Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Juha iz kolerabe

Juha iz kolerabe

Doma imam precej kolerabe. Nekaj jo porabim za kuhanje goveje juhe. Rada bi naredila juho iz kolerabe-kot mineštro-ali nekaj takega.Prosim za recept! Marja

P.s. -Menda je precej kolerabe tudi v primorski trojki!? Se motim? Marja

tule je bilo že nekaj rečeno o kolerabi:

Hvala! Marja

Oj,

v eni od tistih Mercatorjevih revij (mislim, da v decembrski), ki jih dobivamo na dom, je bil recept za mineštro s kolerabo, “Babičina mineštra” se imenuje. In je zelo dobra. Če nimaš te revije, ti lahko prepišem recept.

LP

Zdravo!
Jaz bi prosila za ta recept.

Lp

Takole gre:

Babičina mineštra iz repe (in kolerabe)

Potrebujemo: 500 g kisle repe, 150 g rumene kolerabe, 1 srednje veliko čebulo, 2 stroka česna, 70 g ješprenja, 1 dl belega vina, 100 g krompirja, polovico klobase za kuhanje (jaz sem uporabila panceto), sol, poper.

Na vročem olju popražimo sesekljano čebulo in na kocke zrezano klobaso ali panceto. Dodamo na kocke narezano kolerabo, ješprenj, seskljan česen, nekoliko popražimo, zalijemo z vinom in kuhamo toliko časa, da vino izpari. Dodamo oprano kislo repo, zalijemo z vodo in na zmernem ognju kuhamo 30 minut (tako piše v receptu, vendar po 30 minutah še ni kuhano, sama sem kuhala 1 uro). Posebej skuhamo olupljen krompir, ki ga prepasiramo v mineštro, po potrebi zalijemo, začinimo s soljo in mletim poprom.

To je to, nam se je vsem zdela zelo dobra. Zanimiva kombinacija – kisla repa in ješprenj.

LP

Hvala za recept.
Pri nas ga bom verjetno težko “uturila”, ker je ješprenj zraven. Bom pa poskusila, samo videt ne smejo medtem, ko delam.

Lp

Hvala za recept! Videti je zanimivo. Doma imam (poleg kolerabe::) ) slučajno tudi repo. Mogoče bom pa kar danes naredila. Marja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close