Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika juha iz vrečke

juha iz vrečke

Ja, zdaj smo videli, da si pravi biser od snahe in da je tvoja tašča pravi zmaj, kajne?

no, med vama pa zihr ni problem sam juha z vrečke :))))))))))))))

aja, mogoče ima pa tašča glede juhe vseeno prav.
Našmu šolarju je zadnjič pediatrinja za zdravilo ob buhanju in driski “predpisala” postano coca-colo al pa cockto. Če ne bi bla zraven, ne bi verjela. Pa mi je tudi razložila, zakaj naj to pije.

kaj bi dala za to, da bi imela moznost zaupati otroka njegovi babici, ko je bolan, pa je ena doma 1000km stran, druge pa vec ni, pa ce je 3x na dan juho iz vrecke.
pri meni velja, da so babice in dedki babice in dedki. tisti, ki dajejo za kosilo cokolado in smokije, za zajtrk pa pomfri, ki kupujejo najbolj brezvezne igrace, ceprav v resnici mali potrebuje pidzamo, pri katerih lahko gre spat, takrat ko pade dol od utrujenosti, pa tudi ce je to ob polnoci. pri njih ne veljajo moja pravila. jaz ga ze spravim v red, ko je spet doma.

(seveda bi bilo drugace, ce bi bil pri njih v varstvu:)

ampak predvsem sem hvalezna, da ima moj otrok moznost biti s svojimi starimi starsi, kdo ve kako dolgo bo tako in da se teh casov spominja kot zelo lepega dela njegovega otrostva. prav tako kot se jaz svojih.

Coca cola je znano zdravilo za take tezave, tudi v npr Tuniziji ali Egiptu pij coca colo, ne drugih pijač. Bo veliko manj težav z drisko.

Sicer pa se strinjam, da ne bo nič hudega, če je občasno juho iz vrečke. In res je, da jih tudi v šolah kuhajo. Hvaležna bodi tašči, da ga je čuvala. Majhen otrok, pa še bolan je za starejše grozno naporen, morda ni zmogla še kuhati. Pa tudi če ima ona navado jesti instant juhico obn bolezni, se ji je to pač zdelo ok.

In vse to sta počeli pred otrokom?

In vse to sta počeli pred otrokom?[/quote]

Točno tako. To je otroku veliko bolj škodilo kot dve žlici tiste juhe.

Župa iz vrečke je koncentriran strup, pa čisto nič drugega. Pika. Otroke tega ne rabi, še najmanj bolan. Juah kot taka je že OK, samo ne polna nitritov in glutaminatov ter ostale svinjarije. Kdor ni v stanju skuhat v 20 min ene župe, kakršnekoli, je zame čisti luzer.

Jemo knorr župo max. 2 x na leto, ko smo v res hudi časovni stiski. Drugače pa vržem žlico zdroba na maščobo, popražim, zalijem z vodo, dodam pol stroka česna in žličko peteršilja, malo drobnjaka, pa po želji malo paradižnika ali naribam pol korenčka, solim in je juha v 10 min gotova. Miljonkrat boljša od česarkoli iz vrečk.

Ni pa tudi nepomembno, koliko je otrok star. Za 8 letnika ne bi kaj dosti komplicirala, pri 2letniku pa precej bolj. Torej- če je osnovni problem, ali ej juha iz vrečke zdrava ali ne – vse prej kot to. Pa ob vsem dolžnem spoštovanju do mam in tašč – to je dejstvo in ne znak nespoštljivosti do njih. A če vam tašča reče, da skakajte na glavo na beton, ker jo t zdravo, tudi iz spoštovanja prikimate??? Mene je tašča prepričevala, da golaž brez vegete in brez fanta pa filane paprike brez “gotove smesi” ne morejo biti dobre. Potem je oboje jedla pri nas – in je bilo po njenem “krasno”. Prebrskala mi je kuhinjo, ker ni verjela, da veget ipd sranja pri nas enostavno ni – zato je pa pol vrta dišavnic. Brez kake nespoštljivosti ali zaničevanja se je določenih stvari učila od mene, drugih pa jaz od nje. Njeni štruklji so neskončno boljši od mojih, moje paprike pa boljše od njenih. Dejstvo, da imata tako on kot mož kronično obolenje jeter, pove svoje. Samo moževo stanje je po 10 letih zakona bistveno boljše, kot je bilo pred 10 leti….

Ne jemo ne bio in ne eko, veliko imamo sicer odmače zelenjave in sadja, vseeno pa instant svinjarije ne konzumiramo.

Sam da si ne boš kaj naredila. Bogi tvoj otrok ob takih histerični mami.

