Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek jutranje spanje

jutranje spanje

Problem s hrano je še najmanjši problem. Bolj žalostno je, da je tvoja hči zelo neuvidevna in egoistična. Če bi takole užaljeno trmarila pri desetih letih, bi še razumela, za odraslo osebo pa ni izgovora.

Svetujem vam, da poslusate moza. Ne boste verjeli, da so veliko krat glas razuma. Punca je sla od doma po svoji zelji, niste je nagnali, tako, da ni nobene potrebe, da vas tako zelo skrbi za njeno prehrano. Boste preseneceni, kako hitro se bosta znasla ona in njen fant.

Odgovor na objavo uporabnika
Ena tečna mama, 11.09.2025 ob 11:58

minimum, 11.09.2025 ob 11:15

ena tečna mama, 11.09.2025 ob 11:10

minimum, 11.09.2025 ob 10:55

ena tečna mama, 11.09.2025 ob 10:49

Hči večkrat pove, kako prav ji pridejo kosila. Včasih kliče ob 11-ih in vpraša, če imam kaj zanjo. Ne včasih, pogosto.

Ne zdi se mi, da jaz vsiljujem.

Ampak, če zjutraj tako dolgo spi, lahko še skuha ali pa vsaj si pripravi budilko ob 8ih in mi pove načrte za kosilo.

V tem je težava.

Imamo še mlajše otroke doma in običajno res ostane kaj od kosila. Ni pa nujno, da vedno za 2 in se zgodi, da tudi zmanjka.

Če kliče ob 11h, je odgovor, da nimaš nič, ker se nista prej dogovorili za kosilo. Dovolj je stara, da razume osnovne zakonitosti, da kosilo ne more pasti z neba, če tega ne sporoči dovolj zgodaj. Ne klicari. Povej ji, do katere ure mora javiti, če hoče kosilo.

To ne deluje.

Kako ne deluje, če rečeš, da nimaš nič? Se začne 20+ letnica metati po tleh?

To ne:)

A večkrat jesta punci od mlajših sinov.

Za njiju je, zanjo ne..ji ni všeč.

Oprosti, ampak pri vas res nimate nobenega reda!

Povej en dan prej, bos na kosilu ali ne bos. Basta.

Kaj tu ni jasno?

Imam tri sinove, dva ze odseljena in en se doma. Vsem je jasno, da se za kosilo pove dan prej, ce ne povedo, kosila ni ali pa pride in prinese kaj, kar se lahko se dokuha zraven.

Tudi ko se menimo za kosilo, se zmenimo, kaj bomo kuhali, vsi vedo v naprej, kaj bo za kosilo.

Cez teden je odvisno, kaksne obveznosti imamo, vcasih skuham za nas doma, vcasih za vse, ob nedeljah skuhamo malo vec, da si lahko odneseta v posodicah in imata za cez teden.

Da bi mi zdaj en travmiral, ker je jedla punca od tamalega, on pa ne, a ni bil najavljen, bi se resno vprasala, kje sem zgresila z vzgojo! In da se razumemo, lacen ne bi bil nihce, vedno je kaj v hladilniku za najest se, a kosila pac ni.

Ne me basat, hudica, pa kaj je z vami narobe?

Imam mlajše otroke in če so doma brez drugih obveznosti kot z učenjem, eden kuha. Študent mora kuhati, če ima čas, tudi kadar gre jesti na bone. Saj družina ni samo on, družina smo vsi in vsi moramo jesti kosilo. Tako si porazdelimo delo. Saj na koncu največkrat kuham jaz, ampak da bi se jaz trudila po kuhinji, otroci pa ležali po sobah, to ne gre. Ko bodo vsi odfrčali, jim bom sicer servis, ampak samo babi servis, ne pa negovalka odraslih mladih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close