kupit štirih očal, ker lahko menjaš samo leče. In bi moralo biti deset parov leč in dva kar draga okvirja, da prideš na tisoč evrov.

[/quote]

Koliko si stara?

Meni so tam (pa jih poznam osebno se iz NMja) lepo razlozili, da se seveda lahko uredi trenutno stanje, a da operacija ne bo ustavila starostnega slabsanja vida in dalekovidnosti.

Daj, utihni, dekle, ker se z vsakim postom bolj blamiraš. Sploh ne veš, pri kom si bila, ne veš, kdo ti je delal pregled, pa pametuješ, kaj je bolje. Si bila pri mesarju skučajno?

Ker optik oči ne pregleduje, tako kot mesar ne peče kruha.[/quote]

Oh, saj res, ne optik, pač pa “optometrist”. A si to hotela reči? Dejstvo je, da sem pregled vida opravila v optiki v Ljubljani. In ja, tam, kjer drugače prodajajo tudi očala. In ja, ta optik, ki me je pregledal (ups, optometrist), mi je rekel, kar sem ti povedala zgoraj.

Zdaj pa verjemi ali pa tudi ne. Kdo se blamira, je pa itak jasno.[/quote]

Haha, a iz optika si ti kar optometrista potegnila? Optometrist je okulist, optik je pa optician. Ne uporabljaj tujk, ki jih ne poznaš.

Jaz sem frapirana, da sploh ne veste, h kakšnim dohtarjem hodite. Oči vam pogleda okulist/oftalmolost/optometrist, optik vam pa očala izdela. Lahko da mu optik odstopi kakšen prostor v optiki, ne pomeni pa to, da vas optik pregleda. Jau!!! A sploh veste, kaj pomeni beseda optika?

Se strinjam z Klaro. Očala za branje so konfekcija, nič boljša v Hoferju kot pri optiku, le stanejo mnogo manj.

Se strinjam s Klaro, ker ce se strinjam z Klaro si polomim jezik.

Drugace pa, jaz kupujem skoraj vse prek spleta, ocal pa si vseeno ne upam. Ce vzamem nove okvirje, kako naj vem, da mi bo pasal in da za moj ozek obraz ne bo presirok. Pri ocalih sem ze nasankala, nekaj mi je lepo, dam gor, seveda se v ogledalu ne vidim, ker sem ravno dala moja ocala dol, narocim, dobim ocala, dam gor in groza, se vidim in mi ne pasajo. Sedaj imam optiko kjer mi da lece notri, ko metim okvirje, da se vidim in ocenim kaj mi pase in kako stoji.
In ce jih dobim po posti ne bo stimalo tam za uho, saj ponorim. To ti mora nekdo nastelat in ne vem, v mojo optiko it rect, ce mi sam nastela okvirje, bi mi bilo nerodno it in ? ce bi mi nastelal tuja ocala, verjetn ze, sam jaz bi se nekam pogrezlna.
Sicer pa imam optiko cez mejo in me ” nasi ” ne nasankajo, so pa cez mejo tudi dragi. Moja zadnja ocala 330 eur, tutto completo.

[/quote]

Koliko si stara?

Meni so tam (pa jih poznam osebno se iz NMja) lepo razlozili, da se seveda lahko uredi trenutno stanje, a da operacija ne bo ustavila starostnega slabsanja vida in dalekovidnosti.[/quote]

seveda bo ustavila dalekovidnost, ker ti tvojo lečo zamenjajo za umetno, ki se ne stara. A lahko prebereš, preden govoriš na pamet.

Oh, saj res, ne optik, pač pa “optometrist”. A si to hotela reči? Dejstvo je, da sem pregled vida opravila v optiki v Ljubljani. In ja, tam, kjer drugače prodajajo tudi očala. In ja, ta optik, ki me je pregledal (ups, optometrist), mi je rekel, kar sem ti povedala zgoraj.

Zdaj pa verjemi ali pa tudi ne. Kdo se blamira, je pa itak jasno.[/quote]

Haha, a iz optika si ti kar optometrista potegnila? Optometrist je okulist, optik je pa optician. Ne uporabljaj tujk, ki jih ne poznaš.

