Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice jutri Milano – na hitro?

jutri Milano – na hitro?

Mož gre jutri službeno v Milano, pa bi ga spremljala. Greva samo nekaj iskat, potem sva prosta.

Ker ne vem ravno veliko o Italiji me zanima:
– koliko ur rabiva do Milana (startava v Lj)
– kaj priporočate, da si ogledava (znamenitosti)
– kako se pride v center mesta – lahko s kombijem? Predlagate kaj drugega?
– mogoče bi prespala – kje predlagate, da ne bo drago?

Hvala za vsak nasvet!

Živijo,

– Točno štiri urice vožnje je do tja.
– Vsekakor center s katedralo in pokopališče (tudi šoping ni slab:))
– Parkiranje v milanu je totalna norišnica. Če se le da parkirajtakje na obrobju in se peljita s podzemno (za center je izstopna postaja Duomo)
– Glede prenočitve pa žal ne znam pomagati, ampak zagotov se da na netu kaj najti. Glede na to, da je samo štiri ure vožnje pa se mi ne zdi taka panika voziti nazaj domov. Sem že nekajkrat to naredila in je bilo čisto OK.

Upam, da sem bila kaj v pomoč. Uživajta.

Vožnje je nekaj več – iz Ljubljane malo več kot pet ur. Smo šli namreč prejšnji teden iz Gorice in smo vozili okrog štiri ure.
Z avtompa tudi sama ne bi hodila v center. Samo kakor sem razumela, morata vidva nekaj prevzeti in verjetno naložiti v kombi.

Andy13, hvala za odgovore. Glede centra se mi je zdelo da je tako,…na obrobju so kaka varovana parkirišča, ker bova kombi imela poln robe, pa da kdo ne obogati na najin račun 😉 Da bi prespala sem mislila, če je veliko stvari za pogledati,pa če bi bila pozna, če pa je samo 4 ure, se bova peljala nazaj. Kako pa je s tole podzemno?

Podzemna je dokaj preprosta in itak imaš zemljevid na vsaki postaji in pogledaš katera proga pelje mimo tvoje izstopne postaje. Za varovana parkirišča žal ne vem, ker jaz vedno parkiram pri sorodnikih…Sem ti pripela link kjer so navodila kako je, če se pripelješ v Milano z avtomobilom: http://welmilano.itcons.com/index2.htm (gledaš puščico E). Mogoče je tam kakšen nasvet.

LP

Sem ravnokar ugotovila, da ti stran ne bo ravno najbolj v pomoč… Sori. Zagotovo se bosta znašla ker ni tako težko.
A

Oj,
glede centra so ti že drugi vse povedali, s podzemno do Duoma in si tam, v središču. Mi smo januarja zelo ugodno prenočili v centru mesta v hotelu EUROHOTEL, podzemna v bližini, 3 postaje do Duoma. Najdeš hotel na internetu, drugače pa priporočam stran booking.com, kjer je ogromno hotelov, veliko ponudb v zadnjem hipu. Če te zanima še kaj več vprašaj.

lp,
b

Moje izkušnje glede časa trajanja vožnje so take, da če greš med tednom, se zna zelo zagužvat predvsem tam okrog Benetk, ker gredo vsi v/iz službe. V tem primeru dodaj eno uro. Čez vikend se mi zdi veliko bolj prazna cesta, razen če ni ravno kak praznik.

Puščati v Milanu kombi polhn robe??
Toplo priporočam, da ne. Vsaj 50% imata možnosti, da bosta ostala brez robe.
Plačljivih parkirišč je kar nekaj, kar pa ne pomeni, da so varovana.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close