Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Jurij Gustinčič v Dnevniku

Jurij Gustinčič v Dnevniku

Punce, jaz RES ne morem več poslušati gospoda Jurija Gustinčiča, novinarja, ki pripravlja svoje komentarje tudi za Dnevnik na SLO 1 – tega sicer rada spremljam, ker ni tako rumen kot na POP-u.

Verjamem, da je gospod pri 87-tih res razgledan, pravi svetovljan, a
poslušanje obupno monotonega glasu v razvlečenem telegrafskem stilu ne pritiče dnevno informativni oddaji.
Polaganje besed – ena na 40 sekund – zakaj le mislijo, da je dnevne teme potrebno ponavavljat še enkrat čez Gustinčičeva dolgočasna usta??

Saj imaš izbiro. Ne poslušaš pač. Meni je ok, res ima poseben ton glasu, ampak če ga ne bi imel, to pač ne bi bil on:)

Maš pa res težave… :))))) Drugače se pa strinjam. Če bi njegov govor narisal, bi bila to ena sama ravna črta. 🙂

..tudi meni tist večer ni bilo treba vzeti uspavalni tabletk…

Sklepam, da nima vrednega naslednika? Jurij Gustinčič je leksikon in pregled aktualnega dogajanja hkrati na dveh nogah.
Obupna ljubljanska dikcija Igorja Juriča in govorna napaka Arkove te pa ne motita?

Ne morem verjeti, da je pri vsej prodkuciji FDV in FF nemogoče nadomestiti 87-letnika.

Juriča človek težje gleda kot posluša. 🙂

Arkova še kar gre. Njena govorna napaka ni opazna toliko kot monotonija in počasno pokladanje besed Gustinčiča.

O Juriju Gustinčiču samo vse najboljš.Takih ne delajo več. Mogoče komu tudi tvoj glas ni simpatičen. Ali pa mogoče predlagaj, da bi ga ti sinhronizirala s svojim glasom. Brez zamere, ampak meni je on res ok.

Gustinčič se je naučil svoje dikcije v času, ko je bilo treba komentirati dogodke iz Washingtona po medcelinski telefoniji. Kar se mene tiče, je to ena od njegovih zaščitnih znamk. Važna je vsebina, s katero skoraj vedno zadene v črno. Ga ne zamenjam za 87 FDVjevcev.

bistveno je, kaj pove…in njegovi komentarji so res odlični!
jaz bi ga pogrešala, če ga ne bi bilo več…tako razgledane novinarje s stilom ne delajo več…

Punce, ne mi zamerit, seveda ima gospod stil, je svetovljan, je razgledan, ampak, ko sem ga včeraj poslušala si nisem mogla kaj, da se ne bi vprašala: a je povedal kaj, kar ne bi bilo že ravno v tem Dnevniku in ravno danes povedano??
Imate povsem prav, res mi ga ni treba poslušati, bom šla h konkurenci, kjer so res bolj blont, ampak vsaj komentarje k dogodkom si lahko sama sestavim, če hočem.

No comment… ampak ko jih boš imela 87, bi te zelo zelo rada slišala takole v poskočnem, dinamičnem in razboritem pogovoru. Bo šlo?

Čakite malo – a je zdaj treba Gustinčiča tolerirat do nezavesti, ker je (bil) v redu novinar, je pač že zelo v letih in je v življenju (ker je bil naklonjen režimu) precej doživel ali se lahko napiše, kot je, da ga je res malo težko poslušat in se ponavlja??

Trisotmatr, vidiš – takole neotesano kot ti se g. Gustinčič niti pri 87 nikoli ne bi obnašal. Pika. Gre za vsebino (njegovi prispevki jo imajo), ki je razumljiva slehernemu poslušalcu ali gledalcu.
Za tvoj sestavek tega ne bi mogla trditi.

A Dnevnik spremljajo vendar tudi ljudje, ki imajo IQ višji od 50, no.

Meni je njegov glas nekaj posebnega,paše mu in ravno za to je on, on. Sploh nisem vedela, da ima že 87 let, glas na to ne kaže. Je pač specifičen, meni je všeč, nekomu pač ne…
lp efka

Hja, očitno večina gledalcev Gustinčiča še vedno ceni in garadi poslušajo, poleg tega ima njegova beseda težo.

Tudi jaz. Zelo težko pa poslušam mladce, ki še dvojine in rodilnika ne znajo uporabljat. Njih bi prej deložirala s TV.

Seveda pa imajo vsi daljinci več tipk 🙂

Gustinčič ne poroča za Dnevnik. Tisto, kar ste včeraj gledali je Zrcalo tedna.

Meni je Gustinčič zelo všeč. Ne morem pa poslušati Uroša Slaka v Trenjih. Nujno bi potreboval tečaj slovenščine in govorništva, pa pred vsako oddajo bi moral vzeti dvojno dozo pomirjevala.

Pod oba tale posta se podpišem tudi jaz!
Jurij Gustinčič je legenda, spoštovanja vreden razum. Pogrešala ga bom, ko ne bo več (občasno) pripravljal Zrcala tedna.

Tudi zame je Gustinčič legenda. Njegovi komentarji ne bi bili več kar so, če jih ne bi bral kot zna le on. Ima pač svoj stil. Vsi ljudje niso nikoli vsem všeč zato je super, da imamo z gumbi na daljincu možnost izbire. Še na mnoga leta in mnoge zanimive komentarje Jurij Gustinčič!!!

A Dnevnik spremljajo vendar tudi ljudje, ki imajo IQ višji od 50, no.[/quote]

Menim, da ti nisi med njimi, hahahaha. Ok, sala, ampak tvoj pravopis in tvorjenje stavov sta obupna.
Gustincici je osebnost, ima svoj stil, je razgledan, ni amerikariziran (zivim v USA in mi gre na ameriski nacin porocanja posteno na zivce). Jaz ga rada poslusam, ker zadene zebljivco na glavico. Vsebina je vseeno bolj pomembna kot forma. Vsaj zame. Za plitke osebe je forma pac pred vsem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close