Jaz sem frapirana, da sploh ne veste, h kakšnim dohtarjem hodite. Oči vam pogleda okulist/oftalmolost/optometrist, optik vam pa očala izdela. Lahko da mu optik odstopi kakšen prostor v optiki, ne pomeni pa to, da vas optik pregleda. Jau!!! A sploh veste, kaj pomeni beseda optika?[/quote]

Optometrist ne pregleda oči, temveč samo izmeri dioptrijo.
Tako kot ti dobra prodajalka zna poiskat primeren modrc za tvoje oprsje, ne more ti pa diagnosticirat rak na dojkah.

Jah, potem pač plačaj nerazumno visoko ceno. Sicer pa jih veliko kupuje samo okvirje, potem pa gredo v optiko, kjer jim zamenjajo leče in prilagodijo (če je kaj treba). Za primerjavo – okvir, ki pri nas stane 110 EUR, dobiš za 40 EUR, moja očala npr.(brez okvirja, ostalo pa titan flex material) so pri nas stala 300 EUR okvir + leče (tam 70 EUR ena – cenejša varianta), druga varianta, kjer je samo titan, pa 250 EUR z lečami , prek spleta pa so s poštnino vred prišla (flex) 41 EUR. Da ne omenim, da so te spletne leče resnično tanjše od tistih iz optike (indeks 1.67, iz optike pa 1.6).
Skratka – po moje (in po mnenju večine, tudi testa nemške TV) se splača naročiti prek spleta, kvaliteta pa je dobra. Če pa pač ne celih očal, pa vsaj okvirje – pri teh spletnih imaš mere okvirjev, potem pa pač poiščeš nekega, ki je podobem temu, kot ga že imaš npr. oz. veš, da ti paše.

Pri tako nizki dioptriji pa sploh ni potrebe po kompliciranju. Jaz nosim očala pa imam z očali še vedno -2 dioptrije, ker očala ne morejo dovolj popravit vida pa kar živim.
Pri tako nizki dioptriji sploh pomislila ne bi, da bi imela očala. Če pa res ne bi videla brati pa bi kupila očala v lekarni, trgovini.
Zdaj pa jih moram kupovat v optiki, pridejo pa par sto evrov.

Jah, potem pač plačaj nerazumno visoko ceno. Sicer pa jih veliko kupuje samo okvirje, potem pa gredo v optiko, kjer jim zamenjajo leče in prilagodijo (če je kaj treba). Za primerjavo – okvir, ki pri nas stane 110 EUR, dobiš za 40 EUR, moja očala npr.(brez okvirja, ostalo pa titan flex material) so pri nas stala 300 EUR okvir + leče (tam 70 EUR ena – cenejša varianta), druga varianta, kjer je samo titan, pa 250 EUR z lečami , prek spleta pa so s poštnino vred prišla (flex) 41 EUR. Da ne omenim, da so te spletne leče resnično tanjše od tistih iz optike (indeks 1.67, iz optike pa 1.6).
Skratka – po moje (in po mnenju večine, tudi testa nemške TV) se splača naročiti prek spleta, kvaliteta pa je dobra. Če pa pač ne celih očal, pa vsaj okvirje – pri teh spletnih imaš mere okvirjev, potem pa pač poiščeš nekega, ki je podobem temu, kot ga že imaš npr. oz. veš, da ti paše.[/quote]

nemska TV pa naj kar dela teste, tam je vse reklama in placane zadeve itak da napisejo kar morajo 🙂

Se Stiftung Warentest, jaz jim zaupam veliko bolj kot kaksni TV, ki polni svoj mosnicek 😉 ampak se tem ne mores zaupat, ker se je izkazalo, da grejo informacije ven. Pri pralnih praskih recimo, je Henkel imel informacij kdaj bodo testirali in sta bila njihova glavna praska takrat boljsa.

