Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika juha iz špinače

juha iz špinače

Rada bi naredila juho iz špinače, pa ne vem kako. V spominu imam, da je na tem forumu ta juha že bila omenjana, vendar imam težave z iskalnikom, ki mi ob vsakem iskanju sporoča, da je sisitem preobremenjen in naj poskusim kasneje.

Hvala in lep dan še naprej!

Jaz jo kuham po dveh variantah.

1. Krompir v večjih kosih skuham, zmečkam , zlaijem z vodo, v kateri se je kuhal in zavrem. Na maslo dam česen, takoj nato špinačo, če je mlada, le pokrijem s pokrovko, da upade. Začinim – sol, poper, muškat. Stresem h krompirju, po potrebi še zalijem in zmiksam s paličnim mešalnikom, potresem s peteršiljem vmečam malo sladke ali kisle smetane

2. Enostavneje: V vodo dam kuhati na drobno narezan krompir. Ko je že skoraj kuhan, dodam špinačo, solim, popram, dodam muškat in drobno nasekljan česen. Ko je skuhano zmiksam. Dodam smetano.

Jaz juho kuham z zamrznjeno sesekljano špinačo. Naredim svetlo prežganje iz nekaj masla in žličke moke, dodam strt strok česna, popražim le toliko, da zadiši in zalijem s 1/4 l mleka in 3/4 l vode. Dodam sol in cca. 250 g zamrznjene špinače.
Na koncu včasih zamešam v juho še stepeno jajce ali pa le žlico kisle smetane. Če potrebuješ zelo gosto juho, zraven prija tudi kuhan riž.
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz jo delam enako kot Vladka, samo moko izpustim.

Jaz jo delam po tem receptu, le da špinače ne poparim posebej, ampak kar svežo vržem notri. Pa tudi kisle smetane dodam včasih malo več, ker delam na oko.

Upam, da je link akiven.

juho delam podobno kot vladka /brez jajca/. vcasih na koncu potresem z malo sveze narezane mete. okus je nekoliko “poseben”.?!….meni je vsec. lp petra

Hvala vsem za nasvete! Še ta vikend jo bom naredila, verjetno kar v soboto in nedeljo, da preizkusim več variant.

Lep dan še naprej!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close