Južnoafriška republika
sem brala v LP in še kje drugje, da je veliko kriminala in to povsod, tako, da bo potrebna očitna večja previdnost kot običajno – čeprav sem bila že na raznih koncih sveta, k sreči nisem imela tovrstnih slabih izkušenj in upam, da jih nikoli ne bom imela, pa vedno sama potujeva okoli.
ali so bili tudi v Lesoto tvoji prijatelji?
Živjo,
Ne se preveč prestrašit glede svaril o kriminalu. Bodi pametna in se ne sprehajaj naokoli ponoči (v mestih), po Jo”burgu si je mogoče pametno vzet kakšnega vodiča za par urc, pa it še v Soweto z njim. Capetown je čist varen, Durban malo manj. Drugače pa so vsi ful prijazni in jaz nisem imela nobene slabe izkušnje, mogoče edino to da so nam pred hotelom v Capetownu ponoči na parkirišču preluknjali gumo. Pa pričakuj običajno afriško počasnost pri administraciji – mi smo šli v Swaziland in je blo treba vize uredit v Jo”burgu, kjer so bili presenetljivo prijazni, a še vedno počasni :))). Na meji pa smo morali izpolniti nešteto obrazcev in vse skupaj je kar dolgo trajalo. Verjetno rabiš za Lesotho tudi vizo…območje okrog Drakensberga pa je znano po tem da so tam cestni roparji, itd….
če te še kaj zanima pa kar vprašaj,
lp, katja
Forum je zaprt za komentiranje.