južna Francija
no, nekajkrat sem že pisal o cesti milano-genova. meni se je usedla v srce.
drugače pa – pot sežana – južna francija je itak prevozna v eni nočni turi, tako da ne vem, kaj bi rada. če se ti mudi, pičiš zvečer in si zjutraj tam (večkrat preverjeno), če pa imaš čas, pojdi skozi Firence na Piso in potem naprej. Potem boš srečala še Cinque Terra, kjer se res lahko ustavite, skratka ne vem, kaj bi rada.
lp
bv
Za teden dni se skoraj ne splača ker zadeva ni tako blizu niti tako poceni. Mi smo bili samo v Provansi dva tedna in je to kar malo. Ogledali smo še Camarque in Azurno obalo. Peljali smo se skozi Italijo proti Genovi in skozi Monaco. Poleti je velika gneča. Priporočam pozno pomlad ali zgodnjo jesen. Ves čas smo šli po avtocesti tja in nazaj. Azurna obala (kot morje) na nas ni naredilo posebnega vtisa. Kampov je dovolj po ugodnih cenah, ki pa tudi glede na ponudbo močno nihajo. Najcenejši so na kmetijah najdražji pa ob obali. Če vas zanima še kaj bolj podrobno kar vprašajte. LP
K_ris!
Res je, zmotil sem se. Bretanija je bolj severno – tam res še nisem bil. Bil pa sem v Gaskoniji, lego sem pravilno opisal. Namen pripombe je bil, da južna Francija ni samo Provansa, ampak tudi drugi dve pokrajini.
No, in mi se odpravljamo v Gaskonijo ali Bretanijo, dovisno kam nas bo avto peljal.
Hvala!
lp
bv
Mene Azurna niti ne zanima, šla pa bi še enkrat v Provanso, ker sem jo prvič premalo videla. Enkrat maja ali začetek junija ali pa pol jeseni, septembra. Se mi pa dozdeva, da bo en teden premalo.
Ubistvu bi si rada pogledala kraje, ki so omenjeni v knjgi Hotel Pastis 🙂 Čista idila.
Ena opcija bi blo tudi ruzake na ramo in na vlak, samo pol si precej manj mobilen. Z avtom pa tudi ni zastonj.
Pa še nekaj, kar enostavno ne vem …. kdaj cveti sivka? Pozno spomladi, zgodaj poleti? Jeseni je že vse zdavnaj pobrano in ostane le strnišče.
Sivka cveti julija in začetek avgusta. Težko je najti pravi trenutek, saj je vse odvisno od letine in malo varira. Mi smo naredili pot avgusta in so bila polja že požeta, bilo pa je zelo vroče. Na kratko bom opisal pot po kateri smo šli: mimo Benetk, Verone, pred Brescio levo proti Genovi nato do Monaca. Od tu pa Nica, Grasse, Castellane, levo soteska Verdon, Manosque, Apt, Roussilon, Gordes, Fontaine-de-Vaucluse, Avignon, Orange,pa na jug Pont du gard, Arles, les santes Maries (Camargue), Aix-en-Prov., Marseille, mimo Toulona, (tu pa napaka, šli smo ob obali in to se poleti ne premika več kot 5 km na uro) Canes, Nica in po isti poti domov. Šli smo z avtom in smo kampirali. Kampov je dovolj v notranjosti po ugodnih cenah. Dragi in polni kampi ob obali (in v bližini Monaca). Pot in stroške vam lahko narišejo pri AMZS ali pa si naredite varijanto z Avtoroute ali Michelinom. Malo preveč sem se razpisal če lahko še kako pomagam kar vprašajte. LP
vzamete lordawalsa z sabo ?
info:
magicni@volja.net
Kaj te zanima?
Dežela je krasna, ljudje so prijazni, turistov (skoraj) ni, srečo sva imela, da sva naletela na nekakšen semenj – odlična izkušnja.
Malo naprej iz Baskije je Picos di Europa, položaj ima podoben našemu Snežniku. Daleč naokoli najvišji vrh, tudi položen, samo precej višji.
linkov nimam, slike so, ravno tako obstaja film iz tega predela. Samo pokazati ti ga ne morem pri meni doma. Tako da bi si moral to nekako zorganizirati, če te zanima.
lp
bv
V planu imam spomladi Španijo in sicer Pireneji in severni del Španije z avtom za 2 do 3 tedne. Po dosedanjih izkušnjah v aprilu še niso odprti avtocampi, tako da računam spanje v hostalih.
Ostalo je še vse odprto, zato prosim za priporočila:
– katera cesta in pokrajina je bolj razgledna in prijetna
– industrijski turizem me ne zanima
– bolj me zanima lepa pokrajina, znamenitosti, Gaudi, …
Ciao Nana,
super izbira. Najboljš da jo počta čez Alexandrio, Genovo in naprej do Monaka, kjer je priporočen prvi postanek. Potem se lahko takoj dvigneta gor nad Nico v Provanso. ne pozabta si ogledatSt.Paul De Vance, pa kanjon George du vernon, lahko pokukata še v Grasse. Potem gresta naprej v tapravo provanso, recimo Aix de Provance, St.remy, Avignon, pa definitivno v male idilične vasice po Provansi, potem pa tudi niže dol do Marseilla in ko bosta že tam, ne pozabita na vasico Casis. Potem lahko gresta ob morju nazaj. Recimo direktno dol na morje do St.Tropeza, pol pa kar naprej do Canna, Nice, pa še manjša mesta kot so Antib in podobno…
Uglavnem, men je francoska obala krasna in ne poslušaj tistega o gori turistov in neznosni vročini. Lani sva bila tam, s tem, da sva midva še potegnila do Barcelone, kjer je bilo naravnost noro.
Ko bosta v Provansi, ne pozabita na Enoteke, kjer si obvezno privoščita kakšno dobro butelko vinčka… Njami, njami… cene so tako tako… Lahko bosta spale in jedle blazno pceni lahko pa so cene anormne… kako je s kampiranjem ne vem, ker midva hodiva v hotele.. Lani sva bila tam v najhujši sezoni od 01. do 15 augusta. Bilo je res vroče poletje povprečno okoli 40 stopinj… ampak mene ni nič motilo. Povsod sva imela bazene, v avtu pa klimo tako da s tem ni bilo problema… Mogoče bi si res morale sposodit kakšen avto s klimo… ampak, če sta mlade željne zabave, vama ne bo nič problem. Povsod ob celi francoski obali se lahko ustaviš in kopaš v morju. Ceste so dobre, le oznake so tako tako… Francozi imajo pač svoj način označevanja(recimo ravno obratno kot pri nas: zelena je navadna cesta, plava pa avtocesta), glede jezika so res smotani, ker skoraj nihče ne govori angleško, razen v hotelih, pa še tam z muko…
Hrana je fantastična, vino tudi… Ne pozabita si naročit kakšen bellini…
Uf uživajta, zbrale sta si enkratno destinacijo… ne bo vama žal…
Brina
Forum je zaprt za komentiranje.