In ja, rajsi dam teh 330 eur in imam ocala s katerimi je vse ok in ce me kaj zuli grem v mestu spotoma v optiko in mi popravijo brezplacno. Te okvirje bom sedaj itak imela nekaj casa in tudi na novih sipcah pol. Je bil pa okvir v tej ceni 109 eur, 110 eur pa vsaka sipca. Ne mores pa vzet okvir kar na slepo, vsaj pri soncnih je zagotovo tako, da mi ne morejo za vsak okvir mojih sipc dovolj stansat.
No, pa saj se malo pokompenzira. Za roj dan dobim bon za 50 eur, sedaj v bozicnem casu tudi in ce si takrat kupim soncna ocala ali dodaten par ocal za vid se ze nekaj pozna.

Jaz sem frapirana, da sploh ne veste, h kakšnim dohtarjem hodite. Oči vam pogleda okulist/oftalmolost/optometrist, optik vam pa očala izdela. Lahko da mu optik odstopi kakšen prostor v optiki, ne pomeni pa to, da vas optik pregleda. Jau!!! A sploh veste, kaj pomeni beseda optika?[/quote]

Optometrist ne pregleda oči, temveč samo izmeri dioptrijo.
Tako kot ti dobra prodajalka zna poiskat primeren modrc za tvoje oprsje, ne more ti pa diagnosticirat rak na dojkah.[/quote]

In še nagradno vprašanje: Kako izmeriš dioptrijo, brez da pregledaš oči? Pogledaš v anus?

http://en.wikipedia.org/wiki/Optometry

Skratka – po moje (in po mnenju večine, tudi testa nemške TV) se splača naročiti prek spleta, kvaliteta pa je dobra. Če pa pač ne celih očal, pa vsaj okvirje – pri teh spletnih imaš mere okvirjev, potem pa pač poiščeš nekega, ki je podobem temu, kot ga že imaš npr. oz. veš, da ti paše.[/quote]

nemska TV pa naj kar dela teste, tam je vse reklama in placane zadeve itak da napisejo kar morajo 🙂

Se Stiftung Warentest, jaz jim zaupam veliko bolj kot kaksni TV, ki polni svoj mosnicek 😉 ampak se tem ne mores zaupat, ker se je izkazalo, da grejo informacije ven. Pri pralnih praskih recimo, je Henkel imel informacij kdaj bodo testirali in sta bila njihova glavna praska takrat boljsa.

In ja, rajsi dam teh 330 eur in imam ocala s katerimi je vse ok in ce me kaj zuli grem v mestu spotoma v optiko in mi popravijo brezplacno. Te okvirje bom sedaj itak imela nekaj casa in tudi na novih sipcah pol. Je bil pa okvir v tej ceni 109 eur, 110 eur pa vsaka sipca. Ne mores pa vzet okvir kar na slepo, vsaj pri soncnih je zagotovo tako, da mi ne morejo za vsak okvir mojih sipc dovolj stansat.
No, pa saj se malo pokompenzira. Za roj dan dobim bon za 50 eur, sedaj v bozicnem casu tudi in ce si takrat kupim soncna ocala ali dodaten par ocal za vid se ze nekaj pozna.[/quote]

:-)) Idealna stranka za naše optike. Tudi prav, jaz pač raje plačam za dober in strokovem pregled, pa potem naročim kvalitetne okvirje in leče tam, kjer je občutno ceneje, po vrhu pa jih celo lahko vrnem, če mi niso ok (plačam pa samo stroške poštnine (tam ene 6 EUR) in še 9 EUR za stroške dela). Poskusi ti to pri svojem optiku :-)))
Kakorkoli že – kar komu ustreza, veseli pa me, da se bodo morali tudi pri nas optiki malo drugače obnašati in malo prilagoditi cene. V Nemčiji so jih že, mimogrede (pa čeprav zaradi ene brezvezne nemške tv – popravek – zaradi več pravzaprav:-)).

Koliko si stara?

Meni so tam (pa jih poznam osebno se iz NMja) lepo razlozili, da se seveda lahko uredi trenutno stanje, a da operacija ne bo ustavila starostnega slabsanja vida in dalekovidnosti.[/quote]

seveda bo ustavila dalekovidnost, ker ti tvojo lečo zamenjajo za umetno, ki se ne stara. A lahko prebereš, preden govoriš na pamet.[/quote]

NI cisto res. Ogalsi se, ko bos stara 65 let, velja.

Ker si pač glupa kot kurac.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close