Sam da si ne boš kaj naredila. Bogi tvoj otrok ob takih histerični mami.[/quote]

Meni se pa bolj tvoji smilijo – tle ni nobene histerije, jo pa ženete vse tiste, ki vam je na tihem jasno, s kakšnim drekom futrate svoje otroke. Ampak važno da je simpl pa hitr, da se ne bi kera pretegnila in skuhala goveje župe tako, kot se jo kuha – iz kile mesa, 40 dag kosti in vseh začimb, ki pašejo zraven! Revce!

pomembnejše od župe iz vrečke same, ki res ni ravno zgleden zdrav obrok, je pomemben tvoj odnos do te župe in do tašče, pa še pre odtrokom

še zdrav bi zbolel

Daj ne pretiravaj.
Jaz teh juh sicer ne jem, ampak predvidevam, da ne bi umrla zaradi njih.

Sicer pa v tvojem receptu manjka bistvena sestavina, ki je tako koristna kot nujna za to, da je juha sploh užitna. Sol.

Vsekakor ti dam prav, da si povedala svoje mnenje, le kaj si ti tašče mislijo, da si vse dovolijo. Ona je lahko povedala svoje mnjenje, a ti pa ne?! Medtzem ko se gre celo za njenega otroka!ČĆe ga pa noče več merkat, se pa dobi eno varuško ane, bo hitro taščica vzela otroka, ga gor spravla ob knorrjuhcah, da ja ne bi sosedje prevč opravljali. TI, snaha, pa – čimprej ti je malo mar za tuja mneja, pa kaj govorijo ot ebi nevemko, neki malomeščanski sosedje verjetno, bolje bo.

V prvem sporočilu si napisala:
“Nisem mogla biti tiho in sem vprašala, če mu res ne moreta dati jesti še kakšne hujše svinjarije”

Potem, ko smo ti povedali, da si bila nevljudna, pa se je zgodbica kar naenkrat glasila:
“Vljudno rečem tašči, naj ga ne sili s hrano, ko mu bo pasalo bo že jedel. Tašča mi vidno živčna odgovori,”

.., če bi mi otroka futrali s takimi juhami. To , da so “strupene”, je itak znano, so pa že zanič povrhu. Če je tašča to dala otroku, ga zaradi tega ne bo konec , poveš pa ji mirno ( in tudi lepo, mirno) lahko, naj otroku tega več ne daje.
Je tudi res, da ljudje kar precej uživajo take juhe. Moja sodelavka jih večkrat skuha.Ima tudi otroka ( 4-5 let) in kolikor razumem, jih tudi njemu daje.

Daj ne pretiravaj.

Sicer pa v tvojem receptu manjka bistvena sestavina, ki je tako koristna kot nujna za to, da je juha sploh užitna. Sol.[/quote]

No ja, se bo treba brat naučit :)))

Glede na to, koliko vrst teh juh obstaja in da niso na seznamu prepovedanih živil, že niso taka svinjarija, da bi se umiralo od nje!

ps.
moja najstnica obožuje 1 vrsto juhe iz vrečke, pa jo 1x na mesec dobi.
Da ne bo kdo mislil, da 2x dnevno jemo juhe iz vrečk.

Res je, coca cola je znana za umirjanje driske oz. za preventivo. To po navadi bolj popotniki vedo in upoštevajo:) Zato sem se jaz iz Indije navlekla navade, da pijem coca colo, občasno seveda. So mi jo pa tudi že prepisali – zdravniki – , ko je teklo iz mene:)

pri nas so pa juhe iz vrečke redno na jedilniku, jih imata otroka rada….hm, beda od mame jaz, ne…sicer imam trenutno samo eno doma in me je prav zanimalo, točno kateri E-ji in drugi strup je v njej. Niti enega. Še pri soli piše, da je z zmanjšano vsebnostjo natrija. Kaj točno je tako strupenega v teh juhah? Čisto resno sprašujem. Je največji problem v teh pripravljenih zadevah sol ali kaj drugega? In kot je predhodnica napisala tudi meni so zdravniki predpisali Coca-Colo predvsem kot preventivo, domači pa juho iz vrečke kot kurativo…:). Jaz tega bio in eko preseravanja, popolnega prepovedovanja sladkarij in podobnega sploh ne razumem….

Daj ne pretiravaj.

Sicer pa v tvojem receptu manjka bistvena sestavina, ki je tako koristna kot nujna za to, da je juha sploh užitna. Sol.[/quote]

No ja, se bo treba brat naučit :)))[/quote]

Spregledala. 🙂
Še vedno pa me zanima, kateri strupi so v juhi.
In kateri zrak naj diham, ko grem v Zasavje.

Ja, tudi mene zanima, kaj točno je v juhi in sploh v knorrovih, zdaj, ko je nova receptura. Kateri E-ji?

Je pa moje mnenje, da te stvari niso za vsak dan, ampak da bi jih pa prekleli, pa tudi ni. Sploh, da se naredi prepir, brez veze.

Tukaj gre za neko novodobno histerijo, ki so ji psihatri tudi nadeli že ime. In tista mama gor, je pač ena od tistih histeričnih, nepotešenih bab.

Strihnin, očitno. 🙂

a smo še vedno tu pri knorr juhci?

ja, jaz bi tisto z žličniki. 🙂

Meni je pa všeč špargljeva, gobova in česnova. Njami :-)). Una histerična baba pa hitro na luster pa kričat…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close